Септемврийски бебета 2018 - Тема 1

• 39 269
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • гр.Бургас
Оххх и на мен ми се случи 2 пъти през гърба на памперса да излезе и естествено точно тогава беше с бели ританки  Grinning Справих се с петната като капнах по  малко прах на всяко петно (ползвам ариел бебе) , накиснах в гореща вода и после ги пуснах в пералнята заедно с другите дрехи и за мое учудване излязоха бели и чисти дрешки Blush , а си мислех ,че ще бъде по- трудно.

# 661
Аз почиствам първо на чешмата, после пускам на кратка програма 20мин и после зареждам с останалите дрешки на нормална. Пера с Тео Бебе и съм доволна. Изпита всичко.
Но някои по-изцапани направо отиват в кофата ...

# 662
Мами, каква е нормалната температура на двумесечно бебе. Мерих я с дигитален термометър в дупето и я измерих единия път 37.6 и после 37.5. Тоест 37.1 нормална ли е, тъй като и утре сме на ваксина и съм пред инфаркт.

# 663
На нас от болницата ни казаха между 36.5 и 37.5.
Дано всичко мине наред с ваксината.

# 664
Момичета, да споделя и аз . Снощи имах кошмарна нощ-никога не ми се е случвало такова нещо, но не успях да мигна нито за минута цялата нощ. Едва към 8 и нешо сутринта дремнах за два часа, но бях крайно изтощена. И причината за това не е бебето, то беше изненадващо добро и спокойно. Мисля, че се мъчи да ми идва цикъл, защото имах леко зацапване , менструални болки и много силно нервно напрежение. Сутринта сложих обезболяващи свещички (имах няколко останали от болницата) и ме отпусна малко. В крайна сметка обаче цикъл така  и не дойде, а аз съм смазана. Иначе все още давам кърма от шише и наистина намалява , но не много, т.е още си има и съм в чуденка..нормално ли е вече да ми дойде или организмът  и той се чуди какво става.Има ли кърмещи мами с цикъл вече и как беше първият път?
На мен точно след 40 ден ми дойде, кърмата само ми намаля, но не спря. След това не ми е идвало. Докторът каза , че не би трябвало докато кърмя да ми идва, но се случвало понякога.

# 665
Това е нормална температура за бебе, до толкова може да се повиши дори и ако бебето е затоплено от повечко дрешки или ако в стаята е по-топличко.

Все пак сподели с личната.

# 666
Много е относително това с цикъла. Аз съм типичен пример- 15 месеца кърмене и от 3-ти месец нататък цикъл по часовник! И много други мамчета кърмачки с редовен цикъл познавам. Съветвам ви дори и да нямате цикъл- при сексуални отношения взимайте предпазни.мерки, защото липсата на мц със сигурност е най- неблагонадеждния показател. Да не се озове някой с бебе да чака следващото. То не че има нещо лошо, но поне да е планирано Simple Smile

# 667
  • гр. Варна
Охх момичетаа.. Кажете как изпирате петната от акита... не знам вече какво става с това дете, голямо акане, голямо нещо.. Днеска тъкмо я обляках с ново розово гащеризонче, бяла блузка с дантели, абе мацка... и айде наща реши да гърми и дааййй.. та чак на гърба огромни петна.. На нея и беше смешно, на мене ми се реве....
Аз намазвам петното аъс сапун и запирам на ръка с топла вода и излиза

# 668
Рано ли е, не е ли не знам, обаче два дни много се плюнчи и всичко в устата ръцете не изкара. Снощи нищо ни гърда ни шише ни вода ни биберон тям заспиване. А смуче ръцете си. Чак тече - венци я дразнят. Мале с тия зъби. ... Като почнат - киселици са и ще е ужас. Чудех се за гел макар и рано , а консултацията ни е далече. На някой казвал ли е педиатър ефикасен гел?

# 669
Не е толкова рано за зъби. На моя съседка малкия на 3,5м му избиха два зъба. Месец по-рано го започнаха..

# 670
И моята много лиги точи и целият юмрук пробва да си натика в устата.

Това обаче е нормално за възрастта й след два дни става на 3 месеца, а тя го прави поне от 1 месец, не са зъби.

И точенето на лиги и смученето на пръстите не винаги означава зъбче.

Развиват се слюнчените жлези а бебето на този етап не може още да си преглъща лигите качествено Grinning

Лапането на ръцете, педиатърката обясни с това, че на тази възраст бебетата, тепърва откриват, че имат ръчички и ги изследват като си ги тикат в устата.

Разбира се може и зъб да се окаже при някои бебчета.

# 671
Слюнката има и антибактериално действие, за това обикновено лапането на ръцете съвпада със започването на лигите. Те предпазват от бактериите които влизат в устата с ръцете.

# 672
Момичета, бебчо е по-кротък и си тспинка нощем по 6-7 часа, за разлика от мен Sad
3-4 часа след като легна започват едни болки в гърба и не мога да си намеря място. Всичко е ок през деня, минава ми със ставането. Не е от матрака - нов е и го ползваме от 5 месеца.
Има ли някой с подобни оплаквания? Чудя се какво да правя.

# 673
Здравейте, и аз съм така, но кръста ме боли. През деня нищо ми няма, но легна ли по гръб направо ми идва да ревна ужасно боли.

# 674
Момичета, бебчо е по-кротък и си тспинка нощем по 6-7 часа, за разлика от мен Sad
3-4 часа след като легна започват едни болки в гърба и не мога да си намеря място. Всичко е ок през деня, минава ми със ставането. Не е от матрака - нов е и го ползваме от 5 месеца.
Има ли някой с подобни оплаквания? Чудя се какво да правя.

Здравейте и аз имам същите болки едвам се местя в леглото, сутрин като стана след 5 минутно раздвижване съм като нова. Чудя се на какво се дължи, може би от носенето на ръце на малкия, въпреки че не е от най-носените бебета.

Общи условия

Активация на акаунт