Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 210
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 900
Като си попълваш бланката, нали си попълваш степен на образование. Според теб, защо им трябва толкова много информация на първи етап, ако томболата е на случаен принцип. Не е ли съмнително да искат толкова информация, ако не си минал поне през първи етап. Не искам да обидя никой, просто изказвам мнение от преди на което съм бил свидетел. Мнението е мое и не ангажирам, никого с него.

# 901
Ангажираш, ангажираш...много други ще се заблудят, както ти си се заблудила.
Аз познавам хора, изтеглени, които са с много разлика в социалното, интелектуалното и каквото друго се сетиш ниво. И такива, на които начинът на живот от предната до следващата лотария, не им се е промен с нищо, но биват изтеглени.

# 902
Като си попълваш бланката, нали си попълваш степен на образование. Според теб, защо им трябва толкова много информация на първи етап, ако томболата е на случаен принцип. Не е ли съмнително да искат толкова информация, ако не си минал поне през първи етап. Не искам да обидя никой, просто изказвам мнение от преди на което съм бил свидетел. Мнението е мое и не ангажирам, никого с него.

Изискват информация за образование, за да може още при самото теглене и преди обявяването на резултатите да дисквалифицират тези, които нямат средно. Поне аз така си го обяснявам. Нали едно от задължителните условия е да имаш завършено средно образование.

# 903
Зарежи тая конспирация - нищо тайно няма. Правилата са прости и ясни, и се спазват от години. Познавам широк кръг от спечелили зелена карта - измежду българите в конкретен щат, и ще ти кажа, че има всякакви - едва завършили средно или с добър стаж вече, с деца, без деца, сами, разведени, женени с бебета или по-големи деца, висшисти с престижни професии, възрастни клонящи към пенсия и пр.
От друга страна за чий да обявяват едно, а да вършат друго? Ако има доп. цедка що да не я обявят - така изначало няма да кандидатстват "неблагодадеждни" и по този начин такива кандидати няма да задръстват системата напълно ненужно. Никой отвън не им е наложил тая лотария (та тайно да заобикалят правилата!) - решението за нея си е само тяхно!

# 904
  • София, България
 И аз не вярвам в конспирации, само не мога да си обясня защо са нужни снимките като е просто лотария? Какво значение има как изгледаш?

# 905
  • Beyond the stars
И аз не вярвам в конспирации, само не мога да си обясня защо са нужни снимките като е просто лотария? Какво значение има как изгледаш?

Каквото значение има и за паспорт и за лична карта. За разпознаване. Да не се окаже, че друг Гошо Георгиев роден на 3.05 заминава вместо тоз Гошо, дето е спечелил. Grinning

# 906
Единствената причина да кастрят бг-та е, че американското правителство го е срам от факта, че в Америка липсват истински думати, краставици, сириние, мляку...Тва ши е. Абе я се стегнете, едно и също. Снимките, вишуту, думатиту...

# 907
  • Sunshine state
Конспирации няма, избира се на лотариен принцип. Всичко вече са казали.
Единствената причина да кастрят бг-та е, че американското правителство го е срам от факта, че в Америка липсват истински думати, краставици, сириние, мляку...Тва ши е. Абе я се стегнете, едно и също. Снимките, вишуту, думатиту...
Много циничен пост, целящ явно да бъде съркастичен.

# 908
  • Down south
Че са одобрени, но преди. Високо квалифициран човек, няма да се хване на всяка една работа, която му посочат. Чернороби им трябва, не мениджъри.
Може ли превод?
На кой, какво и къде посочват? По щати, градове?
Разпределение някакво?

# 909
  • САЩ
Ох, пропуснали са да ме информират, че съм нискоквалифицирана, аман. Ми да ме бяха изтеглили от първия път, едва излязла от гимназия и без трудов стаж, що чаках 11 години, докато ме изтеглят... знаех си, че съм се прецакала Grinning Grinning Grinning

# 910
Здравейте,
Първо да споделя, че с мъжа ми кандидатствахме за първи път и не сме спечелили.

Един господин малко по - нагоре в коментарите беше изразил мнение, че има скрити заложени критерии, по които се класират хората. И аз бях на същото мнение. Но след като прочетох доста от форума на Simon вече не мисля така.

Отделно исках да се включа с малко информация, с която вероятно повечето са запознати, но не и всички. Информацията е изцяло на база разсъжденията и данните от блога на Саймън:

1) 50 000 визи означава, че 1 печеливщ кейс номер, който се състои от 5 членно семейство получава 5 от тези 50 000 визи. Ако междувременно се роди още едно дете- общо визите ще станат 6. Наясно с горното се избират по-малко на брой кейс номера, защото организаторите правят статистика колко средно роднини са включени в апликацията и колко новопостъпили хора може да им в апликациите.Тоест шансът реално е още по- малък.
2) относно самия процес: след като всички хора подадат информация на всеки човек се дава някакъв кейс номер (на базата на случайно разпредление) за всеки регион. Тоест ако са кандидатствали 3000000 европейци, първият ще е с номер 2020EU00000001, а последният с номер 2020EU03000000. Затова и в номерата има повече нули. На този етап апликациите са с последователни номера.
3) тук се включва процес, който дисквалифицира подалите множество апликации, с лоши снимки и тн. Според изследванията на Самън този процент е доста голям: 23% за Европа се дисквалифицират.
4) както знаете има страни от Европа, които имат изключително много подали. Ще дам Украйна като пример. За да няма изключително голям процент спечелили от Украйна , на нея се налага лимит от около 4 500 спечелили кейса, а реално сравнение с другите държави е трябвало да има примерно 10 000 спечелили кейс номера.
5) след като са изключени (не са изтриват като номера, просто стават празни, стават дупки) дисквалифицираните и остатъкът от хора над 4 500 от лимитираните държави се определят печелившите.
6) печеливши са от номер 2020EU00000001 до 2020EU00050000 (примерно) като е предвидено статистически на база по- стари данни колко хора ще си предвижат кейса, колко ще се откажат, колко роднини средно има към кейс, колко новопостъпили роднини ще има: деца, съпрузи. Затова някой път остават визи и се стига до current, защото не винаги може да се предвидят тези фактори, поради това, че са много относителни.
7) тук е важно да отбележи, че дисквалифицираните и хората, които е трябвало да бъдат избрани от лимитираните страни, но не са заради лимита от 4 500, създават дупки в номерата. Примерно EU00001 е спечелил, EU00002 е спечелил, но EU00003 е дисквалифициран и представлява дупка. Човекът, седящ зад EU00003 не е получил информация, че е спечелил, защото е дисквалифициран. Човекът, седящ зад кейс EU28500 (примерно) също не е спечелил, въпреки че е в печелившия промеждутък, защото се пада 4 501-вият за Украйна и е над лимита за държавата.
8.) самият механизъм, който почва да набира хора за всяка страна почва да брои от пърия кейс номер докато стигне до последния човек от разпределението, който ще попълни квотата от дадена държава. За България последният може да е EU42900, за Македония EU46700 и тн в зависимост от случайното разпредление. Но забележете за Украйна последният спечелил би бил много преди другите държави да стигнат своя лимит. По- долу може да видите логиката.
9) тъй като са кандидатсвали много украйнци реално до EU50000 Са разпределени на случаен принцип не само 4 500 техни кейса (колкото е лимитът) , а примерно 6 000. Тоест те по-бързо достигат своя лимит, защото са по- гъсто разположени до EU50000. След като те достигнат 4 500, останалите до 6 000 стават дупка.
Като извод, от един момент нататък дупките почват да стават по-големи заради лимитраните страни.
Тоест ако някой е с кейс номер EU50000 не означава, че има 50 000 кейс номера преди него, а по-малко.

Реално горното, отнасящо се за лимитираните държави, обяснява защо българите и другите държави, които не са лимираните, имат повече по-големи номера.

Тук може да прочетете една от аналитичните статии на Саймън http://britsimonsays.com/2018-ceac-data-analysis/, на базата на която аз направих горното обобщение.

Успех!

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 11:21 от Ivona01

# 911
Само ще те допълня, че има доста изтеглени над тези 50 000 така че тези дупки се запълват с повечето които са изтеглени.

# 912
Е, както и да е, вчера гледах по новините, че вече няма да има лотария за зелена карта. Поне не в досегашния вариант.

# 913
Е, както и да е, вчера гледах по новините, че вече няма да има лотария за зелена карта. Поне не в досегашния вариант.
Някакво официално инфо? Иначе те всяка година казват, че лотарията се премахва.

# 914
  • Down south
Цитат
Някакво официално инфо? Иначе те всяка година казват, че лотарията се премахва.
Щом е казано по новиините, значи трябва да е истина  Joy

Общи условия

Активация на акаунт