Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 245
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Тръснах му задачи от Математика без граници от зимния кръг, ей така за проба.  Дообеснявах после. Sunglasses Разсеян леееко. Stuck Out Tongue Неговото училище не провежда това състезание, съответно няма да ходи.
Ще бъде изпробван и със задачи от Иван Салабашев. Вероятно отново ще е видял- недовидял.

# 46
  • София
Желязно ветрило, Салабашев има ли за 1 клас група? Аз мисля, че е от втори клас, ама може и да са се променили нещата.
Като говорите за занимания... 4 дни в работната седмица пиано и балет. Петък и събота свободни, неделя театрална школа. Аз се сдухвам повече от нея Simple Smile))) Сега ще й уплътня двата празни дни с математика... Smiling ImpSmiling ImpSmiling ImpSmiling ImpSmiling Imp

# 47
Синът ми в първи клас ходи на СМТ. Състезанието беше през декември. Имаше задачи с текст. Никой нищо не им беше обяснявал.

# 48
Не им ли идва много с допълнителни занимания всеки ден?! Hushed И на вас самите?! Аз и в момента съм постоянно на педал, ако и на допълнителни неща го запиша, съвсем ще сдам багажа, ми се струва.

# 49
  • Бургас
Вашите деца наистина ли не се затрудняват от задачи като:
"Три еднакви балона струват с 12 стотинки повече от един такъв балон. Колко
стотинки струва един балон?"  или "Разликата на две числа е 6. Намаляваме умаляемото с 1. Увеличаваме умалителят с 1. Колко е новата разлика?" или "Квадрат има страна 1 см. Външно от него, на всяка страна, са начертани други квадрати с дължина на страната 1 см. Колко на брой са отсечките с дължина 1 см на цялата фигура?" и пр.?
 Умаляемо, умалител, сбор, отсечка - дори не са ги чували още тези понятия, камо ли да работят свободно с тях решавайки задачи... А има ли и повече логика и неизвестни и направо блокира моят :/
Между другото, при нас от днес събират таксата за Математика без граници и искат по 8лв на дете, а не както пише в онзи линк 15лв. Нашите ли нещо са в грешка или дистанционните кръгове са по-евтини?

Извънкласни занимания все още не са им предлагани никакви. Не знам дали и бих го записвала, при положение че 4 пъти в седмицата е на футбол и ми идва достатъчно натоварено за мен самата. 2 пъти в седмицата се прибираме от тренировка около 21 часа, което принципно му е часа за лягане и проточването на къпане, вечеря, оправяне и лягане води до доста неприятно и трудоемко будене сутрин... Макар че ако има футбол и в училище, 100% ще иска и там да ходи Grinning

# 50
bradata, моето сериозно би се затруднило от такива задачи.Аз му давам от СМТ , там горе-долу са съобразени с това, което се учи в държавните училища по програма. И то с цел упражнения за развиване на логическото мислене давам, а не явяване на състезания на този етап .

# 51
Вашите деца наистина ли не се затрудняват от задачи като:

3 пъти чета това изречение и пропускайки "не" се чудя - явно моето е от най-глупавичките.
Изобщо няма как да реши такива задачи, тъй като дори и да може да смята до 20, то никой още не го е учил нито на умаляемо, нито на умалител.
За мен математическите състезания не трябва да са с изпреварващ материал, а с увеличена сложност на математическа логика. Другото ми прилича просто на перачница на пари.

# 52
Vache, има в нета задачи от Салабашев от 2016 и 2017.
bradata, от къде са тези задачи?

# 53
  • Бургас
От сайта на Математика без граници са задачите. За 1 клас от минали години досега. Изпаднах в ступор като ги четох, а в класа имаме поне 5 деца записани за това състезание...
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=59

# 54
  • София
Мда, вчера ги гледах тези. За мен това въобще не са задачи за 1-ви клас, точно перачница за пари е.

# 55
  • София
Извинете за малоумните въпроси. Макар това да ми е втори първолак, специално за състезанията ми е новост. Батко нямаше желание, темата за математическите състезания ме натоварваше безумно и така не съм следила нищо с него. Сега евентуално започвам от нулата, без натиск, само да видим как ще е.
За допълнителните занимания, тя пожела шах и плуване. 4 дни от седмицата изкарва 11 часа в училище. Засега се държи, да видим.

# 56
Здравейте,
Искам да пивдигна една тема, малко встрани от ученето, но свързана с училището все пак Simple Smile безплатните закуски!
Получават ли такива децата ви, какво им дават и ОК ли сте вие с това? Нашите имат най-често кроасан, от най-евтините и буклучави, филия с шоколад, филия с пастет... правя кутия всеки ден с по-здравословни закуски, но в голямото междучасив ги водят вкупом в стола и им раздават безплатните закуски, когато всички около него ядът кроасан и той го яде, че и му е вкусно... ако беше нещо еднократно или веднъж месечно примерно, не би ме впечатлило, но всеки ден им раздават нездравословни буклуци Sad

# 57
При нас закуските са пълен отврат. Дори не мога да го нарека закуска, защото не е за наяждане. Буквално ги тъпчат ежедневно със сухи пасти.

# 58
Закуската е тестяна било с извара, салам, баничка. Четири пъти седмично. Яде уж, понякога връща някой краешник. Аз съм ОК с тях.

# 59
  • Sofia
Не съм чула да им дават закуски тази година. Понякога връща ябълка/банан от обяда в стола.

Общи условия

Активация на акаунт