Лежащи мами - 42

• 49 150
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Тези които лежат за откепване.Лежите,но колко си позволявате да ставате?

# 121
Kivity, аз прокървях точно в 8 г.с , излишно е да споделям страховете си ,но до болница не стигнах ,тъй като бях сама с 6годишната си дъщеричка. Увеличих дозата на дуфастона , в по-късни седмици поставях утрогестан. Моят доктор ми обясни ,че няма как да ми помогнат в болница в тези ранни седмици. Може би за 10тина дни отлепения плоден сак се закрепи. И след това започнаха същинските изпитания при нас - непрекъснати контракции ,шийка около 2 см , влизане в болница и основно пазене на легло. Най -хубавото е ,че успяхме да издържим до планово секцио в 36 г.с ,тъй като бебчето беше много ниско позиционирано ,а матката ми силно изтънена. Терапията ми беше много ДИАСПОРАЛ, КОРДАФЛЕКС ,НОШ ПА, ПАПАВЕРИН ,УТРОГЕСТАН
След раждането разбрахме ,че съм носител на тромбофилия и може би това е породило проблемната бременност.

# 122
Наистина е много страшно, какво ли не ми минава през главата. Предписаха ми да идвам на вливания 3 дни отделно утрогестан 3х2 и нош пак. кървене има но само вечер при избърсване,лежа доста и се надявам да е добре. Днес мина лекар на визитация и ми каза вече е само божа работа,никакво успокоение направо. Няма какво друго да правя освен да чакам

# 123
Само спокойствие и вяра в малкото човече Simple Smile При мен болките и силните контракции приключиха,когато влязох в 36 г.с и започнах да се движа ,дори спрях лекарствата . Не искам да подвеждам никого или да препоръчвам поведение,или лечение.
Аз се следях много стриктно ,дори вманиачено , обиколих всички именити лекари във Варна...сверявах диагнози и терапии ...
Сега имам своето съкровище ,буквално на инат и много търпение Simple Smile
Отчитам като грешка ,че не успях да се радвам на бременността си и сега се боря с депресия , отключих паник атаки и хипохондрия ...Така че ,горещо ви моля ,опитвайте се да сте позитивни и да несе фокусирате върху най-страшните истории  Simple Smile

# 124
Аз също от 6-7г.с. бях със кървене, което обаче не се установи от къде е. После започнах да приемам Утгогестан 3×2, но шпа 3×2. Отдъхнах си някъде към 4ти месец. В 21г.с. - скъсена шийка 2см и контракции. Тъкмо спирах утрогестана и хайде пак. Серклаж отказах. Сега съм в 34г.с. Лежах 3 дена в Патологична бременност просто за да ми влеят системи. От тогава до сега 98% от деня ми минава в хоризонтално положение. Гадно е, омръзва, но се търпи в името на нещо толкова скъпо. Моята АГ ми казва, че съм стигнала до тук заради ината ми и упоритостта, а аз мисля, че и вярата. Трудно е, когато чуеш в 7г.с. "Ами ти може да загубиш детето..." и в 21г.с. "С тази скъсена шийка може да родиш и след седмица и едвали ще стигнеш до 28г.с." и да останеш с положителни мисли. Но по-лошо е да се обвиняваш и страдаш. Има неща, които и с една торба хапчета не могат да се спрат, ако е писано. Но аз вярвам, че силата на подсъзнанието върши чудесна работа. Вярвайте! И се пазете!

# 125
Здравейте! Още вчера пуснах микробиология понеделник ще излезе..
Да ви питам пускали ли са ви хормони за ЩИтовидна жлеза профилактично ?

# 126
Аз следях тсх профилактично.Ако си имала проблеми с Щж преди забременяването е хубаво да се следят определени хормони.

# 127
Момичета, опитвам се да развенчая един мит. Следя се при двама специалисти по рискова бременност в Пловдив. Аз съм със много скъсена шийка и серклаж. Единия ми препоръчва да пия но шпа, а другия твърди, че изглажда мускулатурата и това може да доведе от отваряне на шийката. Вие имате ли мнение от вашите доктори по този въпрос. Знам, че мн от вас сигурно пият но шпа ежедневно, но някога чували ли сте такова твърдение?

# 128
Аз също съм от Пловдив. Според моята АГ никакво но шпа - скъсява шийката. Моята в 21г.с. беше 2см., но съм без серклаж.

# 129
  • София
Чувала съм това за Но шпа и аз лично го избягвам. Пих го две седмици след серклажа по препоръка на следящия АГ,  но иначе - не вземам, точно заради това, което съм чувала. Но имам някакво съмнение че става въпрос по-скоро за мускулното инжекционно приложение, отколкото за оралното...

# 130
От пероралното приложение на но шпа шийката омеква и се скъсява.

# 131
И аз го отбягвам, че ме е страх. На мен моят следящ ми посъветва да вдигам дозата на магнезий при необходимост и така и правя..

# 132
  • София
Пих го само 2 седмици след серклажа, след това Христов ( Надежда ) ми го спря. Бях със шийка 1,5 см, държаща се само на серклажа ( аз бях с два вида серклаж ).

# 133
Bambolinka, как е бебка Blush

# 134
  • София

Добре е, расте си мишлето Simple Smile Даваха я даже по Тв на 17 ноември - деня на недоносените бебета
http://tvplus.bg/index.php?p=news&id=32396

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 21:50 от Bambolinka11

Общи условия

Активация на акаунт