КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 51 243
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • в малка спретната къщурка
Луси, жив и здрав да е юбиляра! Винаги заедно и в сговор да сте.
Днес и утре съм в почивка, а съм скапана от днес. Ще си полегна  рано, че от прозявки ще си разчекна ченето.
Утре може и депресия/ тоест- мързел/ да ме налегне.

# 256
Честит празник на  съпруга на Люси ,живот и здраве  заедно до сто години.
Наслаждавайте се на подаръка.
Фурийка ,аз не съм знаела,че имам депресия  сегиз-тогиз,  сутрин,вечер и по пладне и все по честичко.Вече знам. Днес ръмя та задачите бяха  различни.

# 257
Луси да бъде честит юбиляра Ви! Дълги години в мир и сговор да живеете и дай боже поне още три внучета да отгледате на сина!
А за мен днес бе прекрасен денят - имам чувството че е минало много време от вчерашния концерт а то само 24 часа.
Днес бях на спа-чудесно удоволствие-съвсем нов комлекс на Дружба с минерална вода-и аз съм човек.И за утре ако рекъл Господ може пак да отида.
  Приятна вечер! Делта много ти благодаря за морковената рецепта.При първа възможност ще го направя но на преден пкан да използваме хубавото време.

# 258
Луси, честит рожден ден на съпруга ти!

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 00:16 от K.A.G.

# 259
  • София
Луси, и тук - да ти е жив и здрав юбиляра!
Да сте все така задружни, активни и заобиколени от деца и внуци!
Приятна почивка като придружител на юбиляра!
Габката, като имаш време сподели за печената тиква, моля.
Че аз все я варя на пара,не съм правила печена. А ми се иска с изгорели крайчета, ако може.
Гледам по пазарите - опечена, но при повече взиране в кутията откривам точици мухъл и не купувам.
Фури, такава депресия и аз имам и не ме пуска.
Днес най-накрая се спретнах и смених зимни - летни дрехи след разходката по улиците.
Но не съм доволна от себе си - нищо не пробвах, не сортирах неща за изхвърляне. Мързел ли е, депресия ли е ....

# 260
Айша ,  измивам тиквата, режа на парчета ,обелвам кората и режа на по-малки парчета.Нареждам в тава, ако искаш слагаш захар ,наливаш малко вода ,слагаш алуминиево фолио и във фурната.
После ,ако е без захар може с мед, смлени орехи.
Ако тиквата е кръгла можеш да нарежеш на резени и да изпечеш направо с кората върху решетката,но от долу да има тавичка,защото иначе ще има пушек.За по-бързо изпичане аз обвивам всеки резен с фолио и след като омекне разгъвам фолиото и  я допичам до  изгорели крайчета 😍

Част от реколта 2018😊
Към момента съм ги намалила почти наполовина.
Неее, не сме ги изяли😁😁
Раздадохме по близки и приятели.

И при нас беше дъждовно, светка, погърмя като през лятото.
За това може би и аз се въртях из кухнята.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 22:14 от Gabkata

# 261
  • София

Гъбче,направо ме убииии, с реколтата! Страхотни тикви, аз предпочитам кестенките. Simple Smile Но, си мисля, колко труд сте хвърлили, като това е само част от продукцията. Мале, мале, направо сте за медал! Евала!

И при нас днес валя и температурите паднаха, за съжаление.

Лека нощ, дами!

# 262
Маринчице,а аз предпочитам цигулките 😊

Вярно е,че сме за медали.
Сега му е времето -изобилие от тикви😁😀😁😂😃😄☺

Само да допълня, че тази година тиквите са доста по-малко на брой от миналата например😊😊
И ,че все още са навън .
И ,че си чакам щерките на помощ-те носят ,а аз подреждам в мазето.
Като ги оберем и пренесем двете в един глас казват -мразим тикви ☺😊😊

Хайде, лека нощ!

# 263
Вече сме си в къщи след купона!
Хапнахме ,пийнахме ,отбелязахме празника както си е му е реда, не се изложихме! Simple Smile
Преди да си легна искам да  благодаря на Фури,Боряна,Дидимити,КАГ,Айша за прекрасните пожелания към съпруга ми! Предадени са му всичките ,за което имате благодарности от юбиляра!
Гъбче , наистина тиквите са голяма хамалогия. Знам го от опит,но вече не искам да ги погледна. Като ми се прияде ,купуваме си цигулки от един частник-производител.

Лека нощ милички! :*

# 264
  • София
ЛУСИиии, чакай, че има още поздрави към юбиляра. Да е здрав, да хубавее, още много да живее. Естествено със свойта Дулцинея. Да се радвате на голямото си задружно семейство. Честито и наздраве!
При мен, голямо разнообразие - кеф ми на тръстиката, кеф ми с тетрадките, а за разкош - в КПП-то пред печката. hahaha Joy Не се оплаквам, само споделям Simple Smile
Хайде лека нощ и спокойни сънища. Гушкам ви! Hug

# 265
  • Кубрат/ Пишурка

Ето още за какво стават тиквите hahaha

# 266
  • Вила Великула
Луси, и от мен поздрави рожденика. Още дълги години да те радва и да се подкрепяте.
Момичета, при мен е обичайното и нищо ново. На вилата сме, правихме кисели краставички и люти чушки. Сега съм се запретнала да направя баница, но в по-големи количества, че да занеса и на наште, а да има и за децата и за нас.
Вчера почистих фурната с онзи вълшебен препарат, който миналата година се уредихме всички присъстващи в Брезник. Искам да си поръчам отново. Видях коя е фирмата, но има някакви форми за запитване и т.н. все едно ще купувам за промишлено предприятие. Моля за съдействие. Мисля, че миналата година Мамси беше организаторката, но не съм сигурна. Ако може разяснение как да поръчам.
Това е за сега. Ако станат баниците ще снимам и ще покажа.

# 267
Луси, и от мен поздрави рожденика. Още дълги години да те радва и да се подкрепяте.
Момичета, при мен е обичайното и нищо ново. На вилата сме, правихме кисели краставички и люти чушки. Сега съм се запретнала да направя баница, но в по-големи количества, че да занеса и на наште, а да има и за децата и за нас.
Вчера почистих фурната с онзи вълшебен препарат, който миналата година се уредихме всички присъстващи в Брезник. Искам да си поръчам отново. Видях коя е фирмата, но има някакви форми за запитване и т.н. все едно ще купувам за промишлено предприятие. Моля за съдействие. Мисля, че миналата година Мамси беше организаторката, но не съм сигурна. Ако може разяснение как да поръчам.
Това е за сега. Ако станат баниците ще снимам и ще покажа.

Здравейте в тази сива неделна утрин. Небето може да е сиво, но в душата - слънчево.
Пипилота, какъв е този вълшебен препарат? Разкажи по-подробно моля.

# 268
  • София

Добър ви ден!

Отворихме дума за тиквите, дошло е тиквено време вече. Почваме супите и ястия с тикви. Щруделите и тиквениците тоже.  Heart Eyes Пипи, показвай, показвай всичко, което правиш.  Heart Eyes  Мамси ни направи покупката за онзи препарат. Та и аз се нареждам на опашка за него, ако отново някой прави заявки.

Делта, вълшебен препарат за почистване на фурни и други замърсени повърхности, много добър. Нямам сега под ръка името му. Отговарям вм. Пипи, тя може да е  по-конкретна.  Heart Eyes

Излизам навън да зяпам дърветата - ненаситна съм на есенните багри. Май ви споделих.

Хубав и усмихнат ден за всички ви!

За да има поезия в деня ви!

ВАЛЕНТИНА РАДИНСКА

* * *

Добре съм. Всички влакове вече заминаха.
Всички кораби са отдавна в открито море.
Любимите – или в пръстта са, или ме подминаха…
Но аз съм добре.

На моя остров самотен – като бурени спомени никнат.
Нощем призрачна птица с гласа си тъмнината преде…
А брега ми връхлитат прибои, думите ми надвикват.
Но аз съм добре.

Пак избързвам, или – като никога – закъснявам?
Затова ли заварих тишината сълзù да бере?
Ти, четеш ли това – не смей да ме съжаляваш!
Защото
аз съм добре.

# 269
                     Ха,добър след обед!
                     Върнах се от шопинг .Тръгнах да си купя някаква дрешка и накупих на внуците! Yum Дъщерите питат какво си купех за мен и.....зяпнаха като казах "нищо"!
                    За препарата се нареждам и аз! 3 бройки,че да има и за щерките.
                    Вие започнахте тиквите ,а аз дюлите.Гаджето на Мими донесе една гУУУУУляма торба с дюли и аз ,като първа консервираща,се пробвам на желе и мармалад.Компоти и сладка не обичам.Първото става при настинки,а второто за сладкиши.Та ,ако се получи нещо ще докладвам даже със снимков материал ,че до сега такова нещо не съм правила.
                   Тичам към КПП-то защото вече май трябва да продължа втория етап от процеса.

Общи условия

Активация на акаунт