Друго имах предвид, като казах, че мъжете по принцип са виновни когато има конфликт снаха-свекърва. Те сатези, които трябва да сложат границата на намесата на майка си във връзката. Те са тези, които трябва да ѝ го обяснята в разговор. Това е тяхна работа, а не на снахата. Ето това трябва да запомниш много добре. Ако не го направят, често връзката е обречена. Ще продължават да се съобразяват първо с майка си, а после с жена си, а това не е семейство. Повярвай така дълго не се живее. А ако нещата не се променят в началото, после е много трудно, да не кажа невъзможно, така си остава.
Не го отдавай на нормален процес и, че ще отмине от самосебеси, грешиш. И ще е за твоя сметка. Да го е изживял когато му е било времето. Друго трябва да му е мисленето когато е поел отговорност да създава семейство.
Аз не съм те чела в други теми, коментирам само по това, което си писала тук. Продължавам да смятам, че това, че не е казал на майка си, при поет ангажимент, не е добър знак. Първо не може да му се има доверие за по-сериозни ангажименти, второ защото се съобразява все още с това какво ще каже майка му, а не какво са се уговорили с жена му. Ми не е добре откъдето и да го гледаш. Но щом смяташ, че си знаеш. Аз не те упреквам, вече го казах, нищо, че аз никога не бих създала семейство с такъв мъж. Ако толкова не си е изживял пубертета, даже не знам дали бих го чакала, че може доста да се проточи. И понеже съм наясно, че хората трудно се променят, не знам дали дори бих си правила труда да проверявам доколко е склонен да го направи
Мислех че си на около 24-5. Ами, не сте малки, какво да ти кажа. Трудно ще го превъзпиташ, ако беше на 20 и малко щеше да е по-лесно, затова попитах. На 29 се предполага, че и двамата имате изграден характер и навици. Навиците могат да се променят малко по малко в съвместното живеене, но характерът и основните виждания за (семейния) живот - почти невъзможно. Но като начало спри да говориш и мислиш за него като за безпомощен младеж - не скачай че не е така, препрочети си постовете ако не вярваш. Той е голям мъж, оженил се е, трябва да си поеме отговорностите. Отговорности не са да пусне прахосмукачката например или да ти угоди, а например да бъде глава на семейството и ако има проблем с майка му той да го разрешава, ако може без да те тормози теб. И не го оправдавай, че не бил водил друга приятелка преди теб и не го били научили - и моят не беше, нищо че беше минал 30. Ами, точно пък такива проблеми нямаше, това са по-скоро семейни модели отколкото семеен пубертет.