Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 7

• 97 342
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Пускаха и при нас тези разделители/органайзери за чекмеджета в Лидл, имам един синьо-бял, може би преди година-две купен, по-късно взех още един сиво-бял, наистина са много удобни.

# 301
  • София
Ето ги моите поставки- от Джъмбо са ( по съвет на НСЧ).Удобни са ми- така стигам различните видове чинии.Органайзера за прибори и на мен ми харесва,но моя шкаф е малък и не ми върши работа.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 21:21 от vnd

# 302
Това с чашките пак ли е от Джъмбо? Абе защо не ги виждам тези неща :Д всеки път намирам нещо ново онлайн, което не съм забелязала. Купих си подобно на това  като кошничка обаче, но много издува и вратите на шкафа не се затварят, затова го закачих на бюрото дадържи рутера

# 303
vnd и аз като теб съм ги накачулила. Лошото е, че почнах да запълвам по средата, където ми се беше отворило място Simple Smile

# 304
Момичета, не знам дали сте видели, но в момента в Jysk има намаление на плетените кошчета и панерчета, ако някой си търси за кухнята, банята и т.н. Аз най-сетне успях да открия подходящи по размер за моята баня, много съм щастлива, защото най-сетне ще мога да организирам плота под мивката като хората. Blush

# 305
  • София
Breedlove да и поставката за чашите е от Джъмбо- отидох само да тези за чинии ама ш него грабнах в движение Heart Eyes

# 306
Момичета, дайте идея къде слагате стреча и хартията за печене. Алуминиевото фолио съм го сложила в чекмеджето с приборите, отстрани на разделителя остава място точно за него, обаче другите две неща още се чудя. Цяла сутрин подреждам кухненски шкафове, ММ ще изпадне в ужас довечера как всичко е тотално разместено, но съм доволна от резултата. Само за точилките още мисля, имам две - една тънка и дълга и една къса и дебела с дръжки. И голям проблем са ми глинените истории - имам голям гювеч, сач, наскоро ми подариха и гърне, а и тенджерата под налягане, заемат ми много място тия неща. Още един въпрос: къде мога да намеря тази поставка за мопове, стъклочистачки и прочие, някой беше пуснал снимка в по-стар пост? Имам място отстрани на пералнята, точно ще пасне, сега там има два легена, които ползвам веднъж в годината и реших, че ще идат в мазето или на тавана.

# 307
Използвам тая поставка за фолио и кухненска хартия , засега ми е удобна, не съм се сетила да потърся нещо такова в Икеа.
Поставката за мопове мисля, че Не се сърди човече беше я пуснала, но не можах да и намеря място вкъщи.

# 308
  • София /Абсурдистан
Аз имам средна миялна, нещо като вградена е, но е малко по-ниска и между нейната връхна част и плота, има към 8-10 см луфт. Та кутиите с хартията за печене, алуминиевото флио и стреча са върху нея.
Глинените неща - дълбоко в шкафа. Но пък сигурно ще ги подаря на някого, защото откакто имам мултикукър, не съм ги ползвала вече няколко години.
А мазетата са склад за боклуци, свалиш ли нещо там и край, повече не го виждаш  Simple Smile У нас в мазето се държат само извънсезонните гуми на колите.
За моп, стъклочистачки и легени, моите са в банята, но много искам да ги скрия някъде, няма къде обаче. Каква е тази поставка за мопове?
Ще дебна тук за идеи.

# 309
Фолио, хартия за печене, фолио за пакетиране държа в шкафа над аспиратора.

# 310
Благодаря за отговорите. Нямам място на плота за показаната по-горе поставка, опитвам се да разчистя плота за да отворя място за малка съдомиялна, защото ММ се е заял, че няма място. Предлага ми хладилникът да отиде в коридора, с което аз категорично не съм съгласна. Прибрах в шкафа тостера и парти грила, обаче на плота остават още микровълновата, термоканата, кафемашината и поставката за ножове. Имам маса, която разделя кухнята от теапезарията, с колона до нея, около 1,40 е разстоянието и все се каня за това място да поръчам кухненски остров, но още не съм се наканила. Приоритет са ми други неща за момента, като гардероб за обувките и щори за едната спалня.

# 311
  • София
Аз не обичам да държа нищо на плотовете. На плотовете на кухненските шкафове е единствено отцедникът (или както се нарича поставката за сушене на съдове) и 2 арома-лампи, които паля зимата (лятно време и тях прибирам). Опитах се да прибера "сушилката" в шкаф, но е неприятно да го отваряме и затваряме с мокри ръце и да текат води. Всички дребни електроуреди прибирам в шкафове и вадя само, когато дотрябват. Микровълнова нямаме от години. Кафемашината е в шкаф - директно е включена и само отварям, ползвам и затварям. Тостерът, хлебопекарната, роботът, пресата за сок, термоканата и др. са в 2 нарочно направени за целта шкафове (под и над фурната, която е вградена). На трапезния плот, който ползваме и като маса, обикновено има само купа с пресни плодове и ваза с цветя, но гледам да се ограничавам до вазата, а плодовете също да са прибрани. Развила съм мания да няма нищо по повърхностите, за да ги почиствам по-лесно и бързо.

# 312
И аз разчистих плотовете....Робота и хлебопекарната се развалиха, няма да ги подменям.Опитвам да накарам мъжете да забравят за хляба, а се оказа, че и без робот мога, вече почти година.
Микровълновата изхвърлих.Кафемашината също, обичам турско кафе.
Сокоизстисквачката подарих, ядем цели плодове.
Единствено ел.каната е на плота.
Изобщо, в последните 2 години дотолкова оптимизирах кухнята, че преди седмица разкарах 8 шкафа и пак има място в останалите.
Нещо ме е обзела мания по минимализма....и дрехите разредих значително.

# 313
И аз обичам да ми е подредено и просторно в кухнята. Имам предостатъчно плотове и въпреки това върху тях държа само хлебопекарната, ел.каната, комплект ножове и стойката с кухненска хартия. Миналата година на плота имах и две саксийки със свежи подправки за готвене, сега като порастнат новите семенца пак ще имам. Нямам микровълнова фурна от години, всички други ел.уреди държа и аз в шкаф, който си е само за тях. А фолио, хартия за печене, термометри, ръкохватки и прочие са ми в едно чекмедже до фурната и ми е супер удобно така, само отварям и взимам с една ръка каквото ми потрябва.

# 314
Аз също все повече се обсебвам от идеята за празно пространство. Имам неща по плотовете все още, но осъзнах колко по - трудно е чистенето като има неща отгоре. Минимализмът в разумни граници е страхотен, толкова мн неща разкарах през последните години, нищо не ми е липсвало.

Общи условия

Активация на акаунт