Майка,баба и свекърва..

• 7 357
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
С такава свекърва и аз ще бягам, че и за развод ще мисля ... Ненормална работа!
Евала на жената, че търпи синът ти, който няма вина де ама е косвена жертва ...

За протокола: Нямам против лпбимия да стои по седмица при майка си, даже с евентуалното ни дете, но ако реши да ми прави проблем, че аз стоя при баща си ... бързо ще се променят нещата!

# 16
  • София
Не разбрах- намираш за нормално да си биеш камшика за по седмица при мама на отглеждане?
Или само в случая- за да избягаш от свекървата, без значение каква е?

Щото, набързо определи авторката като " такава", от която да се бяга, " по принцип и традиция?"

# 17
  • Paris, France
Не разбрах- намираш за нормално да си биеш камшика за по седмица при мама на отглеждане?

Щото, набързо определи авторката като " такава", от която да се бяга, " по принцип и традиция?"

Аз никога не съм живяла със свекърва, но ходя редовно при мама. Нямам против мъжът ми да ходи у родителите си с децата или без тях, но не искам да ида с него. Харесвам свекърите си, но ми трябва лично пространство и мама, понякога. Не бягам от никого.

Ако жената не харесваше свекървата щеше да си иде завинаги, а не да ходи по седмица само. Имам приятелка, която като е в цикъл отива с детето у майка си за седмица. Така не си омръзват с мъжа и. Той пък отива у неговата майка.

# 18

Ти вечно не разбираш ... да се чуди човек как оцеляваш?
За какво 'отглеждане' пишеш?
Няма нищо ненормално човек да си хване детето и да отиде при родата си. Ето, в София два крайни квартала са на разстояние колкото между две населени места. Ами що да не гостува жената като й е кеф? И защо пък мъжът трябва да я следва като четириног любимец?
За мен е нормално, че и разбираемо щом живеят със свекърите, за теб е ясно, че всичко е ненормално.

# 19
  • BG
Някои момичета са много силно привързани към майките си и това, че живеят с чуждата майка им тежи, колкото и добра да е тя. Това, че сте в един град, улеснява нещата. Жената на брат ми беше такава. Ожениха се, поживяха две години и се върна с детето при техните. Оттогава си живее при мама и татко, а детето напролет ще е абитуриентка. Снаха ми има друга връзка, но няма никакво намерение да се изнася от бащиния дом. Така че няма какво да направи авторката. И не е задължително да е най-лошата.

# 20
Да не се женят го приехме. Ама всеки да си живее в къщата. Дано като проимат свой дом, да не е така.

# 21
Аз не мога да разбера защо се счита за нормално мамин Мунчо да натресе семейството си при мама, а снахата да няма право да гостува на своята?
И единият, и другият още не могат да се пуснат от полата на мама. Ама иначе тръгнали на семейство да си играят и деца да създават...

# 22
Докато бях майчинство и аз често си ходех при мама за по седмица и повече. И не, защото ми е било по-добре, тъгувах за мъжа си, а за да могат да общуват с детето. Женските родители нямат ли това право?!
Към авторката: смешен плач, госпожо.
Егоизъм в опит да се прикрие със загриженост.

# 23
  • София

Ти вечно не разбираш ... да се чуди човек как оцеляваш?
За какво 'отглеждане' пишеш?
Няма нищо ненормално човек да си хване детето и да отиде при родата си. Ето, в София два крайни квартала са на разстояние колкото между две населени места. Ами що да не гостува жената като й е кеф? И защо пък мъжът трябва да я следва като четириног любимец?
За мен е нормално, че и разбираемо щом живеят със свекърите, за теб е ясно, че всичко е ненормално.

Сарказма ти е неуместен.
Това написа ти:

"С такава свекърва и аз ще бягам, че и за развод ще мисля ... Ненормална работа!
Евала на жената, че търпи синът ти, който няма вина де ама е косвена жертва ...
"

Затова те попитах, каква "такава" е свекървата, какво забеляза ти в нея, че се изцепи с тия си две изречения? newsm78

# 24
Защо се жените, че и дете, като всеки ще си живее у дома.   

# 25
Момичета,имам си снаха и прекрасна внучка на годинка.Младите скоро ще се преместят в нов дом и ще са самостоятелни.Тревожи ме това,че снахата много често гостува на майка си  понякога и по седмица,а живеем в един град.Сина ми няма против,но той не отива с тях.Според мен е редно да са заедно и детето да си е с двамата родители.Мнооого дълго гости при мама прави снахата.Моля за вашето мнение.

Просто обича майка си. Аз също обичам да ходя на гости при майка ми. Чувствам се прекрасно. Най - добре ми е с децата и съпруга, но него няма ли го, най - добре ми е с майка ми и роднините ни. Момичета като мен просто имат силна връзка с жената, която им е дала всичко. Освен това в повечето случаи майката може най - добре да ти помогне с децата/детето, защото има близък мироглед и с нея говориш най - открито. Без да ви обиждам, но сигурно и вие я напрягате, а пък сина ви няма проблем с това гости. Явно проблема си е само ваш.

# 26
  • София
Дами, пак сте размахали двойния аршин, като ви чета!
Забравихте ли заклеймяването на муньовците, които имат наглостта да говорят с мама по телефона всеки ден?
Ами, всеобщото възмущение, че ги били викали родителите да им помагат и работят в почивните дни?
При това, не е ставало реч сами да отидат?

Откога стана нормално женена жена- не момиче, както тук упорито се наричат мамите, да бяга ден през ден при мама за по седмица?
Че не иска да се конфронтира със свекървата, защото скоро се изнасят- разбираемо е, но в хор да обяснявате как нищо по- нормално няма от Муня, хваната за полата на мама, е смешно и отчайващо. Peace

# 27
Дами, пак сте размахали двойния аршин, като ви чета!
Забравихте ли заклеймяването на муньовците, които имат наглостта да говорят с мама по телефона всеки ден?
Ами, всеобщото възмущение, че ги били викали родителите да им помагат и работят в почивните дни?
При това, не е ставало реч сами да отидат?

Откога стана нормално женена жена- не момиче, както тук упорито се наричат мамите, да бяга ден през ден при мама за по седмица?
Че не иска да се конфронтира със свекървата, защото скоро се изнасят- разбираемо е, но в хор да обяснявате как нищо по- нормално няма от Муня, хваната за полата на мама, е смешно и отчайващо. Peace

Грешка! Двоен аршин нямам, при условие, че живеем с едните(неговите) роднини, нормално и другата половина от роднините да има право на общуване с децата си, както и другите. А пък гостуването на майки в майчинство обикновено е свързано с улеснение. Вместо тя да идва( да се чувства неудобно) понякога е по - лесно ти да отидеш, където се чувствал най - спокоен. И това според мен са временни ситуации, а не начин на живот завинаги.

# 28
Когато го няма - разбирам. Ама , когато си е в къщи .

# 29
Когато го няма - разбирам. Ама , когато си е в къщи .

То е много относително. Нашият татко ми е супер помощ, но като работи извънредно и се прибира за час -два на ден, водейки се че си е вкъщи през седмицата, в един момент отново имаш нужда от помощ. Пак казвам, обикновено нещо налага такива гостувания, не вярвам да са завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт