МОН - промените продължават (2)

• 59 752
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Майничка
Преди 30+ години  Laughing

# 511
Не зная кога е било 600 и 1000м. По мое време и сега е 300 и 600м. И се правят на брой обиколки на двора.
Сега питах 17 г.младеж-тази година момчетата са бягали 2200,миналата-1000,а за края на срока ще бъде-2600м.

# 512
  • София
Младежът да не учи в спортно училище? Няма такива нормативи за другите училища. Аз съм на 43г. и по мое време също бягахме 300 м. момичетата и 600м. момчетата. И сега това са нормативите. Сега има и 50 или 60м. спринт, който явно искат да заменят с 30м.
Иначе и нашите шестокласници бягаха 1000 метра, но това е по приумица на учителя им, а не по програма на МОН. Да не говорим, че не знаеше как да пише оценки, именно защото няма стандарти за не-спортни училища за тази дистанция и малко с поглед в тавана писа оценки

# 513
Не,не е в спортно (мг),но май  е наистина извън МОН-ските нормативи.Извинявам се,че се намесих!

# 514
Тази дисциплина 30 метра бягане искрено ме озадачи:)
На накои места дворът не стига Simple Smile
А и ще се изморят децата ...
Да ги направим 3, че да могат тия, дето са без двор, да покриват норматив в класната стая.

# 515
  • София
Не,не е в спортно (мг),но май  е наистина извън МОН-ските нормативи.Извинявам се,че се намесих!
Хаха, това е забавно. И нашите са в СМГ. Явно по математическите гимназии се въдят амбициозни физкултурници Simple Smile. Ама 2600 си е сериозно. Да видим ще се подчинят ли на новите нормативи (ако ги приемат).

# 516
Тази дисциплина 30 метра бягане искрено ме озадачи:)
На накои места дворът не стига Simple Smile
А и ще се изморят децата ...
Да ги направим 3, че да могат тия, дето са без двор, да покриват норматив в класната стая.
Няма страшно - скоро децата няма да знаят какво значи тичане.

# 517
Не зная кога е било 600 и 1000м. По мое време и сега е 300 и 600м. И се правят на брой обиколки на двора.
Сега питах 17 г.младеж-тази година момчетата са бягали 2200,миналата-1000,а за края на срока ще бъде-2600м.
Защото и те са при нашия учител. И нашите бягат 1000м. По тази причина се наложи да чета програмата и да му пращам нормативите, но той го кара иновативен. В телефонен разговор ми каза, че за въпросния ден, в който дъщеря ми колабира в час по фвс от въпросните 1000м само две деца са припаднали от 66. Питай ме дали не ѝ разреши да не тича 1000м след като му пратих нормативите от сайта на мон Simple Smile Но останалите си тичаха...

# 518
  • Майничка
...Да ги направим 3, че да могат тия, дето са без двор, да покриват норматив в класната стая.

Хайде сега, хърделисти ще ги правим! Направо едно приложение в телефона за виртуално покриване на нормативи и са готови.

# 519
Да,явно сме при един и същ "физкултурник",с който комуникациите са мн.трудни(не само е иновативен,но и "над нормативите")

# 520
Мен пък ме дразнят такива учители. Хайде няма нужда от такова изсилване. Не всеки става за всякакъв спорт.

Скрит текст:
И аз, и дъщеря ми тренираме редовно за протокола, но не тичане.
Крайно време е да ги махнат оценките по физкултура, музика и рисуване.
Половината деца са с неправилна стойка или имат някаква форма на гръбначно изкривяване. Много по-полезно е да наблягат в тези часове на упражнения, засилващи мускулния корсет, и на информация как да седят, носят раници и пр., отколкото на това дали някой ще изтича 1000м за х или у секунди.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 08:07 от Дъждец

# 521
  • Русе
Не знам какво правят и какво ги изпитват, но синът ми ,който е подчертано спортна натура, до скоро един от най-добрите в света по акробатика, сега тренира по 5 часа на ден друг спорт и има също изключителни резултати често има 4 по физическо. Последната 4 беше за хвърляне на някаква топка. Не знам как човек, с такава изключително развита мускулатура точно в горната част не може да развие сила и да хвърли нещо да покрие едни нормативи, ама не ме и интересува. Предполагам става въпрос за някаква техника, която не е култивирана. Пишат му 6 обикновено накрая за годината от участие и активност, а и нормативите за спринт и скачане обикновено си ги покрива без никакви упражнения за 6.
  Една позната има дъщеря, която тренира интензивно от 6 годишна и сега ходи на спортни лагери и състезания, на бегом се качва до билото на Белмекен и тя не е отличничка по физическо.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 08:05 от A m b e r

# 522
Мен пък ме дразнят такива учители. Хайде няма нужда от такова изсилване. Не всеки става за всякакъв спорт.

Скрит текст:
И аз, и дъщеря ми тренираме редовно за протокола, но не тичане.
Крайно време е да ги махнат оценките по физкултура, музика и рисуване.
Половината деца са с неправилна стойка или имат някаква форма на гръбначно изкривяване. Много по-полезно е да наблягат в тези часове на упражнения, засилващи мускулния корсет и на информация как да седят, носят раници и пр., отколкото на това дали някой ще изтича 1000м за х или у секунди.
Направо да махнат тези предмети и да ги заместят с трети чужд език и информатика...

# 523
Амбър, гледах едно клипче със сина ти и останах без думи. Много, много е добър!
Добре че се включваш, за да се види колко безумни са тези нормативи и глупотевини по физическо.

Ежко, няма нужда да ги махат, а да оставят форма зачита се/не се зачита. Така беше по едно време, когато аз бях ученичка.

# 524

Иначе и нашите шестокласници бягаха 1000 метра, но това е по приумица на учителя им, а не по програма на МОН. Да не говорим, че не знаеше как да пише оценки, именно защото няма стандарти за не-спортни училища за тази дистанция и малко с поглед в тавана писа оценки
Последния пост ме върна година назад ,когато моето дете СФО бе на изпит по физическо за 4кл.
По заповед на директора завеждам детето до двора на училището и чакам отпред. Изпита се провежда от две преподавателки зад сградата на училището и няма видимост.
След около 30 мин ми водят детето червено и разплакано  , едва диша и едва пристъпя.
Накарали го първо да обикаля на бегом около училището за загрявка, веднага след нея го накарали да покрие норматива за скорост ,а след него и този за дълго разстояние като за почивки скок ,хвърляне на медицинска топка и другите там.No Mouth
Очевидно, това им се видяло малко, та  и бяха поставили 4-ка , защото покрила за толкова по някаква таблица .
До тук добре ,но се оказа че тази таблица се отнасяла само за нея, защото всичките и съученици освен че за всяко от тези неща са тичали в различен ден са получили и по 30% бонус в оценката.
Мила родна картинка!

Общи условия

Активация на акаунт