Клиники в Истанбул - тема 7

• 92 135
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Аз родих от първи опит фреш трансфер на 27 г, споко. На тази възраст вероятността от генетични аномалии на яйцеклетката е малка. До 35 не препоръчват ПИД без индикация за това.

# 511
Здравейте момичета! Включвам се с въпрос относно ПИД. На 27 години съм с първи инвитро опит в мемориал, в началото ни казаха че няма нужда от ПИД, тъй като се препоръчва на жени над 37, но сега с мъжа ми се чудим дали все пак да не изследваме ембриончетата? Казаха ни че имаме шанс и за фреш трансфер... има ли някоя от вас, която е получила положителен резултат след фреш трансфер?

Здравейте Simple Smile
При нас казаха същото, че няма нужда.
Резултата беше генетична аномалия на бебчето.
Аз вече не бих посмяла фа направя трансфер без ПИД.
Но има и двойки при които няма проблем и ембриончетата са здравички.

# 512
Здравейте момичета! Включвам се с въпрос относно ПИД. На 27 години съм с първи инвитро опит в мемориал, в началото ни казаха че няма нужда от ПИД, тъй като се препоръчва на жени над 37, но сега с мъжа ми се чудим дали все пак да не изследваме ембриончетата? Казаха ни че имаме шанс и за фреш трансфер... има ли някоя от вас, която е получила положителен резултат след фреш трансфер?

Здравей, аз също съм на 27 и на нас ни е първо инвитро поради мъжки фактор,на пункцията изкараха 7 яйцеклетки, затова и ме питаха дали ако се наложи бих направила фреш трансфер, но аз не исках. В крайна сметка имахме 3 оплодени стигнали до 5 ден. Изпратихме и трите за ПИД, смятам че това изследване е изключително важно и полезно и спестява време и нерви, ако нещо се обърка. Ние имахме 2 здрави ембриона с отлично качество и един с мозаицизъм. Трансферирахме 1 на 07.01 и сега съм почти в 8 г.с.
И без това инвитро процесът не е лесен, на моменти е тежък и изтощаващ, ако имате възможност направете ПИД.

Успех!

# 513
Аз също нямам идея защо в Мемориал не предлагат ПИД на жени под 37г. Бях на 30, когато направих при тях първия си опит.Бременна от раз и хоп- аборт, генетична аномалия в плода. Питам професорката за ПИД, била съм млада, ще направим още един опит така. Нищо не стана и аз им се доверявам за трети път. Пак питам за ПИД, професорката- сакън, не трябвало. Хоп пак бременна и хоп- пак аборт. Тризомия на 22 хромозома. Та чаак за четвърти опит се съгласи на ПИД, и резултата от 5 ембриона, 4 генетично болни.Та при мен доста подцениха ситуацията и сбъркаха, затова и си тръгнах от там с нотка разочарование.
И си дадох сметка ПИД колко важно излседване е и колко болка щеше да ми спести.

# 514
На 28г. правих стимулация в Мемориал и ни препоръчаха ПИД, заради 2 БХ бременности в БГ. С МФ сме.
Вече съм го писала, но пак ще напиша. Трансфер на напълно здрав ембрион след ПИД - мисед в 6 седмица.
Успех Yellow Heart

# 515
Здравейте момичета! Някоя от вас ползвала ли е болничен за инвитро процедура в чужбина? Разбрах, че май има такава възможност, но нищо повече...

# 516
Аз все си мисля, че ако настоявате за ПИД, независимо от възрастта, би трябвало да не отказват. Все пак ние си плащаме и изборът е наш. Следващ трансфер излиза над 1000 евро. За тази сума могат да се изследват поне 3 ембриона и да се върне здрав, вместо да се правят експерименти.

# 517
Някой може ли да ми каже подробности как става с Спермограмата ? Още не сме решили за инвитрото . И искам просто да отидем за една спермограма . Записва ли се час , Как се случват нещата ? Колко струва

# 518
Някой може ли да ми каже подробности как става с Спермограмата ? Още не сме решили за инвитрото . И искам просто да отидем за една спермограма . Записва ли се час , Как се случват нещата ? Колко струва

Записва се час, те я назначават...трябва да има 4 дни въздържание партньора,  но само за една спермограма няма нужда да се разхождате. Отидете за преглед, цветна снимка...не е казано, че трябва да правите инвитро.

# 519

Да, записва се час, след това е добре и да се направи консултация и с техният андролог д-р Башар, който е много добър. Просто за спермограма без консултация няма смисъл да се прави.  Мъжът ви дава материал и до няколко часа излиза резултата. Цената за спермограмата мисля, че беше 220 турски лири, цената за преглед при д-р Башар е 550 турски лири.

# 520
 Това в коя клиника е Simple Smile

Да, записва се час, след това е добре и да се направи консултация и с техният андролог д-р Башар, който е много добър. Просто за спермограма без консултация няма смисъл да се прави.  Мъжът ви дава материал и до няколко часа излиза резултата. Цената за спермограмата мисля, че беше 220 турски лири, цената за преглед при д-р Башар е 550 турски лири.

# 521
Това в коя клиника е Simple Smile

В Мемориал.

# 522
Здравейте момичета! Някоя от вас ползвала ли е болничен за инвитро процедура в чужбина? Разбрах, че май има такава възможност, но нищо повече...

Здравейте,
Има две опции платен отпуск за инвитро и болничен.
Аз ползвах болничен. Ето какво направих аз: взех бележка от Мемориал(най-обикновена с моето име и номера на протокола, че от тази до тази дата съм била на стимулация). След това легакизирах бележката в България. Направих няколко копия на легализацията. С тази бележка отидох при личния. Той на база тази бележка легализираната издаде болничен за минал период. Важно да уточня е, че периода НЕ трябв да е по-голям от 14 дни. Иначе имало някакъв проблем личния да го издаде. Копие от болничния ми сложи в картона като приложение. Работодателя ми поиска с болничния и копие от легализацията. Често казано нито личния нито работодателя изгаряха от желание да вземат болничния защото е по-нестандартен случай.
Тази година съм при нов работодател и ще успея да изляза в платен отпуск за периода Simple Smile
Това беше моя опит

# 523
Здравейте, чета от дълго време темата но за първи път пиша. Ние правихме опит в Мемориал и днес ми е четвърти ден след пункция, имаме доста ембриони, но днес ни съобщиха лошата новина, че ембрионите са със забавено развитие, а до вчера имахме 9 ембриона със добро развитие. Казаха че утре ще получим по подробра информация и ще ги замразят. Имали някое момиче което е успяло да забременее със ембрион със забавено развитие и имали изобщо шанс такъв ембрион

# 524
Здравейте, чета от дълго време темата но за първи път пиша. Ние правихме опит в Мемориал и днес ми е четвърти ден след пункция, имаме доста ембриони, но днес ни съобщиха лошата новина, че ембрионите са със забавено развитие, а до вчера имахме 9 ембриона със добро развитие. Казаха че утре ще получим по подробра информация и ще ги замразят. Имали някое момиче което е успяло да забременее със ембрион със забавено развитие и имали изобщо шанс такъв ембрион

Не се притеснявай и не се настройвай още. Някои ембриони ги чакат и до 6ти ден, ние имаме един такъв, който го чакаха до 6 ти ден и успя да се развие и съответно го замразихме. Изчакай да видиш какво ще ти кажат.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт