С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 107
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Ще поживеят заедно баща и син и ще видят, че не е както са си го представяли.
Може би да, но тъй като те са със споделено родителство и детето е една седмица при майката и една при бащата, не е като да нямат опит в съвместното съжителство двамата. Но една двойка на изпитите може да се отрази отрезвяващо на младежа.

# 181
  • София
Включвам се директно с оплакване от свеки.

Тя има рожден ден на 12.10- сега в петък, а аз на 13.10, събота.

Аз съм от хората, които планират мноооооого от далече, което често ми носи повече ядове, отколкото позитиви, но както и да е. Началото на септември решихме да празнуваме в Македония - да пътуваме петък след работа с компания за уикенда. Братът на ММ също е канен (отдавна).

Звънна жената снощи да ни покани в петък вечер да се черпим. ММ й каза какви са ни плановете. Леле, като се тръшна тази жена- то не бяха скандали, обвинения, затваряне на телефона, и какво ли още не.

Тя никога не започва с добро или с опит да се намери алтернативно решение - веднага скача с това поведение. А мойчкият е една такава душица, която вечно се опитва да угоди на всички, и матриархатът много много го манипулира с това (бабата също е в картинката като италианска дона).

Сега ще си разместим цялата програма, ще пътуваме по нощите и ще имаме вечеря с прекрасни погледи и нападки. Confused

# 182
Добре де, двамата братя толкова ли не могат да се сетят, че майка им може би също ще иска да празнува и да говорят с нея по-рано. Инфантилна работа.

# 183
Наистина си яренце.Като станеш коза ще ти е ясно как да постъпваш.
Да не мислиш че като съм се поставила на последно място и гледам все те да са добре са доволни моите?И ти ще си така ,постъпките не зависят от възраст.Не  е проблемът ,че ти е свесърва ,такъв човек си е.Тя на първо място.Ще се научиш да отказваш ,но и мъжат ти трябва да се учи ,моя някога му трябваха 12 години да прогледа, че мама не винаги е права.

# 184
Нелия, опитвам се да не му звъня. Искам да видя дали тий ще го направи. Идвса единствено да си взима неща. Оказа се, че и завивка няма при баща си. Струват 20 долара да му се невиди.

Ще се опитам да поддържам някакви отношения, но се страхувам, че в огорчението си ще се превърна в персонаж от Големите надежди.

Ще сгрешиш. Преглътни гордостта си и се обади ти.
Изобщо, в тази ситуация защо не играеш ролята на добрия, щедър и разбран неделен татко?
Обаждай се на сина си, интересувай се от нещата, които го вълнуват, води го на кино и на други интересни места... Купувай му подаръци (разумно, разбира се), бъди весела, щедра, забавна. Недей да възпитаваш, наставляваш и мрънкаш – има си родител, който да се грижи за тези неща. Ти си неделната майка, която отговаря само за забавленията.
Цакай мъжа си с неговите номера.

# 185
  • София
Добре де, двамата братя толкова ли не могат да се сетят, че майка им може би също ще иска да празнува и да говорят с нея по-рано. Инфантилна работа.

Изрично му бях казала да говори с нея- забравил. А дори, за да се измъкнем с финес - му предложих да ги поканим в неделя, хем и по двата повода накуп. Малкият брат пък- вятър си го вее на бял кон- голям е заплес.

Знам, че си е такъв човек. ММ също знае. Това, което ме ядосва повече, е отношението към него. Защото е адски ужасно прекалено добър - мама и баба не само, че му се качват на главата за всичко, а той ойдисва, но и си позволяват да го обиждат. И той, вместо да се ядоса едно хубаво, просто страда.

Много ме е яд на тях! Grin

# 186
  • Варна
На тях, а не на него?

# 187
  • София

Да, на тях.

Никога не бих "нахокала" някого, че е добър (и без това, достатъчно рядко се среща това качество вече). Но бих тези, които нескрито злоупотребяват с това.

# 188
Нелия, опитвам се да не му звъня. Искам да видя дали тий ще го направи. Идвса единствено да си взима неща. Оказа се, че и завивка няма при баща си. Струват 20 долара да му се невиди.

Ще се опитам да поддържам някакви отношения, но се страхувам, че в огорчението си ще се превърна в персонаж от Големите надежди.

Ще сгрешиш. Преглътни гордостта си и се обади ти.
Изобщо, в тази ситуация защо не играеш ролята на добрия, щедър и разбран неделен татко?
Обаждай се на сина си, интересувай се от нещата, които го вълнуват, води го на кино и на други интересни места... Купувай му подаръци (разумно, разбира се), бъди весела, щедра, забавна. Недей да възпитаваш, наставляваш и мрънкаш – има си родител, който да се грижи за тези неща. Ти си неделната майка, която отговаря само за забавленията.
Цакай мъжа си с неговите номера.
+1
Освен това, ако не му се обадиш, даже и да усети и да му се прииска да се върне по някое време, ще реши, че още си му сърдита или ще реши да го играе на горд и така му отрязваш пътечката за връщане.
Обади му се, неангажиращо, но да усети, че вратата ти е отворена, ако се смисли.

# 189
  • София

Да, на тях.

Никога не бих "нахокала" някого, че е добър (и без това, достатъчно рядко се среща това качество вече). Но бих тези, които нескрито злоупотребяват с това.

Ами честно казано аз бих нахокала мъжлето си, дето е забравил. Не оправдавам тръшкането на свекървата, ама след като отдавна сте планували това пътуване е било редно да я уведомите, знаейки, че и тя им РД в петък. Виж, ако е просто 21.09, петък и тя е решила да ви кани на гости, а вие сте планували пътуване е едно, ама точно за рождения ѝ ден. Ти как би се почувствала?

# 190
  • София
Светулчица, аз не съм мярка по два параграфа:
- първо, понеже планирам много от рано, гостите ми са предупредени много от рано;
- второ, не живеем в идеален свят- всичко се случва. За моята организация в последствие отпаднаха 4 (от 17) души. Не се сърдя на никого.

За забравянето си го хокам редовно. Grinning

# 191
А той понеже е много добър, защо и ти не се тръшнеш, че ви се провалят плановете? 🤔
Или е добър, когато трябва да угоди на мама? А ти да го съжалиш горкия добряк и за пореден път да се съобразиш. 🙄

# 192
  • MI
Честно казано на мястото на свекървата и аз бих се обидила, макар че не бих викала - бих си отмъстила малко по малко. Grin Майтапа настрана, мъжът ти е за голям бой. И моя забравя, затова напомням, но за подобно нещо е прекалено. Все пак поне че жена му и майка му са родени почти на една дата може да си спомни.

# 193
  • София
Абе, много е добър, направо самата доброта е да забравиш да говориш с майка си за рождения й ден. Направо крилца му поникнаха на тоя младеж. Безхаберие и липса на уважение му викам аз на това.

# 194
Благодаря ви. Няма да му се обадя. Инат съм си, но няма да спра да го обичам. Надявам се да го разбере един ден.
Down, била съм в подобна ситуация - с големи надежди за детето ми, с развод и лоши отношения с бащата и боготворяща го дъщеря, а вкъщи - бунтуваща се. И от тази позиция ти казвам - не позволявай ината, огорчението и несбъднатите амбиции да определят отношението ти към сина ти. Нека отношението от твоя страна бъде такова, каквото ти искаш и смяташ, че трябва да бъде, а не определено от обстоятелствата или от другите участници в историята. И не на последно място - чакайки да му дойде акъла в главата, рискуваш отношенията да си останат завинаги такива или поне за дълго, а после - трудно променяеми. Не забравяй и че ти показваш на младежа точно по този начин да постъпи и той.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт