С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 222
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Не разбрах защо някой, организирайки си РД, трябва да уведомява друг, който не е поканен. В случая какъв е проблемът със свеки? Синовете ѝ, ако искат да си и ходят на РД. Снахата не е длъжна, щом има ангажимент. Заминавам си по план, пък маминият да си мисли. Ако иска да ме почерпи като снаха, може и да не е на точната дата. Да не са деца, та да трябва баш на деня да празнуват.

След цялото писане, пак не си разбрала? Празнували са години наред заедно, поради стечението на обстоятелствата, че са родени на близки дати. Тази година, децата решават да ходят някъде, ама пропускат да съобщят на родителите.

На свеки не и и хрумва, че няма да са заедно и се подготвя, че и други хора кани и като и сервират новината се гътва.

# 316
Аз от цялото четене не разбрах защо отношенията и уважението се считат за анадолско мислене. И каква е разликата дали ти е майка и свекърва. Доста, доста теми назад ме изкараха от някое затънтено турско село понеже викам на свекърва си 'мамо' (Бях с друг профил). След като човек уважава своите родители и изисква това, значи би трябвало да отговаря със същото, не 'аз с моите, ти с твоите', нали за това става семейство, за да стане 'нашите'

# 317
Тя историята с говендъра на Уиш  беше същата. Ама мацката не успя да се наложи.

# 318
Не беше същата, Трещи. Ние нямаме рождени дни на близки дати. Всъщност, нямам идея кога ѝ е рожденият ден. Тя само беше се тръснала в прав текст "Ако отидеш на рождения ден на майка ти, вместо да останеш с мен за уикенда, късаме." Е, скъсаха за две седмици, па се сдобриха. А и аз не съм се тръшкала Говендър да дойде на точна дата. Девойката се беше тръснала вечерта преди заминаването му и той беше реагирал в стил "Ти пък на мен ще ми кажеш! Нъц!"

# 319
  • при късмета
Тя историята с говендъра на Уиш  беше същата. Ама мацката не успя да се наложи.
Представяш ли си как сме на едно мнение!?

Уважението за мен, не се изразява в това, да уведомявам някого за планове в които не съм го включила. Това е рапортуване и даване на отчет, и много далеч от уважение

А аз си мисля, че реакцията на свекървата нямаше да е същата и нямаше да прави сцени, ако сина ѝ беше ѝ казал в прав текст, че вината е у него, защото е забравил. Той е казал само на авторката, че е забравил, а майка му е уведомил за плановете им като се е обадила да ги покани. Дали тогава щеше де направи същата сцена, знаейки, че всъщност той е виновния? Надали.

# 320
Уиш, нямаше ли как да дойдат двамата? Или още не е била 'баш снаха'? Изпуснала съм последните 45-50 теми и не знам за какво иде реч Relaxed

# 321
Кая, не те са гаджета от юли, а тогава са се познавали от 2-3 седмици. Точно са били в период на свалка и явно е текла борба кой кого. А аз не правя празненства с гости- аз, Уишмастъров, дъщеря ми и Говендър. Аз съм виден темерут, канещ гости веднъж на няколко високосни.  Laughing

# 322
Тук сега тече борбата. И явно мъжът , че и брат му, са муньовци.

# 323
  • MI
Ехааа, това с Майката на хамстера съм го пропуснала! Flushed Но има шанс за сина, това е било много по-сериозно от кюфтетата. Заради налагането, не за нещо друго.

Иначе че свеки е била права да вика никой не е казал, само че има право да е обидена. По принцип крещенето не го толерирам от никого, дори от мойта си майка.

Кая, двоен стандарт, нищо повече. Въпреки че аз на свекърва ми майко не казвам и няма как да ми се обърне езика после. То и тя би се изплашила според мен. Grinning Но не виждам нищо лошо ако някой го прави, и майка ми така наричаше баба ми и масово така се обръщаха снахите на нейната възраст, пък не съм расла на село, нито в град от селски тип и не съм на преклонна възраст още.

# 324
  • при късмета
Ако е така и авторката сега направи компромис, както вече е направила с отлагането на пътуването, това означава, че занапред и по-лошо ще става. Свекървата все повече ще се тръшка, а те все повече ще ѝ ходят по гайдата, докато се усетят, че тя дирижира брака им

# 325
  • София
Скрит текст:
Ако е така и авторката сега направи компромис, както вече е направила с отлагането на пътуването, това означава, че занапред и по-лошо ще става. Свекървата все повече ще се тръшка, а те все повече ще ѝ ходят по гайдата, докато се усетят, че тя дирижира брака им

Рече специалистката по свекърви, която никога не е имала такава. hahaha

# 326
  • при късмета
Няма никакво значение кой е и какъв ти се пада по роднинска линия или пък тя изобщо липсва. Като научиш някого, че ще се съобразяваш с него при всякакви обстоятелства, става даденост и после трудно се променят нещата. А ако става въпрос за брака ти, трети е абсолютно излишен, няма значение чии родител е

# 327
  • Бургас
Е, да но брака е и компромис.
Аз не се отнасям към свекърва ми по начин, по който не желая и мъжа ми да се държи с майка ми.
Колкото моята майка ми е мила на мен, толкова и неговата на него. Гледаме и двамата да се съобразяваме. Това не означава, че родителите ни се месят и налагат. Не са правили и опити, защото знаят че няма да им се получи. Което не означава, че не ги уважаваме.
Баланс се постига, ако семейството е от двама партньори, а не от Биг бос и Муньо. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 328
Моят блуден син се завърна за малко. Сега преговаряхме по условията Simple Smile.

# 329
  • Най-красивата страна
Имахме подобни проблеми със свекърите през първите години на брака ни.
Свеки искаше на абсолютно всички празници да сме у тях.
Е да,ама не става.
Със съпруга ми и свекъра имаме имен ден на една дата.
Минавахме да честитим ,но после искахме да излезем с приятели или да си поканим компанията вкъщи.
Нашите рождени дни празнуваме в заведение.РД на детето също.
Канили сме и свекърите.Ама те не искат в заведение.Не им харесвало.Искат софра у нас,ама имат претенции да поканим и братовчедките им и чичовци и лели.
Обаче къщата ни не е ресторант.Не обичам да каня вкъщи по 15човека гости.Съпруга ми също.
Всяка година каним в заведение и те не идват.

Коледа е семеен празник.минаваме на обед,честитим,разменяме подаръци,но вечерта искаме да сме сами.
За Нова година с цялата ни компания заминавахме на почивка.
То бяха тръшканици,панаири,не сме ги уважавали,не сме ги зачитали....

Общи условия

Активация на акаунт