Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 7

• 97 333
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Микровълновата я ползвам за притопляне и ММ си прави понякога пуканки. От каната не мога да се лиша, ползваме я редовно за 3 в 1 и чай. Само за кафемашината се чудя защо ли я държа, като много рядко се ползва. Като правихме кухнята, бързахме да се нанесем и купихме готова, пък и съм си патила с неща по поръчка и не исках, после започнах да си мисля кое как да променя. Общо взето, намерих места на всичко, включително и на половината неща от плота. Сега се насочвам към шкафовете с лекарствата и чантите.

# 316
Кана и аз си взех основно за бързо загряване на вода за чай и прочие... и установявам че все по-често направо слагам чашата с водата в микровълновата. Едно до друго са и без това, даже по-лесно и бързо ми е така.
Май ще отива в някой шкаф тая кана да не ми се пречка. Дразни ме и че минималното количество вода е повечко отколкото обикновено ми трябва...

# 317
  • Mediterraneo

За моп, стъклочистачки и легени, моите са в банята, но много искам да ги скрия някъде, няма къде обаче. Каква е тази поставка за мопове?
Ще дебна тук за идеи.

Моята е такава-

# 318
Кана и аз си взех основно за бързо загряване на вода за чай и прочие... и установявам че все по-често направо слагам чашата с водата в микровълновата. Едно до друго са и без това, даже по-лесно и бързо ми е така.
Май ще отива в някой шкаф тая кана да не ми се пречка. Дразни ме и че минималното количество вода е повечко отколкото обикновено ми трябва...
На старата ми кана пишеше минимум 750 ml, служи ми вярно 7-8 години и още работи, но я дадох на баща ми. Сегашната като я купувах, момчетата в магазина казаха, че няма минимално количество, топля вода колкото за една чашка. От "Зора" я купих, струваше някъде 25 лв.

# 319
Интересно звучи, аз най-често топля точно една чаша вода, а дори на моята малка кана минимумът е половин литър и се дразня. Съмнявам се да си купя още една де, тя дори и тая само се подмята, ама беше полезно да знам че не всичките са така.
Поне ще знам да търся такава ако си купувам нова. За сега планът е да я разчистя някъде в шкаф или килер и да видя дали ще ми липсва изобщо, че подозирам че няма. Обичам разчистено, а нямам много пространство във вид на плотове и отдавна ми е трън в очите че стои , я използвам много рядко.

# 320
А не е ли отбелязано максимум количество, което може да затопли каната? Всички кани, който сме имали са били с показан максимум.

# 321
Като ви остане вода в каната, спокойно може да поливате цветя с нея. На орхидеи специално много добре се отразява. Съвсем случайно го открих. 😉

# 322
Максимум ясно че имат, но има и минимално ниво отбелязано на всяка, която съм имала до сега, изненадах се че има и такива без. На всичките ми е било минимум половин литър, обяснявам си го че нагревателят е мощен и че не е добре да работи с много малко вода, знам ли. Имала съм различни - някои към 2 литра събираха, сегашната ми е малка до 900мл макс, минимумът е все половин литър вода. А пък аз буквално по една чаша затоплям, затова ми звучи интересно такава кана без минимално количество вода. Иначе топля винаги двойно повече отколкото ми е нужно... или мятам чашата с водата в микровълновата и не се разправям хич.

За да не е съвсем спам извън темата, има ли някакъв номер при залепването на тези евтините закачалки дето са с двойнолепящо на гърба? На две места лепих вкъщи и паднаха, а нямам спомен преди да съм имала проблеми с тях. Сериозно се замислям да ги оработя с някакво лепило или горещ силикон че ми писна да падат заедно с каквото съм окачила на тях. Много са ми удобни такива мънички единични и ми вършат работа на много места... ако си останат по местата де Grinning

# 323
Слагам им задължително по малко Капчица, иначе падат.

# 324
Аз имам четири такива, които не са мръднали вече шест години - две за кухненските кърпи и две в мокрото помещение. След това слагах и на други места, но все падаха, а ММ вече не иска да дупчи никъде.

# 325
  • München, Deutschland
За фолио и кухн. хартия ползвам от години такава стойка за стената, като моят модел има и място за дребни ластичета, както и за малки пликчета.

Уникално удобно нещо за мен, тогава струваха малко повече, но не съжалих. Препоръчвам да е на тази марка, за другите съм чела лоши рецензии.

https://www.amazon.de/Leifheit-Wandrollenhalter-Schneidabroller- … KL&ref=plSrch

# 326
  • Пловдив
От 21 в Метро Simple Smile
Ако успея да навия благоверния, да дупчи, за да ги закрепи на стената - идеални ми идват

# 327
  • София
Оф, днес стоях мн на компютъра и прочетох, че са 95 БР и си викам ехеее. Laughing

# 328
Имам едно тясно килерче  до кухнята.За сега има 1 регал и 3 рафта, на които съм наредила различни неща,но не ми е много подредено.Чудя се да взема ли кутии и да ги надпиша,(без капак )и да наредя вътре примерно само брашно,само макарони и т.н?

# 329
  • София
Според мен не. Аз бих преместила пакетираните неща в буркани/кутии. Така ще изглежда малко по- подредено и хомогенно.

Общи условия

Активация на акаунт