С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 172
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Нели, така е, ама на мен не ми се е налагало да правя компромиси кой знае какви, освен с Пуби Simple Smile. Сега прекъснах връзка, в която правех подобни. Нямаше драма, но си дадох сметка, че живея и съм съпричастна с чужд живот.

Детето изглежда добре и ми е леко. Аз съм казвала, че бившия си го гледа та поне не страдам, че е недохранен Simple Smile. Ще се оправим ние, защото имаме връзка някаква.

Свеки преживява развод по-тежко, ама и тя ще е ОК. Като си бях в БГ се виждахме с нея. Не се изисква много да поддържаш отношения, ако отсрещната страна не е много зле.

# 346
  • MI
Нелия например. От 100 кладенеца вода извади да не е виновен само той. Та жена му не го била подсетила, та не го изконтролирала дали се е обадил, делегирала му отговорности и задачи, та виновни били и двамата.
Да се самоцитирам или няма смисъл? Joy Специално за теб ги изброих по точки горе и първата беше за мунчо. Ама като има шеф е нормално да има и мунчо. И да, и двамата са виновни, не само той и не само тя. Всъщност и тримата - и свекървата, защото е крещяла.

Понякога се чудя нарочно ли не се чете или просто си е така по навик.

Даун, важното е че сте добре и двамата, виж колко бързо е дошъл - не вярвам да не е искал да е на инат, но явно си му липсвала. УСмихна ме днес. Simple Smile

# 347
Нелия например. От 100 кладенеца вода извади да не е виновен само той. Та жена му не го била подсетила, та не го изконтролирала дали се е обадил, делегирала му отговорности и задачи, та виновни били и двамата.
Да, аз също по-горе обясних защо смятам, че и двамата са оплескали ситуацията. Но нито аз, нито Нели сме твърдели, че Мунчо Босов е невинно агънце багънце.

Ау, Даун, не бил недохранен, викаш!  Laughing

# 348
  • при късмета
За мен в авторката няма вина. Мъжа ѝ е поел ангажимента да се обади и е забравил, няма как да се търси в нея. И без да го беше поемал този ангажимент, си е негов по презумпция, с неговата майка трябва да се осъществи контакт.
Както и не  длъжна да съобразява рождения си ден със свекървата. Мъжа и е бил наясно,че ще се пътува.
Може да си боса в един брак и това пак не те прави длъжен да уведомяваш, търсиш и да се съобразяваш с родителите на другия вместо него. По никакъв начин. И да се е нарекла бос, това също не ѝ вменява никаква вина. Нали си е проявила шефските задължения, делегирала е задача Joy

# 349
Мако, ще се повторя.
Не бих казала "виновна", но ако предишните години двете са празнували заедно, можела е да уведоми за промяната. Ако не беше това съвместно празнуване на рождените дни в предходните години, разбира се, че тя няма никакъв ангажимент. Но съвместното празнуване е създало някакъв стереотип, който поражда съвсем естествени очаквания. Няма нужда стереотипът да продължава вечно, но е добре да информираме, ако смятаме да го прекратим.

# 350
Уиш, баща му може да има много лоши качества, но вегетариансвото не е сред тях Simple Smile.

Аз май започвам да се кефя, защото не съм готвила промишлени количества от седмица и карам на салати и квот докопам.

# 351
Начи, вижте сега, за да няма сакатлъци, като си избирате мъже/жени правите една табличка с рождените дни на всички роднини и ако има близки до вашата дата почвате със следващия кандидат. За да няма после.... ма таа моЙта свекърва/тъща как може да е толкова несъобразителна да има РД един ден преди/след моя. Mr. Green

Много е лесно така. Друго си е да има на кого  да сговниш рождения ден.

# 352
Браво на тебе! А аз замесих за утре две кила кайма, която смляха пред очите ми. За кюфтаци, разбира се.  Mr. Green

# 353
  • MI
[video][/video]Мда, само че добрият шеф е такъв защото освен че делегира, после контролира свършеното, винаги и на всички. Защото знае, че крайната отговорност е негова. Това ми се наложи да го науча още на първата ми по-сериозна работа като ми се наложи да работя в екип с по-млад колега, предоверих се и на мен набиха канчето накрая. И то заслужено, от гл.т. на сегашния ми акъл.

Основният проблем е именно изживяването като шеф, отнасянето към партньора като към подчинен, малоумен или дете, а не конкретния разговор. Като го третираш така, а не като партньор, нормално после ти да обираш пешкира - нали си шеф. Иначе виновни много, той че се спотайва, тя че се изживява като шеф, пък един телефон не може да вдигне (предполагам си познава мъжа), свеки че е направила трагедия от факта.

# 354
  • при късмета
Както виждаш Нелия продължава да твърди, че и авторката има вина
  И да, и двамата са виновни, не само той и не само тя. Всъщност и тримата - и свекървата, защото е крещяла.
И го повтаря, че да не стане объркване, иначе уж твърди обратното.

Представям си как ще хвърчат глави другата седмица, ако не посетя мъжа ми да се обади на баща си за рождения ден и някой посмее да ме обвини мен.

Нелия, ако във вашето семейство се контролирате за толкова дребни неща, като обадил ли си се на някого, то защо смяташ, че е нормалното за всички семейства. В моето някоя като поеме ангажимент, значи го е поел и няма нужда да се води за ръчичка, че да го свърши.
И и аз да се повторя, ако ми се налагаше да контролирам мъжа ми или той мен за поетите ни при разговор ангажименти, то той нямаше изобщо да ми е мъж. В семейството дори единия да се подразбира или представя като боса, то не е същото като на работа.

# 355
  • София
А сега да си представим, че мъжът ти казва за рождения ден на майка ти:"Ти си ѝ дъщеря, ако искаш ходи, а мен не ме занимавай, аз нямам ангажимент. Заминавам, пък мамината да се мисли." Найс, а? Или пак няма да успееш да разбереш?
От този профил да не би да пише друг човек? Не каниш гости, темерут си, съобразяваш се с минимално количество хора и изведнъж - ама не така, ама дай да се съобразяваме. Къде остана тиганЯт?

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 17:32 от Cuckoo

# 356
Пфу, Куку, подла твар съм аз.  Mr. Green

# 357
Според мен не датата прави празника.

Ами да, можеше снахата да организира пътуването за другата седмица.

# 358
  • при късмета
Уиш лека полека минава от другата, тъмна страна JoyJoy

# 359
  • MI
Разбира се, че ще повтарям, Мако, като не схващаш какво искам да кажа. Simple Smile Не схващам какъв ти е проблемът с думата "вина"? Идеята е същата като това, което написа Уиш - можело е всички да са малко по-отговорни и съобразителни. И че на практика не винаги е толкова елементарно да не се съобразяваш никога с никой от родата, както се опитваш да го изкараш на теория. Защото човекът до тем също има чувства и разбирания, които няма как да съвпаднат на 100% с твоите. То практиката никога не е на 100% като теорията, ама това е друг въпрос.

Аз не искам да съм шеф и шефове не търпя извън работа. Като съм имала връзки в които съм виждала, че има опасност отсрещната страна да иска да е дъ биг бос или че мунчо, съм прекратявала в зародиш. Да, мунчовците трябва да бъдат контролирани, ако толкова много държиш да живееш с тях. Партньорите си помагат за да са добре и двамата. Понякога помощта включва и напомняне, понякога се изразява в компромис за да е добре той, всякакви варианти има но липсват заповеди и набиване на канче. Редно е въобще да няма вероятност да се стига до такива ситуации, а не после да се чудим как да се оправяме и да тропаме с копитце че е вина на 100% само на един човек. Не, в реалния живот почти никога не е виновен само единия за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт