RYANAIR -13

• 59 280
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
# 601
Здравейте ,предстои ми първо пътуваме с Ryanair до Ливърпул . До сега не съм и стъпвал на летище и в главата ми е пълна каша . Закупих успешно билети , голям твърд куфар / за до 20 кг. регистриран багаж / , раница и малка куфаретка за ръчен багаж . Прочетох не малко за забранени предмети на борда и в регистрирания багаж . Тъй като целта на пътуването ми е сезонна работа в една ферма в едно селце до Престън , искам освен работни дрехи и обувки да взема със себе си и неща които биха ми били полезни на място през първите няколко дни докато се климатизирам и опозная новото място за работа .Времето там си влажно и често вали / работи се на открито / . Къде бихте ме посъветвали да поставя лекарства в багажа си / разни прахчета за настинка , спейче за гърло или капки за нос / , хранителни добавки , витами ?

# 602
  • София (Възраждане)
Сложи ги за твое споскойствие в големия куфар.

# 603
При проблем с плащане чрез пейпал пробвайте през телефон. Преди месеци беше коментиран тук този проблем и благодарение на това се усетих да пробвам и аз.
Едно време ,не можеше да се плаща през пейпал в приложението за смартфони.
Сега това променило ли се е?

# 604
Да, може. Поне тогава успях /миналия септември/ след като не ми се получи два пъти  през сайта.

# 605
По повод плащанията и притесненията дали всичко е наред с резервацията мога да кажа, че във вторник сутринта платих билетите, веднага получих потвърждение, парите бяха само запорирани от сметката, а реално транзакцията е минала днес сутринта, т.е. на 4 ден от резервацията. Незнам дали е практика, но при мен така се получи, в уникредит ми е сметката, ако има значение.

# 606
Имате ли наблюдения дали се очаква Раян да поднови полетите от Пловдив и по-специално до Бергамо ?

# 607
  • София
Имам питане. Сега, след като са в сила новите правила за ръчен багаж, забелязали ли сте дали се набляга повече на проверките за размери или си я карат като преди - ако минеш-минеш.

# 608
  • Берлин
Имам 14 полета от ноември насам. И не мога да обобщя картината. Пътувам с приорити,досега веднъж са ми мерили куфара и то по-скоро за убиване на времето (бяхме на гейта,а полетът закъсняваше повече от 2 часа). Като че ли най-много бяха проблемите с хора с чанта и куфар,без приорити. Задължаваха ги да си платят (в Берлин им искаха по 10€ на куфар,в Барселона например по 20€ на куфар).

# 609
  • Пловдив
Днес един мина в навалицата със сак и без приорити Stuck Out Tongue Winking Eye
А друг като чу че ще го таксуват и куфарчето стана раница Simple Smile Трансформърс някъв стана.

# 610
  • pomorie
Здравейте, през март ще летим София - Германия - Майорка и обратно, купих билетите преди няколко дни, дава ми ранно регистриране от 17.01.Последния път, когато летяхме даде чек-ин 48часа преди полета. Някаква нова практика ли е това? И за новите правила за ръчния багаж да питам-имам малко сакче, което е точно 20/25/40. Но не е раница... А предния път освен ръчния багаж и дамски чанти си носехме без проблем, сега дали ще може?

# 611
Ранното е за priority

# 612
И аз пътувам с такова сакче+дамската ми раница,с приорити!

# 613
Куфарите кога минават секюрити? Искам да фолираме куфарите си, но трябва ли първо да минем някакво секюрити, проверяват ли като цяло куфарите, както проверяват ръчния багаж? На скенери, отваряне, ровене...? Кога да дам за фолиране?
Сирене вакумирано можем ли да си вземем в куфара? Ще сме 2 седмици в Шотландия, доколкото разбрах, там хич и да не търсим сирене като сирене, та обмисляме да си вземем малко в багажа (ако позволяват)

# 614
  • София
Фолирането е непосредствено до входа на Т2, но не винаги работи. После си даваш 20 кг. багаж на гишетата на РЕ. Само го теглят, а вътре си го минават на скенер. не ровят като в малкия. Ако нещо им се случи съмнително викат собственика по уредбата и отварят пред него. Може сирене и всичко хранително в големия багаж. Само ракията, трушията и конфитюра да са в пластмасови опаковки. 
При едно мое пътуване видях хора, които си извадиха стреч фолио, опаковаха си куфарите с него и така ги дадоха, нямаше проблем. После се кефиха, че спестили.

Общи условия

Активация на акаунт