Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 184
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 960
Здравейте, изтеглиха ме DV2019, миналата седмица със супругата ми минахме успешно интервюто в посолството. Следващия месец заминаваме, но като че ли съм пропуснал един момент. Чета, че преди да пристигнем в САЩ трябва да заплатим онлайн такса от 220$ на човек за издаване на зелената карта. Така ли е? Как става това, не си спомням да сам ми дали лист с номер и ID в посолството? Действително ли има такава такса и непременно ли тряба да се заплати преди пристигане в САЩ?

# 961
Здравейте, изтеглиха ме DV2019, миналата седмица със супругата ми минахме успешно интервюто в посолството. Следващия месец заминаваме, но като че ли съм пропуснал един момент. Чета, че преди да пристигнем в САЩ трябва да заплатим онлайн такса от 220$ на човек за издаване на зелената карта. Така ли е? Как става това, не си спомням да сам ми дали лист с номер и ID в посолството? Действително ли има такава такса и непременно ли тряба да се заплати преди пристигане в САЩ?
Тази такса е реално за пластиките, може фа я заплатите като пристигнете в САЩ, не се притеснявайте, не е спешно.

# 962
  • Fort Worth, TX
Това е таксата за пластиката на резидент картата или така наречената зк.Можете да заплатите и САЩ в рамката на година, но е препоръчително по-рано.Те ще ви напомнят, че не сте платили като ви изпратят писмо ма адреса, който сте дали.Аз на моите синове ги платих на втория или третия месец тук.Трябва да са ви дали лист с инструкции на самото интервю.

# 963

И аз мисля, че някакво средно положение ще е най-доброто решение. Например бройката от 50.000 визи да се раздели на два потока - единият, както си е лотарията до сега, а другият - на точкова база само по критерия Образование/Умение. За възрастови ограничения съм много против!... Това, последното е много дискриминационно! На какво основание ще отхвърлят полезността на по-възрастните кандидати? Никой не отива там с контракт от типа "хомот на врата" да работи за някакъв (дълъг) срок. Не може да дават приоритет на по-младите само на основата на хипотези, че по-дълго хем ще живеят, хем и ще работят в САЩ.

Аз не съм голяма оптимистка, ако сложат някаква точкова база, защото според мен тогава визи ще се дават на такива като тези деца вундеркиндчета, които гледаме по новините, че били спечелили световната олимпиада по математика или нещо от този род, само че навършили 18.
Съмнявам се базата да е завършено висше, английски и опит на някаква административна длъжност.

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 16:40 от Blackbling

# 964
  • САЩ

Листът е в комплекта документи, които изпращат, заедно с паспорта. Трябва ти А - номера (горе, вляво)

# 965

Da, трябва да се плати. Както са писали и другите, може да стане и като влезете в САЩ, но предполагам, че по-късното плащане ще забави и зелената карта. Съпругът ми замина миналия месец и плати таксата няколко дни преди да тръгне. Аз заминавам с децата след известно време и планираме и ние да платим малко преди това. Мисля, че имаше инструкции в пакета, който се получава от посолството.

# 966
Опа попаднах на била който е внесен на първо четене за въвеждането на точковат система от 10.04.2019, системата е обяснения ясно, а именно:
IELTS or TOIFEL -  6 или 7-ци се визмат 6т. по-  високите нива имат повечет точки, ако е най - високото ниво 10 се визмат 12 точки
Образование - минимум средно, за висше в зависимпост дали е завършено в САЩ или в друга държава точките са различни.
Оферта за работа - ако има оферта за работа пак има точки
Възраст -  дадени са възрастови категории "от - до" и в зависмост в коя категоря спадате имате различен брой точки.
точки също има ако имате нобелова награда или някакви постижение също така 1 300 000 $ за инвстиции
Ето това е номера на била  S. 1103 от 10 април 2019 година скролвата на страница 26 на ‘‘SEC. 220. IMMIGRATION POINTS SYSTEM.
Ако го въведат това ще е супер !
Също така визите ще са 140 000 не както сега 50 000 на лотарията.
И ще има такса за попълване на апликацията от 160$

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 16:34 от Scott

# 967
Опа попаднах на била който е внесен на първо четене за въвеждането на точковат система от 10.04.2019, системата е обяснения ясно, а именно:
IELTS or TOIFEL -  6 или 7-ци се визмат 6т. по-  високите нива имат повечет точки, ако е най - високото ниво 10 се визмат 12 точки
Образование - минимум средно, за висше в зависимпост дали е завършено в САЩ или в друга държава точките са различни.
Оферта за работа - ако има оферта за работа пак има точки
Възраст -  дадени са възрастови категории "от - до" и в зависмост в коя категоря спадате имате различен брой точки.
точки също има ако имате нобелова награда или някакви постижение също така 1 300 000 $ за инвстиции
Ето това е номера на била  S. 1103 от 10 април 2019 година скролвата на страница 26 на ‘‘SEC. 220. IMMIGRATION POINTS SYSTEM.
Ако го въведат това ще е супер !
Също така визите ще са 140 000 не както сега 50 000 на лотарията.
И ще има такса за попълване на апликацията от 160$
Звучи страхотно. Дано стане факт!

# 968
Също така минимума е  30 т. за да има право кандидата да участва. Tози проект е предложен на 10.04 следващата стъпка е да мине през Сената после през Белия дом от там разписва президента и става закон !
Ето и линка
https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-bill/1103?q= … D&s=1&r=1
Ето на кратко как се формират точките:
Възраст:
- от 18 до 22 години - 6 т.
- от 22 до 25 години - 8 т.
- от 26 до 31 години - 10 т.
- от 31 до 35 години - 8 т.
- от 36 до 40 години - 6 т.
- от 41 до 45 години - 4 т.
- от 46 до 50 години - 2 т.
- 51 години и нагоре - 0 т.
Образование
- Бакалавър предобита извън САЩ - 5 т.
- Бакалавър предобита в САЩ - 6 т.
- Магистратура предобита извън САЩ - 7 т.
- Магистратура предобита в САЩ - 8 т.
- Докторантура извън САЩ - 10 т.
- Докторантура в САЩ - 13 т.
Език
Езиковите умения се оценяват компонентите "писане", "четене", "слушане" и "говорене"
ако при оценка на тези компоненти имате следните резултати точките ще бъдат както следва:
от 1-1-1-1 до 5-5-5-5 - 0 т.
6-6-6-6 и 7-7-7-7 - 6 т.
8-8-8-8  - 10 т.
9-9-9-9 - 11 т.
10-10-10-10 - 12 т.
Точки се добавят при наличие на забележителни способности а такива са:
- ако притежавате Нобелова награда - 25 т.
- ако през последните 8 години сте имали някакви олимпийски постижения - 15 т.
Точки се добавята ако имате и оферта от работодател там точките се формират по следняи начин:
- ако заплатата която пердлага работодателя е между 150% до 200% от средната работна заплата за щата - 5 т.
- 200 % до 300 % - 8 т.
- над 300 % - 13 т.
Това накратко са точките, които са записани в проекто закона и пак казвам още не е минал през Сената

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 21:14 от Scott

# 969
LaughingLaughingLaughing
Също така минимума е  30 т. за да има право кандидата да участва. Tози проект е предложен на 10.04 следващата стъпка е да мине през Сената после през Белия дом от там разписва президента и става закон !
Ето и линка
https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-bill/1103?q= … D&s=1&r=1
Ето на кратко как се формират точките:
Възраст:
- от 18 до 22 години - 6 т.
- от 22 до 25 години - 8 т.
- от 26 до 31 години - 10 т.
- от 31 до 35 години - 8 т.
- от 36 до 40 години - 6 т.
- от 41 до 45 години - 4 т.
- от 46 до 50 години - 2 т.
- 51 години и нагоре - 0 т.
Образование
- Бакалавър предобита извън САЩ - 5 т.
- Бакалавър предобита в САЩ - 6 т.
- Магистратура предобита извън САЩ - 7 т.
- Магистратура предобита в САЩ - 8 т.
- Докторантура извън САЩ - 10 т.
- Докторантура в САЩ - 13 т.
Език
Езиковите умения се оценяват компонентите "писане", "четене", "слушане" и "говорене"
ако при оценка на тези компоненти имате следните резултати точките ще бъдат както следва:
от 1-1-1-1 до 5-5-5-5 - 0 т.
6-6-6-6 и 7-7-7-7 - 6 т.
8-8-8-8  - 10 т.
9-9-9-9 - 11 т.
10-10-10-10 - 12 т.
Точки се добавят при наличие на забележителни способности а такива са:
- ако притежавате Нобелова награда - 25 т.
- ако през последните 8 години сте имали някакви олимпийски постижения - 15 т.
Точки се добавята ако имате и оферта от работодател там точките се формират по следняи начин:
- ако заплатата която пердлага работодателя е между 150% до 200% от средната работна заплата за щата - 5 т.
- 200 % до 300 % - 8 т.
- над 300 % - 13 т.
Това накратко са точките, които са записани в проекто закона и пак казвам още не е минал през Сената

При така описаните точки, май не само че, трябва да сме млади до 31, английския да е 10ка, магистратура задължително.... и айде половината отпаднахме хахаха (не заради образование).. Nerd
а за да имаме предимство и пред останалите от цял свят..поне нобелова награда Laughing Laughing Laughing
Успех!

# 970
Само възраст ще ми намали точки. И езика го шпрехам, и образование завързах, и оферта за работа ще си избачкам. Нека го вкарат, пък ще видим.

# 971
  • Сф
Отделно, че ще стане доста скъпо начинание, ако вкарат 160 долара такса + изискване за toefl/ ielts, което е поне още 200, по мои много стари спомени. Трябва да имам наистина мноооого голям шанс, че да избухам толкова пари.

# 972
Има нещо такова Simple Smile

# 973
Отделно, че ще стане доста скъпо начинание, ако вкарат 160 долара такса + изискване за toefl/ ielts, което е поне още 200, по мои много стари спомени. Трябва да имам наистина мноооого голям шанс, че да избухам толкова пари.
Супер, тъкмо ще се явят само реални кандидати за заминаване.

# 974
  • Down south
"  Tози проект е предложен на 10.04 следващата стъпка е да мине през Сената после през Белия дом от там разписва президента и става закон !"

Close
Така написано, звучи лесно, но действителност, съпките са дълги, тромави и несигурни.
Мисля, че ще мине много време,  докато нещата в това отношение, се променят и стигнат до някакво стабилно ниво.

От друга страна, задават се избори и кой знае още какви предложения ще се появяват.

Общи условия

Активация на акаунт