Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 885
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • София
А моите девойки са много прибрани...даже на другите деца прибират нещата...онзи ден гледам цялата папка по математика на едно момче в нашата раница 😁, някакъв триъгълник, който и той не е наш.
Сега чакам униформите им да дойдат и имам избродирани имената им, да ги забия, защото си представям какво менкане на суитчери ще е.

# 31
  • София
При нас ни посъветваха да надписваме нещата/униформи, шишета, кутии /с перманентен маркер, така и да се разделят неволно ще се намерят Simple Smile Ясно ще е като се намери на кой е загубената вещ.

# 32
  • София
Вчера се прибра с декларация от СБНУ. По мои впечатления от батко в нашето училище се правят само тези състезания и май Кенгуру. Струва ми се, че за евентуалните състезания извън конкретното училище трябва да се ходи лично да се подава заявление някъде в работно време, което за нашето семейство не е възможно. Как е положението при вас?

Хммм, тук виждам задачи, но не и условия?
http://math-bg.com/%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d … 5-%d0%b7%d0%b0-1/

# 33
Зелено човече, в първи клас нямат условия, предполага се, че децата не могат да четат особено добре.
Да, в повечето училища не правят състезания и трябва да се ходи другаде.По тази причина и аз смятам да пропуснем, не ми се занимава, а смятам, че е и стрес детето да ходи в лудницата на друго място.Но пък не пречи да си упражняват логическото мислене и да решават от предходни години.

# 34
  • София
Най-интересните състезания по математика се правят в малко училища. Т.е. не че не може, но при малко желаещи няма как да ангажират квестори, помещения и т.н. Иначе да... човек трябва да си организира нещата. Възможно е в работно време. Понякога може да се плати и на място.Всичко е индивидуално.

# 35
  • Варна
За състезанието Математика без граници не е ли рано да събират желаещи? Първи клас започват от Зимен кръг, който е януари.
Според информацията тук http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=news%202018/19&article=504 първокласниците участват от есенния кръг.

# 36
  • София
Наистина за някои деца може да е стрес, за други не, това е много индивидуално и всеки родител решава.
Аз се издразних на нашата госпожа като я попитах и ми отговори Има време. Просто исках тя да ми каже как стои въпроса , а не да се ровя в Интернет. То е ясно, че има време, но не пречи човек да е информиран.

# 37
Предполагам, че много учители нямат точна информация за платените състезания, провеждани в извънучебно време в различните училища. Освен това те наистина имат много друга работа, учебната програма практически не включва специфичните задачи от състезателната математика, така че родителите са тези, които следят какви състезания има, кога и къде се провеждат.
За щастие, във форума има теми за състезанията, така че информацията е налична за заинтересуваните. Аз си признавам, че математическата паралелка в нашия град не ми е цел и само ако той има голямо желание, бих го пращала на състезания извън тези на СБНУ.

# 38
  • София
Ами ето от теб пак научих повече неща, можеше госпожата просто да каже това, аз дори не знаех, че са платени, че не са към училищата и т.н. Просто защото по наше време не беше така. На мен не са ми цел тази състезания , но просто виждам колко много едната ми девойка е напред с материала и иска сама да и оставям още задачи....иначе никак не горя от желание да водя едната в друго училище, втората във второ, а малкото на детска 😂 и после да стигна навреме на работа.
Благодаря Ви за инфото, ще си следя

# 39
Значи за първи път Математика без граници ще има есенен кръг при първокласниците. Интересно какви задачи ще измислят.  Thinking И време не е останало.

# 40
  • София
Това състезание, обаче, провеждано в няколко последователни дни винаги е будело в мен сценария за изтичане на тестовете, което само по себе си не го прави състезание Wink И таксата е станала безумна...

# 41
  • София
Зелено човече, в първи клас нямат условия, предполага се, че децата не могат да четат особено добре.

Това е ясно, но предполагам, че на място се дават някакви указания все пак...? Как процедитате вие, когато давате на децата задачи от стари години? Просто им ги тръсвате ли?

# 42
  • София

Това е ясно, но предполагам, че на място се дават някакви указания все пак...? Как процедитате вие, когато давате на децата задачи от стари години? Просто им ги тръсвате ли?
Не се дават никакви указания. Квесторите нямат право да помагат и принципно е желателно детето да не ги слуша по отношение на самите задачи като решение, защото не са математици и могат да объркат задачата. Така да се каже да подскажат грешно. Е, чак в първи клас, не ама по-натам... Зимата на първи клас задачите са без думи, пролетта вече има текст. Аз лично сега за СМТ й тръснах задачите, но тя е решавала такива. Когато видя, че бърка някъде я карам да ми разкаже какво вижда на листа. Да ми обясни един вид какво е дадено и какво се търси. Така виждам какво не разбира и го обяснявам. Но ако детето сега за първи път ще се явява е добре да стоиш с него и така да питаш за всяка задачка, е разбира се без тия със сметките. Аз обяснявам и общо типовете. Примерно на конкретна задача обяснявам, че сега са нарисували плодове, ама утре може да са животни. Да схване детето, че един тип задача може да се различава на пръв поглед, но да се решава по един и същи начин.

# 43
И аз правя като Ваче.Само дето той не беше виждал такива задачи до преди две седмици Като му обясня, бързо схваща и ги прави. Решихме задачите от няколко години, ще пробвам през уикенда да му дам самостоятелно да направи нещо, че през седмицата не остава време.Реши, че иска да продължи и с народните танци и вече почти всеки ден е зает.

# 44
  • Бургас
Моя вчера се е самозаписал на футбол. Отивам да го взема, а той бил на тренировка. Е, щом има желание. Баткото и той иска да го запиша.
Не съм пробвала да му дам задачи, но мисля, че му е рано още.

Общи условия

Активация на акаунт