Отговори
# 75
От време на време чета за тези крампи,но така и не разбрах какво точно е това.

# 76
Аз имах такива в краката ,липса на магнезий .От както започнах прием на чист магнезий ,крампите изчезнаха.

# 77
Здравейте, момичета. От днес и аз съм в 7-ми месец. Колкото повече напредва бременността толкова повече се притеснявам, вълнувам, нямам търпение. Цял месец не съм я виждала и чакам утрешния ден, когато е следващия ми преглед, таткото също ще дойде този път, че той доста рядко има възможност да присъства. Вече си запазих и час за последната фетална морфология, ще бъда в края на 28 г.с.
Крампи имам и аз, но не много често, досега 4-5 пъти ми се случи и не съм прибягвала още до магнезий, но утре ще питам АГ дали да си купя и да пия при нужда. Иначе са отвратителни крампите, спор няма, аз подскачах посреднощ от болка и схващане.
Да ви попитам дали усещате понякога бебетата да ритат ниско долу? И също така усещате ли ги да хълцат?

# 78
Въпреки големите дози магнерот, крампи имам и аз. Имате ли дни в които изключително рядко е далечно усещате бебето? Последните 2 дни е страшно затишие

# 79
Въпреки големите дози магнерот, крампи имам и аз. Имате ли дни в които изключително рядко е далечно усещате бебето? Последните 2 дни е страшно затишие

Не се притеснявай и при мен има такива моменти в които не усещам много отчетливо бебка.Миналата седмица имах такъв момент 3 дни сякаш не я усещах и много се притесних отидох на преглед и видяхме ,че е добре бебока,но била много спокойна и затова.Ако все пак се безпокоиш по добре отиди на преглед за да се успокоиш,но всичко ще е наред Simple Smile

# 80
Днес си купихме количка. Малко рано, но я оставихме в магазина. Ето тази http://www.chipolino.com/bg/products/vreme-za-razhodka/0%2B+strollers/nina+3in1. Беше намалена от 870 на 670 лв. Не е тежка, доста лесно се сгъва и е много маневрена. Бях си харесала други 2 в нета, но днес взехме тази.

# 81

Момичета, има ли сред вас такива, които нямат кола? Имам чувството (според реакциите на всички около мен), че сме някакви откачалки, които ще имат дете, но не и кола. 🤔 Аз имам книжка, но не карам. Като малка ме блъсна кола и имам страх. Камоли да карам с дете в колата. Изкарах книжката само и само за да имам, ако ми се наложи, но пустия му страх.. мъжа ми няма книжка, мислим да изкара, но няма и това време от толкова работа. На мен си ми е удобно да се придвижвам с такси и не виждам нищо лошо в това. Може би ще се наложи да си вземем кола само защото ММ е от София, а живеем в Бургас и със сигурност ще ходим при роднините му.
 Може да е странно за повечето хора, но така сме си свикнали и не сме изпитали засега нуждата от кола.
Ще се радвам са чуя, че и някой друг е като нас..... 😆😆

# 82

Момичета, има ли сред вас такива, които нямат кола? Имам чувството (според реакциите на всички около мен), че сме някакви откачалки, които ще имат дете, но не и кола. 🤔 Аз имам книжка, но не карам. Като малка ме блъсна кола и имам страх. Камоли да карам с дете в колата. Изкарах книжката само и само за да имам, ако ми се наложи, но пустия му страх.. мъжа ми няма книжка, мислим да изкара, но няма и това време от толкова работа. На мен си ми е удобно да се придвижвам с такси и не виждам нищо лошо в това. Може би ще се наложи да си вземем кола само защото ММ е от София, а живеем в Бургас и със сигурност ще ходим при роднините му.
 Може да е странно за повечето хора, но така сме си свикнали и не сме изпитали засега нуждата от кола.
Ще се радвам са чуя, че и някой друг е като нас..... 😆😆
Не мисля, че е странно! Щом се справяте без кола и не сте имали нужда от нея. Все пак не си представям да нямаме кола и двамата имаме книжки и ни е удобно. НО много от споровете ни са свързани с колата 😄

# 83
  • София
Ние като се роди баткото нямахме кола. Просто нямахме пари за такава тогава. Пак си го отгледахме.
Сега имаме, но аз не шофирам.
Не мисля, че е проблем, щом за вас е ок. Но за междуградски пътувания си е кофти. С малко човече ще ви е трудно да пътувате с такси или автобус София-Бургас. Но пък може с влак. В него повече може да шавате.

# 84
Ние имаме коли.Но в момента не шофирам .Продадох я ,когато забременх понеже беше Пежо 206 и ще е малка за мен и бебо.Мъжа ми има две много големи габарити за мен.Така че си търся нова кола ако имате идеи давайте!

# 85
  • София
Здравейте.
Трябва да правя обременяване с глюкоза, за да се прецени имам ли гестационен диабет - заради големината на бебето при предната бременност.
Знаете ли дали се изследва само кръвната захар на 0, 60 и 120 минута или и инсулина?
Благодаря!

# 86
Признавам, че наскоро се чудих на две семейства без коли. Едното семейство бяха помолили съпруга ми да ги закара до друг град, а другите ги гони параноята и двамата да шофират.
Мен би ме гонила параноята да си вкарам бебето в някое мръсно такси или сред тълпата в автобуса или влака.
Преди години обаче нямахме кола, нямахме възможност да си я позволим и съм се придвижвала молейки тоя и оня да ме кара насам-натам. Също така съм водила малкото си дете в по-голям град на преглед с автобус.
За второто вече имах книжка, имах моя собствена кола и няма нужда да се съобразявам с нищо. Качвам се и тръгвам.
Та искам да кажа, че съм била и от двете страни. Дори се страхувах да карам, но страха продължи няколко седмици. Колата е удобство с малко дете за мен. И тъй като аз късно взех книжка в момента, в който дъщеря ми стана пълнолетна, веднага я записах на курса.

# 87
  • София
Ние сме си го разнасяли във влак, в метро, градски транспорт. Нищо му няма Yum .
Но колата си е удобство - особено покрай всички вещи, които се трупат покрай едно бебе/малко дете - колички, кошари, кошчета, играчки, резервни дрешки и какво ли не още.

# 88
Здравейте.
Трябва да правя обременяване с глюкоза, за да се прецени имам ли гестационен диабет - заради големината на бебето при предната бременност.
Знаете ли дали се изследва само кръвната захар на 0, 60 и 120 минута или и инсулина?
Благодаря!
Изследва се само глюсоза, без инсулин.

# 89
Ние имаме кола, но аз не карам. Тук много хора са без кола и няма реална нужда. Само за извънградско или ходене до Бг ще ни трябва. Транспорта е уреден, има рампи навякъде. Шофьорите слизат да качат количката. Наистина не виждам нужда ежедневно да се ходи с кола някъде. Виж за изписване не знам как е да качиш бебе на такси. В което може да е мръсно,запушено. По-добре някой познат.

Общи условия

Активация на акаунт