КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 51 244
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз да мъцна нещо. Тези дни се опитва нещо да ме повали, но дано се поразмине с леките илачи.
Най-после се активирах и зазимих летните дрешки. Едвам качих плика в надстройката. Май трябва по-малки торби да взема. Сега остава да намеря зимните /май са под дивана/ .

Луси, на патеричка, да е жив и здрав юбиляра!

# 271
  • в сърцата на любимите ми хора
Привет и от мен. Препаратът го поръчвах аз, дори останаха няколко шишета. Не успяхме да се срещнем с дружките да им го дам /за което имам голяма вина Sad/. Няма проблем пак да поръчам, пазя някъде координатите, по телефона стана всичко, никкави форми не съм попълвала. Цената им беше най-добра. Наистина чудна работа върши. Така че, ако кажете - поръчваме пак.
Днес цял следобед правихме пици с щерката. Да каже човек, че ще храним целия китайски народ, а то само пет човека, от които едно дете Simple Smile Е, остана материал и за следващ път, но пък много вкусни станаха. Имах и малко преводи за утре, та и с това се занимавах. Яд ме е, че на това хубаво време не можах да се поразходя малко. Сега довършвам едно пано с пирончета и конци, техниката е интересна и като го направя, ще ви го покажа. Вече празна стена нямам Simple Smile Вчера закачихме и едни рамки за снимки, на които им се каним от почти една година. Засега са празни, трябва да изберем кои снимки да сложим и може да режем лентата. Та това при мен. Оставям ви, че Фермата започва. Казвала ли съм ви, че участва един колега и добър приятел на щерката - Георги. Дано успее момчето, читаво е.

# 272
Мамси, а как се казва препаратът?

# 273
                   Ето съм!
                   Преборих се с дюлите и......резултата е повече от отличен.Глей как си се хваля сама.Кулинарията направо е загубила в мое лице. Smiling Imp С каквото се захвана става,ама хич не ми се занимава.Не смея да го дам да пробват,че току ми стоварили още дюли. Yum Направих 9 буркана /гУлеми/ с желе и 10 пак гУлеми с мармалад.
                  Мамси, кандидат съм за препарат 3 бройки и ако тези дето имаш остават взимам ги.Ако - не,като поръчаш не ме заравяй!
                  Лека вечер и лека нощ!

# 274
  • София
Препарата се казва HMI OVENLORD - спрей, произведен е от ХМИ - В. Търново, тел. 359 62 634609, hmi-company.comwww  - това е сайта на производителя.
Препарата http://www.hmi-company.com/index.php?product=161&mod=product … show=140&seo=Почистване-и-дезинфекция-на-съоръжения-и-инструментариум&seo=Силно-алкален-концентриран-детергент-за-отстраняване-на-мазнини-и-нагари-при-печене-и-пържене
Сега Мамси от къде го е поръчала - не знам.
Мамси, ще помоля за 2 опаковки като поръчваш.
Въпреки, че аз не съм впечатлена. Върши ми същата работа като обезмаслителя на Медикс.
Но пък нали поръчката ще е повод за среща - екстра.
Дидиа, понякога ми излизат във ФБ разни твои вкусотии - ами отдава ти се, хубави стават.
Аз днес се разсипах от готвене - пълнени чушки с месо, 3 малки чушки със сирене и яйце, печена тиква.
От последната съм най-доволна, много сладка и вкусна стана. Фурната работи близо 6 часа, апартамента се отопли приятно. Само Пл мърмори, че плувнал в пот. Но пък знае къде е банята.

# 275
Айша, тиквата стана ли с прегорели крайчета?😃😄

Диди,как прави мармалада?
Браво на тебе!Рече и отсече-налице е зимнината😍

Днес бях по изхранването.
Не ми се изброява.
И като завършек направих и кекс.
Разпратих в кутии,торбички, терджерки и т.н.
Има и за нас за утре.

А да попитам за препарата- след използването му например за фурна  
почиства ли се с нещо от самия препарат?
Че аз малко съм предубедена към химии без измиване или изплакване.

# 276
  • София
Габката, оставих я да прегори доста. Стана сладка и суха, не като варената на пара. Без захар, без мазнина. Но аз купувам от  Лидл - сорт Матилда, подобна на цигулката.
Препарата не съм го ползвала във фурната. Там се оправям с 1 спрей за почистване на фурни от Лидл/2.50лв/
Пръскаш, оставяш да действа 30 мин, и после избърсваш с каквото ти е удобно. Падат мазнините дори и при моята допотопна  турска фурна - тип Раховец. После слагам вътре стара тава с вода и пускам на 200 гр. да заври водата и да се измирише.
С търновския препарат чистя разни мазнини от абсорбатора или външно по печката и котлона.

# 277
  • София
Ей ме на и мен. Оживях след като два дни уча по 7 - 8 часа. Темата е повече от приятна - що в то щастие и кои хора са щастливи. Големи дебати водихме, слушахме какво ще ни каже и нашия доцент - млад човек на 37, много готин и ерудиран. Ето го и моето определение: Щастлив човек е този, който сутрин отива с радост на работа, а вечер се прибира с радост у дома. Простичко, но много вярно! Доцентът изброява какво трябва да имаме, за да сме щастливи: да сме здрави, да имаме дом, уют, любима работа, приятели и романтичен партньор. Ей, гаджето ме провали. Каква ти романтика У перничанин newsm78 Язък, изтървах максималния брой точки... Смяха се всички - и преподавателя, и колегите hahaha Joy
Сега за препарата. ХМИ В.Търново произвежда и някои неща за дезинфекция на повърхности на шкафове и медицински инструментариум. Не ви предлагам да ни снабди моята дистрибуторка, защото миналата година МАМСИ  даде по-добра оферта, с около 50 ст. по-евтино. Добър е препарата. От наше село аз пък си купувам един препарат Зебра се казва. Трепач на мазнини! Внимавайте, когато работите с тези препарати - само с ръкавици. Ако все пак попадне на кожата, веднага изплакнете с оцет и после обилно с вода.
Няма да коментирам, че утре от 7.30 съм на тръстиката. Само ви прегръщам! Лека нощ, красавици Hug

# 278
Луси, честит да е юбилярът!

Спокойна нощ на всички!

# 279
  • Вила Великула
Относно ппепарата-само с ръкавици се работи. След напръскване на фурната, минавам с гъбка и после го отстранявам. Няма миризма. Измих и решетката на фурната. Стана като нова. Ако се организираме за поръчка, аз искам 3 бр.

# 280
  • Кубрат/ Пишурка

За препарата и аз съм доволна, но няма да вкарвам Мамси в разходи да ми го праща. А вие вземете и си направете списък - за улеснение на Мамси!

# 281
Добро утро!
Слънчо се показа,късничко идва вече ,но е тук.
За препарат не смея да казвам нищо ,че предния път  уж да го вземе сина и  нещо се разминах с него, а после млъкнах да не би да е  свършил.Сега се оказва,                                           че имало и  съм виновна спод мен,да поръчвам и  не вземам.Но имам един   някакъв от магазина и това лято ми свърши работа при основното чистене.То синът ми е пак някъде там ,ама...

# 282
Добър ден и от мен ! Успешна нова седмица.

Честит юбилей на либето на Луси. Да са си все така заедно и в работа и в удоволствия. Да имат сила и удоволствие да отгледат и още внуци и правнуци

За почистващият препарат – наистина е добър , но аз ползвам със същият ефект един турски и Miroglio

Борянче , какви страшни работи стават във вашия град ?

В събота отскочихме до Пирот и след това до Варвара , за да си засадим новата кайсийка.
Понапазарувах си , но за месни и млечни продукти бях по- скромна , защото четох , че на границата ги конфискували. То пък никой не проверяваше. Хем се зарадвахме , че не ни взеха стръвотийките , хем съжалих , че са ми по-малко . Това пък стана повод да се пазаря да идем пак. По идея на една наша дружка ,от тук,си купих жълто и бяло царевично брашно за качамак. Сега съм настроена сантиментално , защото цяла сутрин чета на кой как баба му правела качамака. В моето семейство някога имаше благороден спор как се прави качамак (Майка беше от Сливен , а татко – от Македония ). Едните твърдяха , че брашното се изсипва във врящата вода , прави му се дупка в средата и така ври до сваряване. Другата страна го правеше с непрекъснато бъркане.Сега прочетох и двата вида рецепти.Научих и най-интересното за бялата царевица: Всъщност тя е с 2-3 пъти по-нисък добив и затова вече не се отглежда, освен от някой селянин в двора. Допреди 40 години хората са отглеждали за храна само бялата царевица и не са консумирали фуражната, жълтата, която е груба и безвкусна.
Сега трябва да се въоръжа с търпение и да забъркам истински качамак
А най- щастлива съм , че се сдобих със сушени чушки за пълнене

# 283
Сега съм настроена сантиментално , защото цяла сутрин чета на кой как баба му правела качамака.
Скрит текст:
В моето семейство някога имаше благороден спор как се прави качамак (Майка беше от Сливен , а татко – от Македония ). Едните твърдяха , че брашното се изсипва във врящата вода , прави му се дупка в средата и така ври до сваряване. Другата страна го правеше с непрекъснато бъркане.Сега прочетох и двата вида рецепти.Научих и най-интересното за бялата царевица: Всъщност тя е с 2-3 пъти по-нисък добив и затова вече не се отглежда, освен от някой селянин в двора. Допреди 40 години хората са отглеждали за храна само бялата царевица и не са консумирали фуражната, жълтата, която е груба и безвкусна.
Сега трябва да се въоръжа с търпение и да забъркам истински качамак
А най- щастлива съм , че се сдобих със сушени чушки за пълнене

Здравейте понеделнишки.
Аз, понеже ме мързи да правя качамак стар стил (с многото въртене и пр. салтанати) пък и у нас само аз си го ям, другите не обичат, си купувам един страхотен качамак, който става като този на баба ми, обаче за 10-ина минути. Когато видя в някой магазин, защото не навсякъде се намира и то точно от тази фирма Оберон, защото на другите фирми не ги одобрявам, си го купувам и съм много доволна. Лошото е, че е много калоричен, затова си го позволявам веднъж или най-много два пъти годишно, но пък е вкусен...

Ето и качамака:

Скрит текст:

# 284
Добър ден.
Качамак,качамак ,вчера ядох ,утре пак-това от баба.Мъжа ми с това е отгледан навремето, че нямало друго.Свекърва ми ходела при мама да и даде брашънце да смесва за децата.Това 48 година.
Искам семена от чушки за сушене сръбски ,че моите се изродиха,опрашени от дебелите,ако съм жива пролетта да сея.Може при възможност да ги дадете на Фло ,тя има топла връзка със сина ми,да ми ги донесе.
Иха ,познавам насилника ,искаше да живее на квартира срещу нас ,добре че го проучих.То  и собствениците не дават  квартиранти да има.
Живее с една дето бе снаха на нашия род ,под 150  е и изглежда дете с три деца ,които социалните отнеха и сега с този чака четвъртото, че мъжа и  я изгонил.Той грамаден беше. А това циганче дори се чудих българин ли е  ,сладкодумен и  омайва и съседка  ме свърза с него .За квартира не съм питала хората дали дават ,че няма,знам ,но да почисти двора на съседите  и да му платя се чудих,добре че попитъх кой  е  иэми се струва ,няма кого да питам, че точно баща му влезе преди години в стаята ми в три през ноща.Преди това ми разбива едни пъне,дето никой не ще.Видя къде се влиза и готово ,този по същия сценарий.Малко са такива ,нашите се турчеят ,работят в чужбина и строят палати.Нямаме гето.Но стига едно две зрънца като това.

Общи условия

Активация на акаунт