С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 140
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ако аз си организирам РД с приятели, хич няма да седна да уведомявам за плановете си свекър, свекърва и т.н. Ще уведомя тези, с които смятам да празнувам.

# 241
  • при късмета
Стига с това "ще седи сама". Тя мъж няма ли или приятелски семейства?
Двамата братя вече си имат собствени семейства, не са от нейното. Т.е за девера не разбрах, но традицията не е оправдание. Като не искат синовете - да си стоят при мама, а Яренце да си замине с остатъка от компанията.
Нормално е да правиш по-отдалече организация за 17 души, това не е като да поканиш на гости от днес за утре.
Точно така. И всичко на фона на това, че все пак са си променили плановете и ще пътуват по нощите защото сина забравил да каже, а свеки се тръшнала. Аз ако бях на нейно място нямаше да си променя плановете, ако ще да се тръшка цяла година. И догодина аз ще се тръшна, че не искам да празнувам личните си празници с възрастни роднини, затова има всеобщи празници. И докато не е станало традиция и да дойде време когато и да искам, няма с кой друг да празнувам, променям традицията кардинално. Тъкмо на мъжа ще му дойде акъл в главата и ще престане да забравя

# 242
А не е ли по-лесно да се съобразиш?
А не е ли редно личните си празници да ги съобразяваш само със себе си?
Редно е. Ако живееш сам като отшелник в пустинята.

# 243
  • София
Ако аз си организирам РД с приятели, хич няма да седна да уведомявам за плановете си свекър, свекърва и т.н. Ще уведомя тези, с които смятам да празнувам.

Аз също.
Но само и единствено, ако предния ден свекървата няма рожден ден и всички знаем за това.

# 244
  • София
А не е ли редно личните си празници да ги съобразяваш само със себе си?
Редно е. Ако живееш сам като отшелник в пустинята.
Уиш, ти вече мислиш като една истинска свекърва. Ако Г. беше отказал да дойде на твоя РД заради мероприятие с МХ, щеше ли да подскачаш?

# 245
  • при късмета

Аз също.
Но само и единствено, ако предния ден свекървата няма рожден ден и всички знаем за това.

Така излиза, че само тя се съобразява с рождения ден на свекървата, но свекървата няма задължение да се съобразява с нейния рожден ден.
Като е традиция да уйдисват на свеки и да се съобразяват всеки път с нея, автораката от време на време трябва да има право и с нейния РД да се съобразят. Което до тук явно не е ставало, щом и традицията повелява да се зачета само свеки

# 246

Аз също.

И преди са празнували всички заедно.

# 247
  • MI
Аз да попитам, ако вашата майка (тъщата) има рожден ден на датата преди тази на вашия мъж, бихте ли тръгнали да организирате мега пътуване точно на тази дата ако знаете че тя по принцип с вас празнува? На тази дата точно, не на следващата рано и задължително БЕЗ да я уведомите.

# 248
Ма ко, защо правиш проблема по-голям отколкото е? Жената нито може да ги спре, нито сигурно и иска. Имала е очакване и тази година да е както предишните и се е порасърдила и то с основание. Не защото не си променят плановете, а че не са и казали. Ще се разберат хората. По написаното не виждам да имат някакви големи проблеми, станало е недоразумение и са проявили несъобразителност.

Моя колега ме накисна доста, само защото не ми беше казала информация. Аз проблема ще си го реша, ама ми коства допълнително работа и в неподходящ момент. Казах си мнението по въпроса, но не мисля да се избивам с нея все пак.

# 249
  • при късмета
Аз да попитам, ако вашата майка (тъщата) има рожден ден на датата преди тази на вашия мъж, бихте ли тръгнали да организирате мега пътуване точно на тази дата ако знаете че тя по принцип с вас празнува? На тази дата точно, не на следващата рано и задължително БЕЗ да я уведомите.
Въпроса не е, че задължително е трябвало свекървата да не е уведомена, а просто сина ѝ е забравил. Разликата е огромна.
Ма ко, защо правиш проблема по-голям отколкото е? Жената нито може да ги спре, нито сигурно и иска. Имала е очакване и тази година да е както предишните и се е порасърдила и то с основание. 

Върни се и прочети Яренце. Не само се е посърдила, а е направила скандал, тръшнала се е и т.н. Написа го. В следствие на това даже плановете за тръгване са променили и ще тръгнат по-късно. Т.е. пак е на свекървата плана изпълнен, а организация за няколко човека и пътуване се съобразява с нея

# 250
Уиш, ти вече мислиш като една истинска свекърва. Ако Г. беше отказал да дойде на твоя РД заради мероприятие с МХ, щеше ли да подскачаш?
Не, мисля като горе-долу възпитан човек. Аз вече написах, че не бих подскачала, ако мои близки, които и да са те, не могат да дойдат на рождения ми ден и нямам проблем да променя датата или да се почерпя допълнително с тях, но ако не е станало ясно, пак да го повторя. Ако обаче със снахата сме родени на близки дати и до момента сме празнували заедно, бих очаквала да бъда уведомена, ако тя е променила плановете си за тази година, за да мога аз да направя моите планове. По-просто и ясно от това не виждам как да го обясня.

# 251
  • София

Аз бих, ако мъжът ми има рожден ден и иска да пътува по този повод. Обаче ще кажа на майка ми о'време, за да не се получават неприятности
Все повече се убеждавам, че мамин Муньо е искал да излезе сух от водата, не казал на майка си от страх, че може тя да му каже нещо, поставил жена си между шамарите, седи и вика: "Оййй, колко лошо се получи, милите ми женички"

# 252
  • Бургас
Аз пък мисля, че не е редно някой да живее чужд живот, защото видиш ли, другия бил свикнал еди как си. Това че свеки е празнувала рождения си ден Х години по един начин, не значи, че това не може да се промени. Разумното е да се досети, че млади хора могат да имат по-различни планове за личните си празници от време на време. Ок, трябвало е да я уведомят, спор няма. Но и нейната реакция е далеч от разумна и нормална. Едно е да каже, че не е било ок да не й казват, съвсем друго да вдига панаири и скандали. Комуникацията викате.... Ами и свекървата не блести с особени умения в тази област. Всяко нещо може да се каже по подходящ начин, ама то и багаж трябва за тази работа.
Моята свекърва е родена на 06.05., а баща ми е Георги. В различни градове са, ние сме в града на свекърите. Ами празнували сме в различни конфигурации всяка година. Веднъж у свекърите, веднъж у нашите, трети път всички у нашите /заедно със свекърите/, после всички у свекърите. Но и свекърва ми никога не е настоявала животът ни да се върти около нея, а мъжът ми е единствено дете. Никога не сме имали проблеми кой кога и къде ще празнува както личните, така и семейните празници. Разбира се, всички сме се съобразявали максимално, да бъде уважен всеки празнуващ. Но да ми се налага цял живот да празнувам с роднини, защото ни били близки датите на РД, мерси.

# 253
  • MI
Въпроса не е, че задължително е трябвало свекървата да не е уведомена, а просто сина ѝ е забравил. Разликата е огромна.
Не, въпросът е че свекървата също е ТРЯБВАЛО да бъде уведомена, както всички останали 17 човека, заради елементарното възпитание. А щом се правиш на биг бос, може и ти да й звъннеш. И синът най-вероятно не е забравил, а не е искал да й каже. Та за бой са и двамата.

# 254
Ма ко, предполагам, че не е имало чак такава драма, но е била убидена жената, а те явно гузни, защото са се усетили, че не е било съвсем ОК до последно да не кажат. Явно така всички са били доволни. Просто е излишно да се обяснява, колко е гадна свекървата, без и повод за това да има.

Съгласна съм напълно с Уиш. Редно е било да не се сдига до там, ама се е стигнало и излишно пренавиване не е нужно.

Ама Сиксенс, кой твърди че трябва? Просто никой не и е казал, че тази година няма да е така. Това е все едно да пътуваш с един трамвай или рейс години наред и да отидеш един ден на спирката, да го чакаш, а да се окаже, че вече не пътува, само дето не са те предупредили.

Общи условия

Активация на акаунт