С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 039
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • при късмета
Скрит текст:
И аз не бих се намесвала, обаче ако моята снаха/кандидат-снаха с такава лекота хвърля пари на боклука, ще си имам едно наум за наличието на мозъчни гънки и умствен багаж.
Предполагам, той работи за "мръвката" си, едва ли ходи и събира пари по улицата, та едно такова "Ай, ама хич не ми дреме, че си се трудил за тая пържола, мястото на парите ти е в кофата за боклук!" е меко казано, слабоумно.
Сори, Уиш, ама до тук, "снаха" ти никак не се представя като особено умна и интелигентна.   Smile

Дано единствената причина е младостта й и наличния инфантилизъм, неизживян още.
Щото иначе.....лоша работа.
Обаче не търсиш същото това у сина си, нали? Не можеш да изискваш от снахата каквото и да е. Сина ти да си намери начин да се оправя с нея. Защото тя няма да може да направи нищо от изброеното, ако той не позволи, нали?
А, що....аз нищо не изисквам, нито от него, нито от нея.    Smiley
В случая просто приемам, че е влюбен-загубен и не мисли с правилната глава.Като му поотминат пеперудите, ще се светне "откъде изгрява Слънцето".   
Както писах, не се меся.Трая си.Това не значи обаче, че нямам мнение за индивида.

Същото мнение трябва да имаш, че и мамин златен позволява да се хвърлят същите тези пари. Но и през ум не ти мина, че и двамата трябва да отговарят на едни характеристики, а не само момичето. Това, че е влюбен по никакъв начин не оправдава хвърлянето на пари, което първоначално подчерта, а практически участват и двамата

# 106
 Мако, то и с просто око се вижда, че и двамата са акъл море, глава шамандура. Ако го кефи подобно съжителство, значи ОК. Ако не го кефи, ще разрита грънците.

# 107
... докато ние с теб нагъваме агнешки главички, осмуквайки им очичките.  Mr. Green
Бляк! Гадост Grin
Ти нас тук ще ни направиш вегетарианци!

# 108
Ама е с див темперамент, да няма гръцка жилка?
Представяш ли си я как тресва кюфтаците в кофата като чиния за сиртаки и после го остригва за назидание? Grinning Grinning Grinning

# 109
  • при късмета
Мако, то и с просто око се вижда, че и двамата са акъл море, глава шамандура. Ако го кефи подобно съжителство, значи ОК. Ако не го кефи, ще разрита грънците.
Разбира се, това беше първото което ти написах. Или сам ще промени положението или ще вземе пък да му хареса.
Не говорех конкретно за твоя случай, а за цитирания пост. Типично мнение на свекърва, критикувам нещо у снахата, но това, че сина ми прави същото или го позволява няма никакво значение. на мен така ми прозвуча

# 110
  • MI
Аз само да попитам хипотетично, ако е дъщеря а не син и в кандидат зетя се види склонност към насилие пак ли е редно да се мълчи, защото тя е ОК? А ако снахата очевидно има проблеми с наркотици/алкохол? Не че е същото като вегетарианството, просто ми е интересно предвид че доста хора застъпват теза, че никога и при никакви условия не трябва да се намесват родителите щом сина/дъщерята са пълнолетни.

# 111
Иии, не се сетих, че новата "прическа" може да е за наказание.

Птиче, и майка ми все така се потрисаше, когато на Великден и Гергьовден с баща ми нападахме агнешките главички, докато тя деликатно боцкаше филенце.  Laughing

Нели, аз вече писах, че ако става дума за животозастрашаващи неща, бих се намесила. Освен това, считам, че жените са далеч по-уязвими от мъжете, така че зетят отсега да си пише завещанието, че хмммммм....

# 112
А ти що ги слушаш тези хора ! Хич не им вярвай, само на приказки във форума са така Simple Smile

# 113
Уиш, идаааа. Няма да е това лято, ама знае ли се.

Сега сериозно. Хем те разбирам, защото и аз се дистанцирам, хем някак ми се струва прекалено. Имам чувство, че усещаш, че не е съвсем сериозно. 

Дано да са ОК младите и да няма разбити сърца и неоправдани надежди.На мен никога не са ми се месили родителите и за това и аз не го правя. Да си чупят главите. Ако ми подложат на диета яйцето, ще си го храня тайно, признавам си Simple Smile.

# 114
Даун, точно защото съм напълно наясно кои са сериозните неща в тоя живот и кои битки си заслужават, се отнасям толкова отебателно към метнатите в кофата кюфтаци и новата "прическа" на Говендър Мой.

# 115
  • София
Аз само да попитам хипотетично, ако е дъщеря а не син и в кандидат зетя се види склонност към насилие пак ли е редно да се мълчи, защото тя е ОК? А ако снахата очевидно има проблеми с наркотици/алкохол? Не че е същото като вегетарианството, просто ми е интересно предвид че доста хора застъпват теза, че никога и при никакви условия не трябва да се намесват родителите щом сина/дъщерята са пълнолетни.
Да перефразирам въпроса ти - бихте ли противодействали и доколко, ако определено не харесвате половинката на детето си? Напр. забрана да идват заедно, да каните само единия и т.н.? Както прави свекървата на Ганели?

# 116
Скрит текст:
Разбира се, това беше първото което ти написах. Или сам ще промени положението или ще вземе пък да му хареса.
Не говорех конкретно за твоя случай,
а за цитирания пост. Типично мнение на свекърва, критикувам нещо у снахата, но това, че сина ми прави същото или го позволява няма никакво значение. на мен така ми прозвуча
Е, не знам как да го обЯсня, че да стане ясно....
Причината синът ми да няма против да хвърлят парите му на боклука-не мисли с правилната глава, влюбен-загубен, т.е., готов на Всичко за лИбоФта.Възлюблената не яде мръвки и не ги иска дОма-О.к., така да е.Въэлюблената не харесва Иванчо (негов пръв приятел)-О.к. ще намаля срещите с него, само тя да е доволна.
Възлюблената не харесва кънтри музика (или неговата любима)-о.к. няма да я слушам, или само на слушалки, макар че най-обича да дъни контолоните (разбирай тонколони, така ги наричаше единия син).
И така за всяко нещо, което на нея не й допада....вашите мъже не са ли ви ходили по гайдата, като сте били пресни-пресни гаджета?Това значи ли, че са глупави идиоти, само защото от любов правят тъпи жертви за вас?
Затова и уточнението:като му "поизветреят" пеперудите или остане 2-3-5 пъти гладен след поредната порция кюфтаци в кофата, момъка ще се светне, че не е редно нелесно спечелените му пари да отиват ей така, с лека ръка, на боклука.
И или ще спре това "набиване на канче" от нейна страна, или тя самата ще бъде "наритана" да си ходи.

# 117
  • MI
А ти що ги слушаш тези хора ! Хич не им вярвай, само на приказки във форума са така Simple Smile
И аз така подозирам, ама знае ли човек. Grinning А и ми е любопитно така, чисто теоретично дали би имало човек, който да каже да, все ми е тая и в тези случаи.

Уиш, за теб подозирах че е така. Grinning Вярно е това за жените всъщност.

# 118
За родителската намеса, мисля, че е много важно дали става дума за момче или за момиче. Ако момичето например, попадне на насилник, може да се намеси човек като ѝ събере багажа и я окуражи да се махне. За момче някак не върви мама да му каже "Миличък, ама това си е насилие да ти метне кюфтетата на боклука". Виж, ако беше дъщеря ми и някой идиот ѝ мяташе храната в боклука, вече щеше да е закопан, а аз да съм се погрижила да имам чудесно алиби.

# 119
  • MI
Имах един колега в университета, за който всички знаехме че го бие приятелката му. Ама съвсем сериозно, не на майтап. Толкова ни е бил акъла тогава да не кажем нищо, нали е мъж, а не жена. Но защо неговият случай да е различен от този на момиче на неговите години, попаднало на насилник? Че е смотан ОК, ама не заслужава да го бият все пак.

Общи условия

Активация на акаунт