Добър ендокринолог в София - 2

• 178 001
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, отново, повдигам темата отново, за да споделя впечатления от д-р Влахов.
Направих си изследванията и с всички стари такива отидох днес на преглед. Той се държа много добре, любезен, обяснява. Разясни ми, че е много важен хома индекса, който при мен е в норма  и каза да се фокусирам на това, а не просто да гледам някакви лабораторни стойности. Важно било съотношението инсулин/глюкоза.

Направи ми ехография на ЩЖ. Общо взето потвърди мнението и на предишните ендокринолози, даде ми насоки за моето състояние.

Имам въпрос към пациентите на д-р Влахов: изпращал ли ви е при диетолог Галя Вутова? Даде ми контакт, каза, че е  хубаво да се консултирам с нея. Някой от тук пишещите дали е ходил?

Като цяло съм доволна от прегледа при д-р Влахов, сърдечен е и наистина обяснява какво е състоянието, не просто да изписва хапчета наред.

Благодаря, че ми го препоръчахте!

# 706
Еха и аз днес бях при него.
Останах с добро впечатление.
Имам инсулинова резистентност и изследванията са ми добри. Не искаше да ми включва метформин, но в крайна сметка се разбрахне да го пия 6 месеца заради други оплаквания.
И аз останах с добро впечатление и съм доволна. Любезен, изслушва и много се радвам че прочетох тук за него и си записах час. Още повече че живея на 10 минути пеша и успях да отида преди работа.
С Sherylin явно сме се засекли. Или тя е била първата преди мен или момичето с приятеля си. Въпреки че и трите уж бяхме слабички и не изглежда на пръв поглед да имаме нужда от диетолог, но всеки си знае за него. (даже аз май бях най-дебелата, ама нищо де 😄)

# 707
Хахахх, аз много не загледах кой е около мен! Аз бях първата, която влезе в кабинета.

Като цяло съм си с излишни килограми. Както се шегувам, ниска съм за килограмите си! 😜

Аз даже си купих смарт везна, която ми мери и индекса на телесна маса и разни други показатели. Аз ще пия още метформина и ще работя за отслабване.

Предложи ми ОК, каза, ако искам. Аз не искам. Не е настоявал.

Явно наистина сме се засекли днес!

# 708
Какво е ОК извинявай?
Да, видях те със сигурност.
Аз бях втората след теб, но мина време докато ме викне в кабинета понеже имаше разни други пациенти с въпроси и тн.

# 709
Какво е ОК извинявай?
Да, видях те със сигурност.
Аз бях втората след теб, но мина време докато ме викне в кабинета понеже имаше разни други пациенти с въпроси и тн.

Орални контрацептиви.

Да, явно е много зает и постоянно има разни хора за нещо. Имаше и за хоспитализиране. Хубаво е, че въпреки заетостта си, успява да обърне внимание на всички.

Аз бих посетила отново, като се наложи. Надявам се да имам напредък с килцата, много се отпуснах в последните 2 години.

# 710
2 години 😂 Добре си
Извинявай аз качих за 3 седмици сигурно поне 5 кила.
А от декември до сега само шикавея.
След 6 месеца може пак да се засечем там. Аз попвам метформина и фитнеса ме зове (а толкова да го мразя)...

# 711
На мен не ми е препоръчвал диетолог доктор Влахов, но ще се радвам да споделите има ли добри резултати от диетата, тъй като съм с перфектен BMI, но висок % на мазнините. Като цяло съм скарана с плодовете и зеленчуците и май това доведе до проблемите с инсулина.
На мен даже последният път ми каза да дойда за ехо чак след 2 години, а честно казано толкова оптимистично ми въздействат срещите с него, че бих искала да ходя по-често, да си говорим Grinning

# 712
На мен ми е проблем не само храненето,а и пиенето. Преди пандемията бях отслабнала, но качих пак. Имах и травма, не можех да тренирам. И само вкъщи седене...  набарах едно домашно вино, пък после и купешко.
От май месец имам карта мултиспорт, ходя на фитнес. Не ми е любим ама няма начин.

Успех и на теб, дано скоро свалиш!

# 713
  • Sofia
Да се включа и аз с мнение за д-р Влахов. Бях при него преди 3 години за биопсия на възел на щитовидната жлеза, заради което ми се беше свило сърцето. Всичко мина много спокойно. От отношението му определено съм доволна.

# 714
  • София
Здравейте! Търся добър ендокринолог за стойностите на хормоните, когато са в референтните стойности, нокойто ще обследва към коя граница и в какво съотношение,  за да се прецени има ли хипофункция. Препоръчаха ми доктор Недялкова, но при нея до май месец няма празно. Чета за д-р Влахов, но пише, че по скоро с биопсии и възли се препоръчва....

# 715
Само Недялкова обръща внимание на оптимални нива на хормони. Влахов казва, че само за бременни ТСХ трябва да е около 1, а другите дори не ги гледа и пуска. Все пак, за да разберете дали сте в хипофункция, ако сте ги пускали, но всички, не само ТСХ, най-важни са Т3 и Т4 - те трябва да са в горните 75% на референтните стойности.
Ако са по-близо до долна граница, значи сте в хипофункция.
Може също така да мерите 10 поредни дни температурата в леглото веднага след събуждане, по възможност с живачен термометър за 10 минути - ако Т е под 36,6, значи сте в хипофункция, ако е под 36, значи сте в силна хипофункция.

# 716
  • София
Здравейте, пиша с едно кофти чувство да споделя какво ми се случи вчера. До момента посещавах друг лекар, но реших да пробвам при д-р Гергана Гоцева в Неоклиник. Четох доста позитивни мнения и исках да се консултирам с нея относно проблемите с ИР, завишени андрогени и ПКЯ.

Запазих час през супер док. Закъснях с 5 минути, защото на регистратура в болницата ме забавиха, имаше опашка.
Качвам се в кабинета, тя седи и ме очаква. Скара ми се, че съм закъсняла. Носех стари изследвания, скара ми се, че няма време да ги чете. Погледна само последните, правени преди година, каза, че състоянието ми е сериозно и съм пиела прекалено малка доза метформин, което пак беше под формата на едно скарване и натякване. Аз пия доза, предписана от ендокринолог, след обременяване и не съм си самоназначила лечение. Пия всичко, което ми е назначено от ендокринолог.
Наясно съм, че трябва на правя нови изследвания, понеже съм по фонд, тя трябва да ми ги назначи и аз да ги направя.

Като цяло отношението ѝ беше грубо, написа ми какво да изследвам, направи ми ехография на ЩЖ и ме прати да си ходя.

Поглеждам профила си в супердок - маркирала ми е неявяване. Крайно некоректно от нейна страна, защото аз се явих, тя ще получи пари от фонда за този преглед, а маркира мен като некоректна. В крайна сметка се свързах със супер док и оправиха проблема, имам амб лист и се вижда в колко часа е издаден...

Не разбрах защо така се държа и се чудя дали изобщо да се връщам с изследванията при нея.

Аз също посетих тази д-р Гоцева този месец два пъти и си загубих времето.
При мен беше обратно - пристигнах малко по-рано и двата пъти, регистрирах се и стоях и чаках пред кабинета й, докато не стана минутата от часа.
Относно щитовидната жлеза - двама ендокринолози ми казаха, че нямам възли, а тя ми откри три. Но аз отидох заради проблеми с килограмите. Назначи ми обременяване с глюкоза и за резултатите стана ясно, че имам може би хипогликемия и ми изписа глюгофаж, но чета, че той е за диабет....
Като цяло е дистанцирана, никакво отношение към пациента, говори с термини, които не разбирах и при въпроси се дразнеше и отговаряше троснато. Не бих се върнала при нея повече. Много ми хареса като отношение колежката й в същата клиника - д-р Росица Атанасова, но отидох при Гоцева, защото следеше моя приятелка за диабет.
По-скоро бих отишла при д-р Асьов, но часовете при него са за февруари..
Чета за д-р Влахов. Къде преглежда и приема ли по фонд?
.Ако някой ми препоръча ендокринолог, специалист за диабет, ще му бъда много благодарна!

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 22:25 от denizara

# 717
  • Sofia
Моя позната ходи при Асьов вече 1,5год.,не знам с какво и как я лекува и съветва,но грам не е свалила...

# 718
Денизара, аз съм доволна от Влахов. Преглежда в Софиямед, аз минах с фонд. В супердок можеш да видиш и с кои фондове работи. Има и частен кабинет в близост до Пирогов, но май там не може с фонд.

Иначе глюкофаж не е само за диабет, за ир също се изписва.

# 719
  • София
Денизара, аз съм доволна от Влахов. Преглежда в Софиямед, аз минах с фонд. В супердок можеш да видиш и с кои фондове работи. Има и частен кабинет в близост до Пирогов, но май там не може с фонд.

Иначе глюкофаж не е само за диабет, за ир също се изписва.

Благодаря, ще го потърся.
На мен инсулинът ми е добре, само кръвната захар ми е малко ниска на 60-тата минута и не е ясно, дали не е, защото вървях тагава до нас 15 мин в двете посоки, а след това до 120-тата минута чаках в лабораторията.

Общи условия

Активация на акаунт