Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 330
  • Мнения: 1 776
Кутии или буркани за част от нещата и панерчета/кошчета за дреболийките. Пример от нета:



Аз по подобен начин организирах моето импровизирано килерче в кухнята и стана чудно просто - удобно, подредено, направо културна история. Това лято ще се опитам да въведа ред и в мокрото помещение, където ще обособя такова кътче за нехранителни продукти.

# 331
  • София
  • Мнения: 3 504
Много неизползвано пространство има в този килер. Рафтовете могат ли да се разместят? Ако може да не са на еднакво разстояние, а според това какво ще се реди на тях.

# 332
  • Мнения: 15 192
Лично аз не бих извадила нещо от опаковката, за да го сложа в бурканче и после да го подредя в килер.

# 333
  • München, Deutschland
  • Мнения: 3 254
Лично аз не бих извадила нещо от опаковката, за да го сложа в бурканче и после да го подредя в килер.

Аз, като истински близнак, съм постоянно разкъсвана от този въпрос. Grinning И през няколко месеца решавам обратното и се преподрежда от само себе си всичко. Сега съм със смес от двете системи от доста време, над година май, удобно ми е.

# 334
  • Мнения: 12 692
В буркани в момента държа само кафето, канелата за него и какао. Просто няма какво друго, не купувам и не държа нищо "на склад". Подправките ми са в чекмедже до печката, в две панерчета, едното със "солените" - кимион, кориандър, куркума, къри, другото със "сладките" - ванилия, канела, ром, бакпулвер. Имам и сушени копър, джоджен, розмарин, мащерка, риган. Всички отворени са с клипс. Това е... Дори един шкаф ми е много... Simple Smile

# 335
  • Мнения: 1 776
Всичко зависи от навиците на семейството. Аз например също не се запасявам за месеци напред, всички храни с голяма трайност ги пазарувам основно веднъж на две седмици и за мен килерът е повече от необходимост. Примерно вкъщи ядем само домашен хляб и през кухнята ми месечно минават по 20 килограма брашно... вие как си представяте всеки ден да тичам за по един пакет до магазина, за да имаме днес хляб на масата. Simple Smile Също знам за какъв период от време какви количества ориз, леща, паста, захар и т.н. се консумират и пазарувам според това, изобщо не стигам до изтичащ срок на годност. Колкото до подредбата, аз хвърчащи отворени полупълни опаковки с неща не понасям и всичко, освен брашното, ми е в прозрачни буркани с много плътно затваряне (два размера имам за различните неща), които спокойно побират цялата разфасовка от дадения продукт. Така като отворя шкафа, всичко ми е пред очите, удобно за ползване, мога да веднага да видя кое е на привършване и при следващото пазаруване да заредя. А дребосъчести пакетчета като бакпулвер, ванилова захар, канела и т.н., от които също си купувам повече количества, защото много ги използвам, съм сложила в панерчета, за да не хвърчат безпризорно из шкафа. Simple Smile

Затова казвам, че зависи от навиците - един готви по един начин, друг по друг, а трети въобще не готвят и за тях е напълно разбираемо килерът и подредбата в кухнята да не са приоритет номер едно. Нали затова казват, че две жени в една кухня не могат да виреят. Wink Затова всеки подрежда така, както сметне за добре за себе си.

# 336
  • Мнения: 1 791
Фолио и хартия за печене държа в чекмедже.
Роботът и хлебопекарната стоят в дивана в кухнята (горната му част се вдига и в долната част си съхранявам какво ли не). На късата част на плота държа МВ и кафемашината, които ползваме ежедневно, а сушилника за чинии, кошче за отпадъци и поставка за ножове са на дългата част на плота. Вода топля в МВ, не виждам смисъл от ел. кана за вода).

# 337
  • Мнения: 12 692
Аз Обожавам да готвя. Simple Smile  Но:опитвам да отуча домашните от хляба, затова купувам, рядко и често ги оставям без хляб. А и се стремя да готвя неща, които не "искат" хляб. Ако са поискали ориз/боб /леща /паста, купувам количество само за едно готвене. Такива въглехидрати готвя 1-2 пъти месечно, дори по - рядко, та не е затормозяващо купуването им. Захар не купувам. Моя мъж си взима и събира захарчетата към кафето в кафенетата, държа ги в една красива метална кутийка. Използвам ги за някакъв десерт, като приреват за нещо сладко.

# 338
  • Мнения: 1 776
Ами те тези неща - оризът, лещата, спагетите... от тях взимам пакети по половин килограм и точно за две готвения стигат. Simple Smile Ако нещо остане неизползвано, просто не купувам, остава за следващия месец. Тези неща имат много дълъг срок на годност, по половин година и нагоре и просто няма как нещо да се застои. А има хора, които основно такива неща ядат, те си взимат сигурно и по няколко кг от всичко... така че пак до навиците опираме. От хляба обаче не можем да се лишим, купувам няколко вида брашно и разнообразяваме. Simple Smile Освен това често правя пица, през лятото приготвяме пърленки на скарата, пека кексове, сладкиши... ако остана без брашно вкъщи, все едно нищо нямам. Simple Smile

Скрит текст:
Междудругото да спомена (и да дам идея, може да е полезно за някого), че аз буркани изрично не съм си купувала, събирани с времето. Всички са от кафе Douwe Egberts, големи и малки. Стъклени са, имат страхотни капачки, прозрачни, много плътно се затварят, почти херметически, запазват отлично продуктите от влага и миризми и не отстъпват по нищо на специалните съдове за съхранение на храни.







Естествено, махнала съм всички етикети. Освен че са отлични за съхранение, с тези прозрачни капачки стават изцяло прозрачни контейнери, могат без проблем да стоят и на плота в кухнята, защото просто са красиви и могат да станат още по-красиви, ако на човек му се занимава. Simple Smile

# 339
  • Пловдив
  • Мнения: 3 605
Като стана въпрос за стъклени буркани - преди време в Лидл имаше буркан с шоколадови бонбони с мента (страхотни, между другото), около 10 лв струваше бройката... 2 си взех и ме е много яд, че си взех само 2 - много ми харесват!

# 340
  • София
  • Мнения: 3 504
Като стана въпрос за стъклени буркани - преди време в Лидл имаше буркан с шоколадови бонбони с мента (страхотни, между другото), около 10 лв струваше бройката... 2 си взех и ме е много яд, че си взех само 2 - много ми харесват!
Как да не излапаш бонбоните, като ти трябват бурканите? Joy

# 341
  • Мнения: 12 926
Ако трябва честно - харесвах бонбоните, но се оправдавах, че ще използвам бурканите. Но моите поне, два имам, не се затварят добре, изсипвам вътре бонбони или дребни сладки.

# 342
  • Мнения: 1 193
Това с подправките и на мен ми е досадната част. Държа ги в чекмедже с разделител от Икеа, но не съм доволна хич, постоянно е мръсно и се търкалят пликчета, проблемът е, че ако купя за всяка подправка по буркан, ще станат 100,а има подправки, които ползвам супер рядко, като дафинов лист. Изобщо, това не съм го измислила още.

# 343
  • Мнения: 3 351
Много тъпо в Бг повечето подправки в пликчета. Лятото като се прибирахме, тръгнах да търся бурканчета, че на майка ми подредбите ме изнервиха. Ами рядко имаше в бурканче нещо, а тия в бурканчета по над 7-8лв за две лъжици нещоси. При нас всичко е в бурканчета (пластмасови).  Но поне винаги може да си ги подредиш, пък ако не ги искаш, да си ги прехвърлиш в твои. Но такива пакетчета, да се чудиш как да подвиваш и крепиш, няма. Освен ако не тръгнеш специално пакетче да дириш.  Обикновено в пакети са промишлените количества. Много не удобни тия пакетчета. Майка ми на 80год, къде видяла не довидяла, изсипало се, скъсало се пакетче, повече подправка сложила бе да иска. Абе загубена работа. И това трябва да се израсте в Бг явно. От комунизма останаха тия пакетчета и още не са ги променили.

# 344
  • Сливен
  • Мнения: 2 298
Според мен в пакетчета е по-евтино за производителя и от там по-ниска крайна цена.

Общи условия

Активация на акаунт