Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 152
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Коронките с буквите бяха за 24 май - празника на буквите. Поне такива са моите спомени. Ама спирам с тази тема, че ще стане досадно. За мен така или иначе тези празници са от типа - много шум за нищо. Ще платим на аниматор 170 лв да подскача с децата един час. Ами …….

На състезанията дъщеря ми отказва да ходи. Мисля, че са полезни. Така детето вижда, че всъщност не е нищо страшно. Обаче определено не са за всички деца. На някои стреса им идва в повече. Предполагам, че като отидат два-три пъти и свикват.

# 436
  • София
То зависи от състезанията. Някои са върху общообразователния материал по математика, демек материала от учебника. На СБНУ. Други са със задачи от състезателна математика. Там не става без допълнителна подготовка. Задачите са типови и децата не откриват топлата вода, някой трябва да им покаже как се решават определния тип. Специално за Кенгуруто аз готвих детето. При това без да губя време да я оставям сама да решава. Директно с фунията Simple Smile Смятам това за добър подход за начало. Когато голямата е била в 1 клас тия състезания още ги нямаше за първолаци. Затова сега ми е интересно как ще се справи малкото с този начин на подготовка.

# 437
За мен са безсмислени. Аз на нито едно не съм ходила, поне не помня, пък ей ма на - завърших всички нива с отличие. Връзка изобщо не виждам между състезанията и това какво е в главата ти.
Виж с вдигане на самочувствието на детето, това да стане по-отракано, оправно и прочее странични неща може и да има. Не знам.
В днешно време за мен тези състезания са Дай едни пари...

Ако дете го влече обаче, нека си ходи и да се явява, няма лошо.

# 438
  • София
Хич не съм подготвяла. Само ги намерих от миналата година, показах му ги и му казах да ги огледа и да прецени дали все още иска да ходи. Много мързелива майка съм.

Тета, не са за пари. Вчерашното беше безплатно, другите са по 6-7 лв някъде. Други са ползите, съфорумките са ги споменали.

# 439
  • София
За мен са безсмислени. Аз на нито едно не съм ходила, поне не помня, пък ей ма на - завърших всички нива с отличие. Връзка изобщо не виждам между състезанията и това какво е в главата ти.

Аз ще ти кажа веднага за какво са ми нужни на мен състезанията Wink Имам желание детето ми да продължи да учи след 4 клас в друго училище. Приемът там е с опредлено състезание и мат. рейтинг. Подготовката започва сега. Не губя време, правя го. Ако видя към 3-4 клас, че детето не е ОК ще го мисля, но реално на мен състезанията по математика ми трябват като трамплин за по-добро училище в прогимназиален етап. С голямата направих така, с малкото по същия начин. Дали ще се получи ще видим. Аз съм гъвкава и ако се наложи ще променя посоката към изкуствата например Simple Smile))

# 440
  • София
Хм, Ваче, тук ме изненада. Тези състезания имат ли пряко значение за кандидатстването после? Аз защо си мислех, че са основно като тренинг за по-късно...

# 441
Тези състезания имат ли пряко значение за кандидатстването после? Аз защо си мислех, че са основно като тренинг за по-късно...

Тези специално, които са за първокласници, нямат значение за влизане в МГ. Такива са състезанията за 4 клас - ПМС, Откриване на млади таланти и др. Но все пак е полезно да ходят, за да не се шашкат после....

Тета75, щом не ти харесват състезанията, не пускай детето си, няма лошо. Тук сме на друго мнение просто....

# 442
  • София
А, това е добре. Че за малко лежерността ми се изпари Smile

# 443
  • София
26 за час и половина? Хм, вярно са множко.

Мда, от 1ва до 24та са затворен тип с избираем отговор, 25та и 26та са за решаване и числов отговор, разликата е, че в МБГ например всички задачи носят по две точки, докато тук първите 10 носят по 3т, вторите 10 по 4т, а последните 6 носят по 5т и понеже децата не са свикнали и се замотават и оставят нерешени точно тези, коиото носят повече точки.

И точно затова е важно да ходят отсега, защото трябва да свикнат на темпа, скоростта, типа и вида задачи, иначе като го пуснеш в 4ти клас и не е било детето досега в такава ситуация, просто няма да успее да се организира и чисто времето ще му изяде постиженията.

Същото е сега с голямата, която ходи на курсове заради кандидатстването след 7ми клас и на всеки 2-3 месеца им правят пробни изпити, кото са по формата и регламента на истинските, но с изучения до момента материал и така децата обиграват ситуацията много пъти преди да дойде решаващата, свикнали са и мислят само въпросите, а не и за организацията.

# 444
Тета75, щом не ти харесват състезанията, не пускай детето си, няма лошо. Тук сме на друго мнение просто....

Разбирам, да. А аз споделих моето мнение. Hands V

Съжалявам, не следя темата изкъсо. Попадала съм на друга само за състезания и конкурси, не мислех че и тази е такава. Извинявам се. И се оттеглям ..

# 445
Няма нужда да се извиняваш или оттегляш от темата. Всеки споделя мнението си. Тази е само за математически състезания, но и чат-пат се коментират и други такива. Peace

# 446
Мислех че е за първолаците...нещо като обща тема. Може да не съм догледала.

# 447
Оооо, извинявай, аз съм объркала темите. Мислех, че е математически състезания. Сори…. Blush

# 448
Няма нищо...
Аз понеже не се бутам умишлено в онези теми, и се поизненадах...

Да не е само спам. .нашите днес са на театър. Току що ми звънна класната да пита ще го вземам ли на обяд. Казах не...вчера бяхме на зъболекар и затова го взех рано.
Нещо комуникацията ни куца...а вчера се видяхме...

# 449
  • София
Скрит текст:
26 за час и половина? Хм, вярно са множко.

Мда, от 1ва до 24та са затворен тип с избираем отговор, 25та и 26та са за решаване и числов отговор, разликата е, че в МБГ например всички задачи носят по две точки, докато тук първите 10 носят по 3т, вторите 10 по 4т, а последните 6 носят по 5т и понеже децата не са свикнали и се замотават и оставят нерешени точно тези, коиото носят повече точки.
Така звучи по-добре.

И точно затова е важно да ходят отсега, защото трябва да свикнат на темпа, скоростта, типа и вида задачи, иначе като го пуснеш в 4ти клас и не е било детето досега в такава ситуация, просто няма да успее да се организира и чисто времето ще му изяде постиженията.
Мда, и аз затова искам да ходи. А и за да не се плаши от състезания.

Същото е сега с голямата, която ходи на курсове заради кандидатстването след 7ми клас и на всеки 2-3 месеца им правят пробни изпити, кото са по формата и регламента на истинските, но с изучения до момента материал и така децата обиграват ситуацията много пъти преди да дойде решаващата, свикнали са и мислят само въпросите, а не и за организацията.

Днешният празник и той щял да бъде като състезание. Първо щели да пеят, а после ще се състезават с един от другите първи класове.

Общи условия

Активация на акаунт