КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 51 234
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Здрав ,деен човек винаги намира какво да прави ,у дома също е работа.По принцип са досадни както вечно оплакващи се и недоволни ,така и вечно щастливите хора-знаем ог живота,че пълно щастие  няма-всеки има нещо непостигнато да търси и мечтае.Животът  е низ от всякакви чувства.
Аз също бих работила,преди седмица пак ми предложиха работа,но ми стига и  тази в къщи.
И не се смятам за мрънкало ,познавам истински такива.
Тъжно ,че ми трябва подкрепа от децата ,но те  заради мен   и моята подкрепа имат шанс да получават петцифрени доходи.Докато дават ,ще вземам.

# 211
Привет девойки!

Борянчице, пренесе ли дървата?
Радвам се,че така разкъждаваш и приемаш помощ от децата си.
Родителите на ММ винаги запъват крака,когато решим са помогнем финансово.Двамата общо вземат 470лв пенсии.
Свекърва ми си е горделива и не иска помощ.
Веднъж и казах така- радвай се ,че детето ти иска да ви помогне ,защото има деца които имат ,но не дават на родителите си.
Не,че се впечатли много,но сега поне не реве,като оставяме пари или им купим нещо за в къщи.

Снощи и се занимавахме с дърва.
Шест кубика.То камината си е ламя.
Имаме и от миналата зима,ама на мен все ми се виждат малко.
Извиках помагачки и помагачи и за има -няма два часа дървата бяха прекарани с ръчните колички и подредени.
После хапнахме, пиха по една вода,че шАфьори и ги изпрятихме по живо,по здраво.

Във връзка с пенсионирането  ние с ММ сме он "младите" пенсионери .
Пенсиите ни са "тавана".
Често изпитвам неудобство като ме попитат колко ми е пенсията,на фона на преобладаващите мизерни такива,брагодарение на мъдрите ни управници.
В началота ми се щеше да работя още,но ката мина време се отказах.
Викаха ме тук-там, но не се съгласих .
Няма цял живот да слугувам на този и онзи.
Ихичка при нея е друго.Тя ще си реши до кога .
А за пенсията ти от 303лв нямам думи.

Сега съм полегнала и си гледам безкрайния сериал.
След малко ще ставам,че кафЯно време е.
Хайде до после.

Малко есенни красоти

КАГ,от нашия двор са снимките.

# 212
  • в малка спретната къщурка
Добра среща!
Да се разпиша, че все се губя по трасето.
Гъбке, направо ми се идва да живея при теб.Ще слушам и ще изпълнявам нарежданията ти.Създали сте си един РАЙ.
Поисках приятелство във ФБ от една дружка от тук и си драснахме по някой ред.
За пенсия няма да коментирам, защото ми е толкова далеко, а и не се надявам да я стигна. След 5 години ще навъртя 37 години трудов стаж, а след още 7 и четири месеца /къде е камилата, че да диря и камиларя/ ще трябва да се пенсионирам. Чак свят ми се зави, а и дали ще съм с акъла си. Нямала съм възможност, но винаги ми се е стояло в къщи и то не само да си стоя, а да се отдам на любими занимания. Сега съм ангажирана с работата, но пък съм доволна и спокойна.
Айша, щом имаш вариант- дай си свободата.
На всички Ви- прегръдки и целувки!
Лека и спокойна вечер

# 213
  • София
Когато бях млада, много ми се искаше да си остана вкъщи и да си гледам децата.Беше до едно време. Имаше детски градини и ясли/ децата ми са породени/ и аз реших, че ще се възползвам. Ами работеше ми се вече. Нямахме нужда от пари. Мъжа ми взимаше доволно, аз също. Целия ден ми минаваше като на състезание. Сега се чудя, защо съм си го причинявала.
Пенсионирах се принудително, по болест. В началото ми беше странно, после се насилих да работя отново нещо. Сега разбрах, че за нищо не ставам. Е, ставам - да си седя във фотьойла и да плета.

# 214
  • Кубрат/ Пишурка

# 215
Добро утро дружки!
Янче,  изпих си кафето Simple Smile
Събудих се доволна ,че всичко съм си ошетала.
Сега съм си направила маска на косата,оправих си маникюра и към обяд ще излизам
с колежки на кафе , а довечера  ММ е решил да ходим да вечеряме на заведение  .
Та така днес денят ми е за пълен релакс и удоволствия , а и времето е хубаво  за разходки.
Гъбче, ама какъв хубав двор имаш ,много красоти. Тава кехлибарено грозде така ме съблазнява !  Simple Smile
Фури, наистина имаш много още до пенсия,но  и този момент ще дойде,неусетно!
Айша, имаш ли възможност ,не му мисли много,излизай в заслужен отпуск!
Хули , и това е работа  и удоволствие да плетеш! Какви хубави работи твориш! Аз така и не се научих
да плета. Моята майка много плетеше, аз все заета като по-млада ,тичах от тъмно до тъмно на работа ,малки деца ,домакинстване из къщи. Лягах в 12 часа ,ставах в 5  . Децата пораснаха ,после и внуци дойдоха,та се включвах и в отглеждането им. Сега като се сетя и се чудя как съм издържала на такива обороти.Младото си е младо!
Като започнахме ремонта из къщи  ,видях колко съм по- бавна и туткава.Всяка измината година си  казва своето, но да сме благодарни на Бог ,че сме живи и това все още можем да го правим!
Пожелавам ви хубав и спорен да ви е денят!
Прегръдки и целувки за всички ви!

# 216
Привет девойки Heart Eyes
Гъбче, разкошна ти е градината, направо прелест и удоволствие. Верно че е много трудоемко, но и резултатите си личат.Все съм си мечтала за къща с двор. Сега ги имам, е не двор, а дворче,но не е същото. Девет месец жега  , а и проклетите котки не ти разрешават да се кефиш . Гледам си портокала, мандарината, мангото през прозореца под климатика Joy
Фурийка, много си ни младичка за пенсия душко. Ама си е естествено да го желае човек. Моята теза навремето беше че човек би трябвало да си създава и гледа семейството до 40 години, пък от там нататък да започва работа. Ама никой не искаше да ме послуша. Въпреки че много харесвах работата си, а и тя ме харесваше, все си мечтаех да съм свободна, да правя каквото искам, когато искам. Когато мъжа ми излезе в пенсия все ми повтаряше че иска и аз да се пенсионирам, да пътуваме, да обикаляме света, да сме свободни за внуците. Но бях още доста далече. Е пенсионирах се доста преди време, но обстоятелствата го наложиха Sad и нито можех да пътувам нито да се радвам на свободното време. А и това, че от години повтарям, че няма по зает човек от пенсионера, си е баш истина Simple Smile/ Гледам мои колежки не спират да пътуват, да обикалят със съпрузите си света по 3-4-5 пъти в година. Една от несбъднатите мечти на мъжа ми. Sad  Сама да пътувам не ми прави удоволствие, единствено до България , но там не се чувствам сама.Та който е на работа, работете но и осъществявайте малките, не скъпи мечти, защото не се знае когато се пенсионирате кой ще е до вас Sad
Люси, удовоствие е да се чувставш свободна след дългия и умотителен ремонт, когато всичко е на място, нали  Heart Eyes И аз също "пресях" доста "приятели"
Желая на всички ви хубав и спокоен есенен ден, а при нас да е тихо и мирно, че нещо ония изроди проклети, много започнаха да буистват. През ноща една ракета е попаднала в къща в един много голям град и само мигновените действия на майка са се спасили с трите си деца.А самат къща е в такова състояние, че само багери ще "оправят" Sad

# 217
  • в сърцата на любимите ми хора
Добър ден и от мен. Пийвам чак сега от кафенцето на Янето, защото се прибрах преди малко от скиторене. Закарах внучето на градина, после щерката на работа. По принцип аз само го прибирам от детската градина, баща му го кара сутрин, но от две седмици ходи на уроци по български език /сряда, от 7.30 ч/ и аз го замествам.
И при мен пенсията ще е в едно далечно бъдеще - края на 2025 г. Сега пак съм в редиците на "пенсионерите", но без заплащане. Ще чакам да навърша възрастта, до тогава ще се гледаме с внучето. Като си останах вкъщи няколко седмици се чувствах много не на местото си. Човек като е свикнал всеки ден да гони задачите по план, изведнъж животът му се преобръща наопаки. Но се свиква, сега ми е много добре. Имам време за себе си, за децата, за любимото ми занимание, за хобитата ми. Би било хубаво и любимият човек да беше до мен, за да попътуваме по света заедно, но каквото, такова. Здраве да има, това е най-важното.
Момичета, я да ви пратя малко на театро. Гледах една прекрасна постановка, "Кралят-елен". Заслужава си да се види, прекрасни актьори, сценография, декори, настроение. Идете, ако имате време и желание, разбира се. Няма да съжалявате.
Не спомена ли някой за среща /Римар, Джили Simple Smile /? Не си спомням вече откога не съм ви виждала.
Хубав ден, очертава се и слънчев. Аз ще доработвам Sad

# 218
Скрит текст:
Добър ден и от мен. Пийвам чак сега от кафенцето на Янето, защото се прибрах преди малко от скиторене. Закарах внучето на градина, после щерката на работа.
По принцип аз само го прибирам от детската градина, баща му го кара сутрин, но от две седмици ходи на уроци по български език /сряда, от 7.30 ч/ и аз го замествам.
Скрит текст:
И при мен пенсията ще е в едно далечно бъдеще - края на 2025 г. Сега пак съм в редиците на "пенсионерите", но без заплащане. Ще чакам да навърша възрастта, до тогава ще се гледаме с внучето. Като си останах вкъщи няколко седмици се чувствах много не на местото си. Човек като е свикнал всеки ден да гони задачите по план, изведнъж животът му се преобръща наопаки. Но се свиква, сега ми е много добре. Имам време за себе си, за децата, за любимото ми занимание, за хобитата ми. Би било хубаво и любимият човек да беше до мен, за да попътуваме по света заедно, но каквото, такова. Здраве да има, това е най-важното.
Момичета, я да ви пратя малко на театро. Гледах една прекрасна постановка, "Кралят-елен". Заслужава си да се види, прекрасни актьори, сценография, декори, настроение. Идете, ако имате време и желание, разбира се. Няма да съжалявате.
Не спомена ли някой за среща /Римар, Джили Simple Smile /? Не си спомням вече откога не съм ви виждала.
Хубав ден, очертава се и слънчев. Аз ще доработвам Sad

Здравей, Мамаси. Може ли да ми кажеш къде ходи зет ти на уроци по български език, цена на уроците и има ли напредък?

На другите дами пожелавам ползотворен остатък от деня. Аз изхвърчам на рок концерт след малко.

# 219
  • тук, на мястото си
Здравейте!
Днес дъждовно, сега изпече слънце и аз го давам по-лежерно, искам да кажа по-къщно.
 Гледам да не чета за пенсии, защото ме е яд,  5 дни не ми стигнаха за първата категория и не ми я признават, втората и тя е малко - първа + втора не стигат и сега някога ще се пенсионирам, ама не знам кога. Няма и откъде да се купи, особено жена.   Когато тогава!
Хули, много хубаво, че плетеш, стига да има кой да го носи.
Луси, честит ремонт!
Мамси, гледането на внучето си е работа и то каква!
Кари, дано е мирно и тихо при вас!

# 220
  • Кубрат/ Пишурка
 Хайде и аз да се обадя вечерно!
Днес ходих на пазар - купих си зелено домати за дунавската салата. До събота ще набавя и останалите зеленчуци. Бях и на гости на Тони - праща ви поздрав! Нетът й почти го няма, сега действа по въпроса.
Да ви пусна две снимки: Куче и внуче

Скрит текст:

Скрит текст:

# 221
  • в сърцата на любимите ми хора
Ето ме отново, да ви нагледам какви ги вършите.
Алфея, къде този дъжд? При нас жега, никакви намеци да завали. Може пък през нощта да ни го пратиш?
Делта, зетко ходи на частни уроци, в Бояна е девойката. Цената, доколкото си спомням, е 21-22 лв. на астрономически час. Ще питам точно каква беше сумата, да не те подвеждам. Преподавателката може да ходи и по домовете, но цената се повишава. Той е ходил само два пъти до сега и още нямаме впечатления. Самият той казва, че е доволен. Ще попитам за координати и ще ти ги напиша. Поживем, увидим. Дано да го проговори, че ми писна да съм му бавачка Simple Smile
Кари, дано да е мирно и спокойно при вас. Ти оправи ли се?
Луси, приключи ли вече с ремонтните дейности? Това лято ти се струпаха доста работа и ангажименти, но сега ще ви е хубаво и уютно.
Хули, аз съм скарана с плетенето Sad Като млада съм изплела 3-4 пуловера, по модели от списания. Сега като ги гледам се чудя как съм се справила - доста сложни плетеници. Сега нЕмам нерви за плетки. Но пък се занимавам с други, късащи нервите, нещица. Всеки луд с номера си, та и аз.
Оставям ви, че трябва да откарам внучето при мама и тате. Приятна вечер!

ПП Яне, изпревари ме. Кучо май ще стане доста едричък. Като го гледам така "протегнат"... Дунавската салата много харесвам, но никога не съм правила. Едно време имаше "купешка" и си купувах. Сега не съм търсила, може и да има, но едва ли ще е като онази...

# 222
  • Кубрат/ Пишурка

Мамси, ние дребни породи не обичаме да ни се мотаят из краката Joy Ще взема през нощта да стъпя отгоре му, че беля hahaha Като ще е да е! А нашата Беа, да не й е уроки, си расте с дни! И започна на много места да стига и все бели прави! Тази сутрин Анжелка ми оставя половин пакет гризки да не й се мотаят из раницата. Аз ги слагам зад клавиатурата, до монитора. Отивам до тоалетна и като се връщам - пакета на парчета, а гризките познайте! А тя уж спеше, като излязох! #2gunfire Стъпила с предните лапи върху клавиатурата \ на екрана - пет парцала излезли! \ и си ги взела. Та аз се развиках, а тя - легнала на земята с една виновна муцуна ме гледа, че чак смешно ми стана!
С плетенето и аз съм скарана. Е, по едно пуловерче изплетох на децата, ама като започнах да плета фанела на ММ я плетохме трите - аз, свекървата и накрая майка я довърши Joy
А дунавска салата правя всяка година, че Анжелка само нея харесва.

# 223
  • София
Янке, нали щяхте да разкарате кучето на село?
Не се бавете, отървавайте се - ще съсипе апартамента. От 8 годишен горчив  опит го казвам. Внучката е № 1, красавица като баба си. Пу-пу...
Луси, все забравям да ти честитя ремонта.
А санирането приключи ли? При нас се закучи работата на общинско ниво.
Нали четете за белите на Фъндъчката с ремонтите на основни улици. Подпукали са я и забравиха нещастните блокове. Снишават се нещо, ама ...
Мамси, утре ще има дъжд или поне облаци. Следобяд бяха стигнали до Търново. Вече свършва хубавото време, дъжд и студ ни чакат.
Фло, къде зачезнааааааааааа? Да не започна от ден първи с курсови работи и доклади? Аааа, много зор е май.

# 224
Девойки мили свидни, да си ви гушна само. Да се обознача, че се върнах от Русе и се мъча тук да си подредя делата.
Къде да видя внучицата на Айшааааа??? Къдееее?

Общи условия

Активация на акаунт