Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 203
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 915
Цитат
Някакво официално инфо? Иначе те всяка година казват, че лотарията се премахва.
Щом е казано по новиините, значи трябва да е истина  Joy
Само това намирам. Предложение.
https://www.segabg.com/hot/trump-predlozhi-premahvane-na-lotariy … a-za-zeleni-karti

# 916
Поредният напън на Тръмп... И нашите медии прибързано скандализират, смотолевайки "с половин уста" факта, че това за сега е само идея-предложение.
Личното ми мнение, че лотарията няма да отпадне - най-много да добавят някой и друг допълнителен критерии (но едва ли).
На какво основание, ще иска да знаят английски преди да дойдат? За гражданството - разбирам, но то не е задължително за да живееш и работиш в страната. Не може за живеене и работа да налага такова условие - та в САЩ се говорят и ползват всякакви езици! Съвсем възможно е да се пребивава и преживява според законите без да знаеш англ.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 18:27 от agitak

# 917
  • Beyond the stars
Те дори и в репортажа допълниха, че надали ще се приеме. Но важно е голямото заглавие - Край на лотарията Close

# 918
  • Down south
Само предложение, което едва ли ще стигне далеч.
Предимно насочено срещу "роднинската" имиграция и евентуално фокусирано върху образование и професионално развитие/постижение.
Този път, даже и не чух да споменава лотарията.

Цитат
Currently, only about 12 percent of immigrants are admitted based on employment and skills, while 66 percent are admitted based on family connections inside the U.S. Administration officials estimate that those numbers would flip to 57 and 33 percent, respectively, under the Trump plan.

"Currently 66 percent of legal immigrants come here based on random chance, they're admitted solely because they have a relative in the United States, and it doesn't really matter who that relative is," Trump said.

# 919
Само предложение, което едва ли ще стигне далеч.
Предимно насочено срещу "роднинската" имиграция и евентуално фокусирано върху образование и професионално развитие/постижение.
Този път, даже и не чух да споменава лотарията.

Цитат
Currently, only about 12 percent of immigrants are admitted based on employment and skills, while 66 percent are admitted based on family connections inside the U.S. Administration officials estimate that those numbers would flip to 57 and 33 percent, respectively, under the Trump plan.

"Currently 66 percent of legal immigrants come here based on random chance, they're admitted solely because they have a relative in the United States, and it doesn't really matter who that relative is," Trump said.
Това пък е много изопачено и невярно! Какво значение има #КОЙ (ха-ха!), ти е роднината издърпал те също в САЩ? Тоя въпрос, абсолютно смърди на дискриминация! Според закона достатъчно е твоят роднина да поеме издръжката ти, за да не легнеш на социални помощи.
...
За страна в култ към парите, тоя #КОЙ изрично декларира финансов ангажимент! Е, то това е, което does really matter за САЩ!

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 18:39 от agitak

# 920
Е, както и да е, вчера гледах по новините, че вече няма да има лотария за зелена карта. Поне не в досегашния вариант.
Някакво официално инфо? Иначе те всяка година казват, че лотарията се премахва.
Не, само ми попадна пред погледа заглавие по новините на нова "Край на лотарията за зелена карта". Дори не съм си правил труда да слушам:

https://nova.bg/news/view/2019/05/16/250670/тръмп-предложи-премахване-на-лотарията-за-зелени-карти/

# 921
Ами според мен е и добре да се случи от друга не ... и двата варианта си имат плюсове и минуси, при тичковата сиситема можеш сам да си изчислиш шанса при сегашната лотария разчиташ на късмет който може да отнеме цял жиовт !

# 922
  • Down south
Цитат
Това пък е много изопачено и невярно!
Силно се надявам, да не се караш на мен  Rolling Eyes

# 923
Трябвало да се гласува предложението. Искал да влизат хора с добър английски и квалифицирани кадри, които да подпомагат за развитието на икономиката. Да ги спират, нали от 1 юни се премахва ограничението за българи и румънци да работят и живеят в Швейцария.  Simple Smile

# 924
Трябвало да се гласува предложението. Искал да влизат хора с добър английски и квалифицирани кадри, които да подпомагат за развитието на икономиката. Да ги спират, нали от 1 юни се премахва ограничението за българи и румънци да работят и живеят в Швейцария.  Simple Smile
А те швейцарците премитат за нас😁😁😁 и който пък е решил, че там е по-лесно, дупе да му е яко 😀

# 925
Цитат
Това пък е много изопачено и невярно!
Силно се надявам, да не се караш на мен  Rolling Eyes

Естествено!  Simple Smile
Възмущaвaм се нa думите нa Тръмп. A нa теб ти блaгодaря, че ги цитирa
Simple Smile

# 926
ще е интресно да видим критериите, аз съм навит за тази система, ако я приемат

# 927
То навсякъде си иска работа. Нямаме късмета да сме от кралско семейство Wink. България, като не можем да я направим по швейцарски модел, то тогава Швейцария ще я направим, като България Grinning

# 928
ще е интресно да видим критериите, аз съм навит за тази система, ако я приемат

И аз мисля, че някакво средно положение ще е най-доброто решение. Например бройката от 50.000 визи да се раздели на два потока - единият, както си е лотарията до сега, а другият - на точкова база само по критерия Образование/Умение. За възрастови ограничения съм много против!... Това, последното е много дискриминационно! На какво основание ще отхвърлят полезността на по-възрастните кандидати? Никой не отива там с контракт от типа "хомот на врата" да работи за някакъв (дълъг) срок. Не може да дават приоритет на по-младите само на основата на хипотези, че по-дълго хем ще живеят, хем и ще работят в САЩ.
...
Една подобна дискриминационна практика е, примерно в България, програмата за данъчни облекчения за млади семейства при покупка на жилище - като под млади семейства се има  предвид именно хора до определена възраст, а не ново семейство с  техни деца - родени или осиновени. (Цяло едно поколение у нас беше наказано от съдбата хем да преживее голямата немотия на прехода, хем да попадне извън възрастовата граница за тая програма. И останаха бездетни. ) .... В това отношение американците много по-справедливо са го измислили - дават данъчни облекчения за покупка на жилище за първи път - без значение на каква възраст ще го купуваш!

Ще ми се да вярвам, че и тоя път ще подходят  с повече мисъл и няма с лека ръка да спрат лотарията.

# 929
  • Sunshine state
Тая лотария са я заспирали от сума ти години. И в край на сметка всяка година лотария си има. Ще е доста лицемерно да кажа, че искам да я спрат, след като и аз самата така съм дошла тук. Не виждам и защо, не ми пречи. Хората така или иначе се пресяват и на местна почва. Един приятел ни гостуваше за уикенда и още със сядането на масата заяви, че вече били спряли лотарията. Той и миналата година го каза. Много беше доволен от този фалт, а дойдоха с нас от същата тази лотария. Естествено веднага му припомних този факт. 🙄

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 15:47 от Pupitka

Общи условия

Активация на акаунт