Най-добрата ми приятелка ме забрави заради гаджето си

• 4 870
  • 32
  •   1
Отговори
Преди някой да си помисли грешно, искам да подчертая, че не изпитвам ревност, още повече завист към връзката на най-добрата ми приятелка. Дори напротив - радвам се много за нея. Но работата е там, че тя буквално не ме търси вече. И не е като да сме имали някакво жалко и изкуствено подобие на кифленско приятелство. Съвсем не. Тъй като и двете сме активно работещи, разбира се, не можем да си позволим излизания всяка седмица. (честно казано понякога това ме човърка, но истината е, че работещите хора по-рядко се виждат с приятелите си, надявам се, че е нормално - все пак не сме ученички вече). Тя си намери сериозен приятел, с който живеят заедно. Усещам, че вече аз съм тази, която инициира срещите ни, което започва честно казано да ме ядосва, защото се чувствам използвана. Нима толкова бързо забравяш за най-близкия си човек, с когото си плакал и споделял добро и лошо? Към днешна дата, излизанията ни са 2 пъти на 2 месеца. Тя не е от много комуникативните хора и съответно не си пада по честите излизания, но все пак според мен е абсурдно хора, които се имат за най-близки да се срещат на такова разстояние... Иначе в Месинджър ми бълва сърчица и ми повтаря колко ме обича. Аз обаче от всичко, което досега наблюдавам, имам чувството, че тези думи ги използва като редовна гаранция, че няма да я оставя. Според мен човек, който обича друг човек, иска да се вижда по-често с него. Не е ли така? Вчера сякаш чашата ми преля, като й се обадих да я попитам кога й е удобно да се видим, а тя ми отвърна, че приятеля й много има нужда от нея у дома и до края на седмицата ще седи при него?! Кой по дяволите прави така? И то за най-добрия си приятел? Момчето нито е болно, нито депресирано. А в крайна сметка непрекъснато чета цитати как никой никога не е зает за близките си. Какво бихте ме посъветвали вие? Не искам да прекратявам това приятелство, тя е много добър мой приятел, непрекъснато казва, че съм й скъпа, а същевременно не го показва? Като гледам един мой приятел момче - всеки ден излиза със своята мъжка компания, въпреки че работи. И все повече ми се къса сърцето, че май-май това нашето отдавна не е приятелство...

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 21:37 от emanuelas

# 1
Чиста ревност си е това и то неуместна. Остави жената да си живее живота и си създай собствен такъв.

# 2
Ами да, отговорила си вече сама . Приятелството ви е било по необходимост. Да имаш близък човек, с когото да споделяш всичко, някой на твоите години и с твоите разбирания. Тя вече се чувства като омъжена жена и няма нужда от близки отношения с приятелки, има си мъж. Държи те в нещо като дълбока резерва. Наистина е странно, че няма нужда от общуване с други хора, освен с това момче, но явно един близък й е достатъчен. Не се гневи и не заемай трагични пози на прилъстена и изоставена, че на места така звучиш. Просто си отбележи това в ума и си го имай като обица на ухото в отношенията с тази приятелка.

# 3
Нормално е да иска да стои повече при приятеля си, особено ако са заедно от скоро. Това, че ти е казала, че той има нужда от нея не е болка за умиране. Не го приемай толкова навътре, въпреки че  се чувстваш отхвърлена в момента. Остави я да му се нарадва на човека. Ти като започнеш връзка не мисли, че при всяко нейно свирване ще изхвърчаш навън. Почакай тя да те потърси, виж дали е за някаква услуга или просто иска да се видите и тогава предприемай каквото и да е. А понякога се получава така, че в една връзка партньорите са си самодостатъчни за определен период от време и нямат нужда от контакти с други хора.

# 4
Кофти е това, да. За съжаление и аз имам две такива приятелки, които като си хванат гаджета и забравят за нашето приятелство. И аз много се дразних на това, обидно е... и после като скъсат и хайде пак се сещат за съществуването ми. Аз никога не съм пренебрегвала моите приятелки заради момче. Даже да сме се виждали малко по-рядко пак съм се обаждала и съм се интересувала, не съм отказвала срещи. Не знам ревност ли е или какво, но наистина го чувствам обидно това поведение.

# 5
  • Варна
Приятелството не се изразява в това колко често се виждате, а в това  да си помагате, когато имате нужда от подкрепа. И то без да е изпросено.
С моята най-добра приятелка, с която се запознах като бях на 3 (сега съм на 25), съм имала едногодишен период без да се чуваме и виждаме. Просто понякога животът те поглъща. Но за миг не съм се чувствала забравена или използвана. Сега пак се виждаме рядко. Веднъж на 1 - 2 месеца. Но знам, че тя е до мен.

Ако искаш, направи си експеримент и спри да се обаждаш на твоята приятелка. Виж кога тя ще се сети за теб.

# 6
Върнах се много години назад, когато преживях нещо много подобно. Най добрата ми приятелка, с която бяхме неразделни от първи клас и през студентските години, бяхме като сестри, набързо се омъжи и роди и ме забрави. Никаква ревност не е, нито обида, а разочарование и тъга. Времето ме излекува и си взех житейската поука- да не допускам толкова близо до мен приятелки.

# 7
Я си намери и ти мъж и не се вживявай толкова. Истинското приятелство преминава през такива етапи. Аз лично приемам за изключително нездравословно изискването с кого да си прекарвам времето. С моята най-добра приятелка сме минали всякакви периоди, включително и такива и все още сме най-добри приятели.

# 8
То не е изискване, но като се уговорите уж за среща (през месец, два, три) и тя за пореден път се отмени защото милото не може да издържи един ден през няколко месеца за два часа половинката да е с приятелки. Идиотско е.

# 9
Ако подобно прекъсване на срещите се случва за пръв път, няма какво да се сърдиш. Остави жената да си изживее любовта. Ако не е за пръв път, прави си сама изводите. Лично моето мнение е че понякога за съжаление хората разбират по различен начин приятелството. Хубаво е да се концентрираш върху другите си приятели, виждай се с тях. Като натовариш с много очаквания един човек, а той не е баш твоя и стават разминавания.

# 10
Не, никаква ревност не изпитвам, ревност е ако се сърдя, че се вижда с когото и да било, освен мен. Аз съм щастлива за нейната връзка. Но да я ''оставя''? Не е ли абсурдно някой да се капсулира във връзката си и охладнява към доскорошните си приятели? Вярвам, че е нормално да има баланс - ако човек иска, винаги може да намери 1 час за приятелите си, пък ако ще 23 за любимия си, не е ли така? Просто държа на това момиче и от приемането ми за даденост от нейна страна ме боли. Това е. А в крайна сметка, мислите ли, че честотата на излизанията при работещи хора е определящ фактор за тяхното приятелство? Някак си не ми се струва валидно да се виждате веднъж в годината, но пък все пак да се водите най-близки приятели. Но знам ли?!

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 22:56 от emanuelas

# 11
Като роди съвсем ще я гледаш само на снимка във "Фейсбук", така че свиквай отсега.

# 12
Не, не, никаква ревност не изпитвам, ревност е ако се сърдя, че се вижда с когото и да било, освен мен. Просто държа на това момиче и от приемането ми за даденост от нейна страна ме боли. Това е. А в крайна сметка, мислите ли, че честотата на излизанията при работещи хора е определящ фактор за тяхното приятелство? Някак си не ми се струва валидно да се виждате веднъж в годината, но пък все пак да се водите най-близки приятели. Но знам ли?!

Какво значи държиш? Събрала се е с мъж, спри да досаждаш, не е ли неудобно да си такава лепка? Хората имат нужда да се адаптират към нова връзка, нов начин на живот, уважавай промените при нея, щом твърдиш, че държиш.

# 13
Душко, някои хора не са пердета като тебе и имат чувства, приятели. Понамали грубостта и цена няма да имаш!

Най-голямата идиотия е като се събереш с мъж да си зарежеш дружките. Но за жените е типично. Аз го разбирам де, ама от кумова срама може да не го показва толкова явно и да се отчита чат-пат със среща.

# 14
Знам как се чувстваш. И мен ме заряза приятелката ми и кръстница на детето ми, заради това, че си прекарва всяко свободно време с любовника си. Нищо не можеш да направиш. Ще ти е тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт