Отговори
# 420
за тази тенджера мисля,че ще може. Тя е от същия материал отвътре както е тигана ми. В него запържвам ,пека -като само съм го намазала с олио . За светлия емайл ,колежките чугунки, които го имат по-отдавна писаха ,че не е препоръчително. Затова запържват първо в тиган. Дари съм разбрала правилно Мирела  ще каже .
И аз следя за отговора. Ще чакам моята утре или в петък. Да съм наясно.

Стела,

може да запържваш и в тенджерата направо, става по-бързо, но не бива да е без мазнина и температурата да не е висока. Аз предпочитам в тигана, защото само го мажа с мазнина. Лука го правя на средна температура, но месото го пека за кратко на макс - за да се запушат порите, после добавям в тенджерата, където съм сложила нарязаните картофи и като сложа всичко (без доматите) го разбърквам и започвам да варя. Аз не пека във фурна. Поне още не съм пробвала с Крюзетката.
Днес дойде техникът от Сименс, за 5 минути оправи на фурната вратата, скоро ще пробвам и аз нещо печено. На Бъдни вечер и Коледа не съм у дома, ще го раздавам мързеливо, след Коледа ще се развихря готвачески.

# 421
  • Пловдив
Момичета, аз сигурно ви досадих, но да попитам, тигана Lodge да го изпичам ли сега във фурната?

# 422
Момичета, аз сигурно ви досадих, но да попитам, тигана Lodge да го изпичам ли сега във фурната?

Не, Ивка, той си е готов за употреба - омаслен, изпечен, чуден Grinning Преди ползване само го изплакни с гореща вода, подсуши го добре и мятай готвенето. Аз тиганите ги ползвам и като тави във фурната, не само за пържене. Много са ми удобни. Запържваш, каквото си искаш (месо, ориз, лук, картофи и т.н) и директно във фурната. А може и без да запържваш нищо...директно във фурната да отиде някоя наденичка или пиле с картофи Laughing
Та по този повод ми се прииска и един по-големичък Лодж - нещо като фи 30 или 33 см., хем за повече хора ще мога да готвя, пък и за пица ще става Thinking Особено този 33 см. сякаш Thinking. Ама ще го мисля още малко, че май се разорих напоследък покрай черни петъци, чугуни, коледни подаръци... ooooh!

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 19:29 от Анонимен

# 423
Изобщо не досаждаш, ивка. Ние тук обичаме да си помагаме.
Както ти е писала Абий, няма нужда да го печеш тигана, измий го с гореща вода, може и веро - първия път и после без веро, за да не се наслоява в патината пмиещ препарат.
И да качиш снимки на някоя манджичка или да разкажеш в подробности!

# 424
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета, супер сте!
Това е манджичката от тази вечер в Лавата. Стана много вкусно .

Абий, в момента има промоция точно на ф 33 на Лодж в Лава.бг 👍

# 425
Ивка, браво, супер е станало!
Във фурната ли го пече?

# 426
Тенджерата вече е в употреба. Simple Smile
Скрит текст:
Пилешки бутчета в сос с горчица, мед и розмарин:

Честито на и на всички останали с нови придобивки. Simple Smile

PRIMADONNA Girl, прочетох още снощи – до 200 градуса. Честно казано малко неприятно се изненадах от тази дръжка, защото на картинки все метални съм виждала, но може би на такива промоции пробутват пластмасови. Както и да е. Simple Smile Аз на повече от 200 градуса едва ли ще пека във фурната, а мога и да я сменя ако толкова искам.

# 427
Много вкусно изглежда, Синьо! Честито още веднъж.
Пластмасовите дръжки имат предимството, че не се нагряват когато се готви на котлон. Металните стават горещи, не много , но ти трябва кърпа за хващане. Веднъж забравих и без малко да изтърва горещия капак на пода. добре, че винаги имам една дървена дъска до котлона -на нея оставям капака когато отварям, за да разбъркам.
Ако в офертата на снимката дръжката е била метална имаш право да искаш смяна с такава.

# 428
  • Пловдив
Във фурната ли го пече?
Да, във фурната. Първо под капак и после махнах капака и включих на функция грил , за да стане коричка на пилето.
Утре смятах да правя боб, а то се оказа, че е Игнажден о не се вари боб Sad . Ще спретна едни картофки в тигана Simple Smile

П.С Днес ми дойде и капака на Биол, но не пасва добре на тигана Sad не знам защо, едно и също Ф са , а защо така се получи, не знам. Че и го разопаковах и не мога и да го върна Sad

# 429
Във фурната ли го пече?
Да, във фурната. Първо под капак и после махнах капака и включих на функция грил , за да стане коричка на пилето.
Утре смятах да правя боб, а то се оказа, че е Игнажден о не се вари боб Sad . Ще спретна едни картофки в тигана Simple Smile

П.С Днес ми дойде и капака на Биол, но не пасва добре на тигана Sad не знам защо, едно и също Ф са , а защо така се получи, не знам. Че и го разопаковах и не мога и да го върна Sad

В Германия приемат  разопаковани и отново опаковани неща. Стига опаковаката да не е разкъсана. Че то как ще разбереш дали пасва на тигана, ако не го разопаковаш? Може да пробваш все пак да го върнеш.
При мен на тигана от Лодж пасна идеално стъклен капак от голяма тенджера на Силит. Може би трябва да потърсиш в магазин от сорта на Метро, там винаги има тигани и капаци към тях.

# 430
Ето я моята красавица Simple Smile)

И тигана на Lodge

Момичета, днес мисля да правя пиле с картофи. Искам да го направя в Лавата, но да не е като манджа, а като гювеч. Как да процедирам?
    Ивка твоята тенджера има ли по тъмно червен цвят по края на капака и от   средата надолу на самата тенджера Не бях видяла че е с два нюанса червено

# 431
  • Пловдив
Стела, да , и моята е така, с два нюанса.

# 432
  • Пловдив
Момичета, аз тази вечер много използвах тигана, значи пекох пържоли в него, пекпх пилешки каренца, пекох едни ушички, абе голямо печене падна Simple Smile)) И сега има малко загоряло отгоре и един лепкав слой, който май се получи от лепкавите уши. Та, как да го почистя сега тигана? Май няма да стане само с избърсване 🤔

П.С Всичко стана много вкусно и с един много хубав загар, карамелизиран, уникално Simple Smile Не ми се беше получавало в обикновен тиган..

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 22:08 от ivka ♥ 007

# 433
Момичета, аз тази вечер много използвах тигана, значи пекох пържоли в него, пекпх пилешки каренца, пекох едни ушички, абе голямо печене падна Simple Smile)) И сега има малко загоряло отгоре и един лепкав слой, който май се получи от лепкавите уши. Та, как да го почистя сега тигана? Май няма да стане само с избърсване 🤔

П.С Всичко стана много вкусно и с един много хубав загар, карамелизиран, уникално Simple Smile Не ми се беше получавало в обикновен тиган..

Опитай с една дървена или метална шпатула да го изстържеш.

Ако не се отлепва лесно, можеш да кипнеш вода в него на котлона, да изчакаш да се накисне и налепът да омекне, след което го стържеш със шпатулата или с четка.
Накрая го подсуши добре и намажи с олио съвсем тънко. Не е хубаво да се използуват веро или други препарати. Ако загорялото е много упорито, може да накиснеш за час-два със сода и топла вода, но така може да падне патината, което не е чааак толкова лошо.

Има метод и за почистване с морска сол, но аз не съм го ползувала.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 01:48 от Анонимен

# 434
Ивка, а ушите, ушите как приготви? Ние се прибрахме вчера в България за празниците, а баща ми само мрънка какви уши правели в не знам си кое заведение, да взема да го смая Satisfied

Изобщо момичета, слагайте ги тия снимки в скрит текст и ще си знам да не отварям, като спойлер на филм. Каквато съм лакомия, ще изям екрана Scream

Общи условия

Активация на акаунт