Отговори
# 345
  • с. Дълго поле
Терминът се определя спрямо датата на последната менструация ,а не се променя спрямо теглото на бебето.
Там е работата, че при мен това не е определящо, защото цикъла ми никога ме е бил редовен поради ред причини. И именно за това се дразня, че всеки път ми казват нещо различно. Даже започвам да се филмирам, че ще тръгне да излиза, а заради неправилно изчисляване ще кажат, че е недоносено още и ще ме тъпчат с боклуци за задържане

# 346
Е и моят цикъл не е редовен. С поликистоза съм . Взима се първият ден на последната менструация и смяташ. + Ехографски изследвания от първите седмици.  В по-напреднал етап от бременността не се коригира терминът. Ако имаш съмнение ,че бебето ти наистина изостава посети друг лекар с доплер. Ще прецени дали до него достигат достатъчно хранителни вещества. Лекарят , които посещаваш какво казва за това ,че не е променило теглото си за 2 седмици?

# 347
  • с. Дълго поле
Е и моят цикъл не е редовен. С поликистоза съм . Взима се първият ден на последната менструация и смяташ. + Ехографски изследвания от първите седмици.  В по-напреднал етап от бременността не се коригира терминът. Ако имаш съмнение ,че бебето ти наистина изостава посети друг лекар с доплер. Ще прецени дали до него достигат достатъчно хранителни вещества. Лекарят , които посещаваш какво казва за това ,че не е променило теглото си за 2 седмици?
Той изобщо не гледа какво е правил предните седмици, а и има доплер. Не че не си е променил бебо теглото, даже напротив според него е с 200 грама по-малко, иначе казва, че всичко му е наред. По всички сметки термина ми е на 2ри януари, което означава, че съм в 31ва седмица, а той вчера твърдеше, че съм в 29. Притеснителното е, че аз имам някакво странно усещане, че този малчуган ще тръгне да се ражда около коледа (странно съвпадение в цялото ми семейство) и ще ми кажат "рано е влизай за задържане". То е ясно, че не му вярвам на изчисленията и ще ида да си раждам в някоя държавна болница (в Пловдив), но ми е късно вече за смяна на доктор, няма смисъл.
Благодаря на всички за отзивчивостта, че аз последби време не мога да се понадсям с тази раздразнителност и със сигурност ще вдигна която и да е билница на главата си ако нещо не ми хареса.

# 348
Най-добре посети друг лекар,просто за един преглед ,да се успокоиш. Дано всичко е наред Simple Smile

# 349
  • София
Едва ли някой ще те вкарва за задържане в 9 месец при тръгнало раждане.

# 350
До колкото знам, плюс- минус две седмици са в реда на нещата, т.е раждането може да се случи м/у 38г.с. До 42 г.с. Датата на термина е просто ориентир и около две седмици разлика са ок, както за раждане, така и за развитието на бебето. Все пак се консултирай с друг лекар. На ФМ ходи ли? Моят термин е 8 януари и съм с нагласата, че дойде ли средата на декември вече може да родя всеки момент, камо ли при 10 дена разлика Simple Smile

# 351
  • с. Дълго поле
До колкото знам, плюс- минус две седмици са в реда на нещата, т.е раждането може да се случи м/у 38г.с. До 42 г.с. Датата на термина е просто ориентир и около две седмици разлика са ок, както за раждане, така и за развитието на бебето. Все пак се консултирай с друг лекар. На ФМ ходи ли? Моят термин е 8 януари и съм с нагласата, че дойде ли средата на декември вече може да родя всеки момент, камо ли при 10 дена разлика Simple Smile
Ходих на ФМ, всичко си му е наред на бебо според прегледите.
Знам че стигнем ли до 9тия месец вече е ок за раждане, просто започвам да се съмнявам в компетентността и заинтересоваността на специалисти и това е малко напрягащо. Аз иначе се чувствам идеално и съм много положително настроена към раждането и чак се чудя понякога, защо ли изобщо ходя на тези консултации, като не научавам нищо ново. Такава е реалността, че всеки те гледа като по - закръглена банкнота.

# 352
  • София
И мен ако ме питаш посети друг лекар за спокойствие, че всичко е наред с бебо, да не говорим, че въпреки нередовността на цикъла се взема последната му дата, както е казала лимонче и така се определя официалния термин. Пък една-две седмици отклонение са често срещани така че не се тревожи.
За раждането в държавна болница - мисля, че съм споменавала, но първото си дете родих във втора градска, без избор на екип и без една стотинка, смениха се три екипа и бях изключително доволна от всичко от раждането, през престоя, до изписването. Сега обаче съм в голяма дилема тъй като през лятото на 2017 г. са затворили родилното на втора градска, защото "не носи достатъчно приходи на болница" Angry Но пак ще е в държавна, тъй като за частна нямам финансова възможност. За сега сведох избора до Шейново и бившата Тина Киркова. Най-безпроблемни раждания без избор на екип има в Шейново (доктора, който ми следи бременността не изражда и не мога да избера екип, защото нямам впечатления), но пък условията, които са ми много важни (бебето да е при мен през цялото време и посещаемостта да е ограничена) ги има в Св. София(Тина Киркова). Та не знам, ще ходя на дни на отворените врати и ще го мисля. Frowning1

# 353
Ваня, споко.. никой няма да спира раждане в 9-тия месец, както каза Зазу. Виж си първите ехографски изследвания (6-7 седмица) и по тях се ориентирай за термина. Иначе болничния ще ти издадат почти 100% по датата на последната менструация. На твое място бих проучила евентуално някакви лекари в болниците, които са ти удобни или ти харесват и бих отишла за консултация и уговорка.

Как ми се спи, не е истина. Не мога да се накарам да свърша нищо из къщи. "Писането" на домашни, т.е. висенето на над главата на първокласничката ми действа като приспивателно.

# 354
Jillian,късметлийка си ,че писането на домашни ти действа така. Ела да ме видиш мен как пиша домашни с третокласничка. Към края вече съм в нервна криза Grinning Днес е на гости при баба си ,а аз съм се отдала на блажен  релакс. Нищо няма да пипна .

# 355
  • София
Jillian,късметлийка си ,че писането на домашни ти действа така. Ела да ме видиш мен как пиша домашни с третокласничка. Към края вече съм в нервна криза Grinning Днес е на гости при баба си ,а аз съм се отдала на блажен  релакс. Нищо няма да пипна .

Grinning Grinning Grinning и аз съм така като седна с второкласника Grinning

# 356
И аз съм така 😁 но с моите домашни, курсови проекти и т.н. Днес само включих компютъра, за да видя какво ме чака - изпити около термин 😅

# 357
Не е съвсем така за нередовния цикъл и болничния, т.е. че винаги по това се определя термин,  без значение дали е редовен или не. Нередовен не значи 1-2 седмици напред или назад. Моят понякога го няма по 2-3 месеца. И ако гледаха само първия ден на МЦ, сега трябваше да съм в 9-ти.... При мен определиха термина по ехографско изследване + кръвен тест и така си вървя по документи.
И моят съвет е да идеш на друг лекар.

# 358
За пръв път чувам за подобно отклонение. При цикъл продължаващ 2 месеца възможно ли е да има овулация?

# 359
Явно съм доказателство, че може Grinning А и съм си правила тест за овулация през годините по препоръка на док и съм засичала такава и то няколко пъти.
Интересното е, че нито лекарят по ЗК, нито този при когото ходя на частно не се учудиха, че трябва да изчислят термин не по МЦ.
Факт е, че между единия  и другия ехограф винаги има 5 дни разлика, но имам повече доверие,  на онзи при когото бях още в самото начало, а терминът както казахте е ориетировъчен и 5 дни не ме притесняват.

Общи условия

Активация на акаунт