Не се бойте от бебето на ръце!

• 27 870
  • 121
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за чудесната статия, Поли!!! Grinning  bouquet
Всичко написано съответства на моето усещане за отглеждане на дете, за нуждите на бебето от майката...благодаря!

# 76
моето бебе вече е 11 кг ,как да не се боя-вия вече носейки го Sad,краката ми се преплитат ,изнемогвам

# 77
И аз БЛАГОДАРЯnewsm51
Сигурна съм, че едва ли има майка, на която да не се къса сърцето, когато детето й се разплаче. И не разбирам как която и да е майка ще се поддаде на чуждото мнение (пък било то дори на нейната собствена майка) да остави рожбата си да плаче и няма да повярва на инстинкта си и да гушне малкото същество!
Да, децата растат, стават все по-тежки. А нали за това се борим и все се хвалим колко добре наддават...Едва ли по-малко тежи в душата и сърцето подозрението, че може би...все пак...то има истинска нужда от мама.
Отново благодаря за публикуваната статия!

# 78
Разревах се!
И големия и малкия сега ги нося и не ги оставям да плачат! Майчинския инстинкт така ми подсказа, добре че му се доверих! В момента сигурно е около 8 кг и вече не си чувствам гърба и кръста, но продължаваме да се носим  Laughing
Някой знае ли, дали тази книга може да се намери на бг пазар?

# 79
Някой знае ли, дали тази книга може да се намери на бг пазар?[/b][/color]

Не! Няма я.

Аз я имам на руски в електронен вариант. А също и на персоналния сайт на Лидлоф има нейни статии (на английски и немски). От доста време се каня да попреведем някои неща от нея за бg-mamma...

# 80
  • София
е и аз да си кажа, че съм вдъхновена от тази статия!
четох я още докато бях бременна и заедно с други статии и теми от кърмаческия, оформиха виждането ми за гледане на бебо Simple Smile  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Peace

живи и здрави!

# 81
# 82
# 83
Нямам думи просто!!!!
 Поздравления не само за страхотния превод, не само за труда, който си положила, но и за това, че намирайки нещо интересно си готова да го споделиш тук с всички нас. Прави ми впечатление, че публикуваш винаги мъдри и полезни неща. Сигурна съм, че го правиш с радост.
Аз също ти благодаря от сърце!

# 84
И аз благодаря много   bouquet
Докато четях и нещо ми заседна в гърлото, болката че не отделям нужното време за моето бебче...но понякога нямаме избор...аз си имам 2 беб4ета така 4е не е възможно едното да е винаги на ръце...

# 85
  • София
Не се бойте от бебето на ръце!

Ольга Мордашова

Авторката пише за това, че желанието на новороденото да се намира през цялото време на ръце в майката не е прищявка и не е разглезване, а естествено ОЧАКВАНЕ на такова отношение, което е заложено в неговото същество за хилядолетия съществуване на човечеството. Хиляди години новородените са се намирали в ръцете на майките си, а не са лежали самички в легълцата, и новороденото, родено от цивилизована мама по никакъв начин не се отличава от новороденто на индианското племе, те и двете очакват от живота едно и също – топлината на майчиното тяло, постоянното движение, биенето на майчиното сърце.

Интересна концепция. А да ти е хрумвало, че "естественото" за бебето и майката би било новороденото САМО да се държи с ръчички и крачета за твоя корем?

"Естественото" за малкото маймунче е да виси на майка си, а за маймуната - да го носи. И двете си имат и съответните приспособления за това.

Естественото за малкото човече е да си спо в бебешкото легло, а за майката - да изобрети / закупи въпросното легълце или люлка и бейбифон. И двете си имат съотетните приспособления за това - бебчето - огромна глава, която не може да задържи, а мама / тате - големия мозък, който да измисли приспособленията.

"Естествената" среда за вас и малкото човече е цивилизацията с всичките й екстри. Прородата се е погрижила да премахне излишните приспособления за живот в "естествена" за други животински видове среда. В която нито ти, нито бебето ти бихте оцелели и час.

Не се притеснявайте, че отдалечавате бебето си от природата, като се ползвате от облекченията на цивилизациата: за живот в природата то така или иначе никога не е било предназначено.

# 86
  • София
  И когато бебето реве в креватчето, а си сигурна че ако го гушнеш и се почувства на сигурно в теб ще се успокои, какво предлагаш да направиш? Да го оставиш да реве в леглото за да се цивилизова?

# 87
  • София
леле, тази статия много ме развълнува!!!
страхотен превод.
благодаря! smile3525 smile3525 smile3525

# 88
Естественото за малкото човече е да си спо в бебешкото легло, а за майката - да изобрети / закупи въпросното легълце или люлка и бейбифон. И двете си имат съотетните приспособления за това - бебчето - огромна глава, която не може да задържи, а мама / тате - големия мозък, който да измисли приспособленията.

Приспособленията, мило, са измислени от производители които печелят пари от тях - визирам особено бейбифона, за специалната вреда от който (като допринасящ за изолацията на бебето) може да се прочете ако човек се интересува какво причинява на детето си. А големият мозък трябва да е и функциониращ...

Много чудо съм прочела в този форум, но това е първият случай на такова удивително невежество, липса на логика и каквато и да е начетеност (един начетен човек би търсил източници, с които да се мотивира, вместо да използва плитки силогизми), съчетани с просташки тон, че не намирам за нужно да съм любезна, камо ли да те образовам - ти си цивилизована, издевателствай си над детето по най-цивилизования достъпен за теб начин.  Stop Защото е очевидно, че да го гушкаш поддържайки огромната му глава е твърде тежко бреме за теб.

# 89
Страхотна статия Peace
Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт