Здрави,щастливи и обичани да са имениците в къщичката ни!
Света Петка да ни закриля!
На този празник наше село имаще сбор-събор.
Църквата епостроена ня Петковден 189 и някоя година и е наречена на Св.Петка.
Само,че по старому-27.10.
Във всяка къща се правеше курбан от овца,гости и т.н.
Тогава зрееха дюлите.Така съм запомнила.Домовете се чистеха основно,правеше се една трушия специално за сбора.
Беше.
Роска, радвам се че вече ти е хубаво в къщи.🌼😘
Ние вчера се разходихме до Хисаря.
Красота есенна.Денят беше прекрасен.
На тръгване напълнихме и някоя бутилка с вода.Надникнахме свекърите в Чирпан и се прибрахме доволни.
Снощи се събуждам към три часа и се сещам,че трябнаше да извадя от фризера едни пилешки пържоли.
Хлопах,тропах посред нощ,че като се разсъних-няма заспиване.
Ама пържолките вече са почти размразени.Ей сега ще ги овкуся, картофена салатка ще правя.
Забравих,че е празник и пуснах чаршафите да се перат, а то и облачно днес.Може в сушилнята да ги завъртя.
Хайде, приятен да е денят ви на всички и спокоен!😍😍

С малката соцпенсия можеше да си осигуриш доста повече от сегашната "голяма" демопенсия! Тук не става въпрос за финансовата криза,а за психологическата.Не всеки пенсионер се чувства излишен за обществото без значение дали е соц или демократично такова.Това няма нищо общо.Има възраст и промяна на жизнена ситуация - всеки по различен начин възприема промяната.Един страда,друг-не,но това в момента зависи и от финансите.При това в голяма степен.Обикновено когато се пенсионираш имаш време да се занимаваш с всичко,с което не си могъл докато си градил кариера,отглеждал деца и т.н........но като нямаш финансите вместо да си осигуриш щастието тръгваш отново към тръстиката.
Има си максима "По-добре богат и здрав отколкото беден и болен"
Но човек здрав ли е, всичко е наред. Лошото е, че не живеем вечно и остаряването е естествен процес. Просто трябва да го приемем и това е. Баща ми почина преди 18 години...Миналата година ми беше много тежко, когато майка почина. Колкото и да се опитвах да й удължа живота, не можах да се преборя със смъртта и разбрах едно - смъртта е занимание самотно...сами сме срещу нея. Затова, да се радваме на живота, доколкото можем и ни е дал Бог. 
, Да си добре, според времето и годините. Св.Петка да те закриля! А наздраве! СИпи, ако нЕма дОнеси 
Една от тях е да посетя Египет, или Индия...ама мечтииии! Поне те са безплатни!