Как се справяте с готвенето

• 19 809
  • 220
  •   1
Отговори
# 165
На мен също ми отворихте очите със замръзяването, смятам и аз да действам така вече! Благодаря! 😊

# 166
Благодаря ви много за съветите за замразяване Simple Smile Със сигурност ще пробвам и доматено пюре да замразя. Редовно изхвърлям почти пълни буркани, защото стокът на годност е 3-4 дни. Колко време ще ми издържи във фризера?
Дори да вземеш голям буркан, разпредели го в малки бюрканчета и замрази. Според мен замразено и с месеци става. Аз си правя домашен кетчуп от пюрето.

доматено пюре се съхранява дълго> ползва се съвсем чиста лъжица, за да не влизат трохи и подобни, пресипваш колкото ти трябва , останалото го изравняваш в буркана и го заливаш с олио или зехтин , да бъде покрито. Така горния слой нито изсъхва, нито мухлясва.

Благодаря за този съвет! Аз досега гледах, че на етикета пише да си консумира до 3 дни само и всичко заминаваше в кофата.

# 167
Аз рядко хвърлям храна. Не обръщам особено внимание на етикетите. Ползвам собствена преценка. До сега у нас проблеми няма.
Ако не искам доматено пюре да ми се мотка из хладилника нарязвам наситно праз, добавям малко черен пипер, сол, лимон, зехтин и черни маслини и бъркам супер салата.
Или пък преглеждам хладилника за останал кашкавал, салам ... и набързо слагам нещо като пица с това доматено пюре.

# 168
  • Canada
Ако ти мухлясва пюрето за 2-3 дни, си провери температурата на хладилника.

# 169
Ако ти мухлясва пюрето за 2-3 дни, си провери температурата на хладилника.

Ако е влязла троха може да мухляса за 2-3 дена или поне да започне. Доколкото я разбирам тя не чака да мухляса. Тя гледа какво пише на кутията и спазва инструкциите.

Много обичам доматено пюре.
Сега се сетих , че става на салата и с боб от консерва,   лимон и маслини... е и олио и пипер разбира се.

Сега също се замислям слагате ли магданоз на салатите с доматено пюре?

# 170
Не, по-бавно мухлясва по принцип, но досега дори и немухлясало го хвърлях ако е на повече от 3 дни - т.е. след първото готвене Grinning

# 171
  • София
Доматеното пюре ми е хващало нещо бяло, не на 3-тия ден, по размазаното по стените на буркана.
Начина с олиото го зная, но ако бъркам всеки ден в буркана, ми се струва непрактично - все ще трябва да доливам олио.
А ако не ви трябва голям буркан, има едни малки тенекиени кутийки по 140 г, за 1-2 яденета - купувала съм от Билла и Кауфланд, може да има и други.

# 172
Да знам ги, вземала съм от Кауфланд и са много удобни! Но нямам наблизо КФ и все се каня някой ден специално да отида да си взема голямо количество.

# 173
  • В градината...
Аз си правя много сгъстен доматен сок в конфитюрени бурканчета, една идея по-рядко от пюрето. Стига ми за 2 пъти.

# 174
  • Canada
Слагай го в торбички за фризер на порции удобни за готвене и в камерата/фризера. Нищо няма да му стане.

# 175
  • София
И ние преди замразявахме домати за консерва, цели във фризера. Вадя колкото ми трябват, в топла вода за малко, люспата пада и с пасатора на пюре. Сега ги суша, но не съвсем сухи, и пак във фризера. Обема е неколкократно по-малък, а готвеното с тях много по-вкусно.
Пащърнак, целина, праз, моркови, тиквички суша и смилам на прах като вегета. Държа в бурканче, добавям като изключа супата, да не се вари, ароматът е много наситен. Тази есен затворих в бурканчета, поради липса на място във фризера, "пържени" в еърфрайъра чушки и печени домати - заготовка за миш-маш и "пържени" патладжани със сушени домати - за италианска паста.

# 176
не излиза ли много скъпо допзлнителни разходи за ток за фризера? Аз имам място в мазето, но не ми се покачват разходи за ток при допзлнителен фризер.

# 177
Аз имах фризер със 7 чекмеджета и го продадох.Почти не замразявам, освен някакви берита, които са по-скъпи през зимата и някой и друг пакет месо, за екстрени случаи.А, и понякога пакет грах/зелен боб....
Предпочитам да пазарувам на 2-3 дни и да купувам прясна храна.
И хладилника ми е все полупразен, голям ми е, сериозно се замислям да го продам и да си вземем по-малък.Че така харчи ток да охлажда празно пространство....В момента е заета само около 15-20 % от обема му.

# 178
  • София /Абсурдистан
Аз пък искам фризер, ама няма къде да го сложа.

# 179
  • В градината...
Имаме два фризера ракла. Винаги са пълни. Няма къде да се събере иначе продукцията. Килим и прасе, купуваме зайци, пуйки .... Замразявам доста плодове от градината. Сега замразих и смокините, оказа се, че при размразяване са почти като пресни.

Общи условия

Активация на акаунт