Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 078
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
И ние няма да блеснем с четенето това лято Sad Нещо хич не я влече. Виж, Дръндьо го прочете за няколко дена.
Нашата госпожа каза да се пробват с таблицата, ако може и напълно да я научат. От време на време я тествам и засега сме ок с 1 и 2 Satisfied Май това ще е.

Дали и втори клас ще пишат на тесни и широки редове?!

# 631
Има списък с книги, не е задължителен. Баба Цоцолана ще му я спестя. Сега чете за Туфо рижия пират. Взе си и читателски дневник.

# 632

При нас ще почнат на тесни и широки и, като изпишат 1 тетрадка, преминават на широки. Квадратчетата ще са от малките.  Crazy

# 633
  • София
Синът ми, ако трябва да пише само на широки редове, ще го закъса сериозно. Две букви няма еднакви...

# 634
  • София
Синът ми, ако трябва да пише само на широки редове, ще го закъса сериозно. Две букви няма еднакви...

Същата работа и при моя Weary Ниски, високи, тънки, дебели. Почти печатни. Пресича долния ред редовно. Сестра му пише с много по-зрял и отработен почерк.

Иначе той прочете Патиланско царство, като на всеки ред спираше да ме пита какво означава някоя дума! Тя захвана Приказки по телефона и още е до никъде. Сутринта се оказа, че сме загубили Пипи Sad Цирк просто.

# 635

При нас ще почнат на тесни и широки и, като изпишат 1 тетрадка, преминават на широки. Квадратчетата ще са от малките.  Crazy

Толкова тетрадки съм купила с тесни и широки редове, че мога мини книжарничка да отворя.

# 636
Имаме пълно издание на Пипи, само като я видя и отказа категорично да я чете. Мисля да купя едни по-тънки с картинки /издадени по главите на Пипи/, поне да не се стресира от обема.  Peace

Купих Лукчо. Засега няма интерес към нея, ще видим до края на лятото как ще е.

Мечо Пух я прочете от това издание:

Доста по-леко му се видя, като има картинки.

# 637
gadamer, сигурно и аз ще го запиша от септември, но лятото смятам да го оставя да си почива  
Моят първокласник преполови "Ние, врабчетата". Аз се чудя на учителката, че даде амбициозно списък с десет книги, при положение, че две трети от децата сричаха в края на годината. Подари им и по един читателски дневник, не е уточнявала дали това е препоръчителен или задължителен списък .

# 638
При нас имаме 5-6 книги задължителни, и още 4 по желание. Моя почти всичко е чел, ама ще го карам пак да чете и да прави читателски дневник. Трябва да купя само за дакела книгата. Simple Smile

За таблицата се чудя какво да правя - една позната каза, че е започнала да я учи с дъщеря си, защото есента много набързо взимали всичко, и щяло да им дойде нанагорно на децата... та може и да го пробвам.

# 639
  • София
За таблицата класната ни предупреди, че имали много малко време и би било добре да я започнем през лятото.

# 640
  • София
Таблицата задължително (за мен) се учи лятото. Като песничка, не като смисъл. Ако не цялата, то голяма част от нея. После няма време.

# 641
А защо не като смисъл. За мен това е основното - да знае какво точно е таблицата като същност.  Peace

# 642
  • Sofia
Аманда, уроци от 5-ти клас на мен ми се струва излишно, освен ако детето няма затруднения с материала. Дъщеря ми в 6-ти клас ходеше на математика, защото в училище изобщо не обясняваха добре, нищо не разбираше, притесняваше се да пита и просто спря да си пише домашните. За седми клас я записах през май на курсове и по двата предмета, защото до есента щяха да са свършили местата в предпочитаната школа, но лятото не е ходила на курсове. Беше й достатъчна подготовката за желаното от нея училище, но само с училищна подготовка нямаше да мине.

Малкият прочете 2-те книги от списъка, остава му Пипи, която и той я загуби, но аз междувременно му давам други книги да чете - тези на Роалд Дал са кратички, прочете Мечо Пух, японски приказки, приготвила съм и Доктор Дулитъл. Условието е да чете по 3 глави на ден (а от кратките 3 сутрин и 3 следобяд). Пипи накрая ще му я сваля от Читанка сигурно.
Един тефтер го пригоди за читателски дневник - само пише заглавието, рисува илюстрация към книгата и със звезди отбелязва колко му е харесала.
Понякога го карам да преразкаже някоя глава или да извади ключови думи, че му е труден преразказът или не помни какво е чел. Което пък ме влудява.

Таблицата имат да я понаучат през лятото. Той още през годината запомни доста от нея, сега на моменти само му подхвърляме по някоя задача.

# 643
  • София
Таблицата ще я научат и като смисъл, когато решават задачи - 4 врабчета с по 4 крака, колко общо крака? Но трябва и да могат механично бързо да се сетят, че 4Х4 е 16. Без да се замислят. Както и най-трудното за мен 9Х7 Joy Може и да не са врабчета, а нещо, което наистина има 4 крака Simple Smile

# 644
Бързото сещане идва с много, много тренировки и задачи. Така мисля аз, де.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт