Лежащи мами - 42

• 49 107
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте Hug Записвам се в темата, бременна в 18-19 г.с. Вчера АГ установи скъсяване на шийката с 60%. Изписа ми магнерод 3*2 и ношпа 3*1, както и една седмица в леглото. В понеделник ми е прегледа и дано да се оправи, че не знам как ще издържа ако трябва да лежа така повече време. Днес е едва втори ден, а вече ме боли гърба.
Вие колко ставане си позволявате?
 За сега ставам до WC, за къпане и хранене. Понякога ставам да си взема вода или нещо друго. Сутринта пих кафе седнала на стол. Чудя се седенето на стол брои ли се за спазване на лежащия режим.. май не...
60% си е доста. Знам колко ти е тежко и трудно, но те съветвам да лежиш в 95% от времето си. И сядане на стол да е изключение.

# 616
  • Варна
С толкова скъсена шийка,  твоето АГ не спомена ли нещо за серклаж?  60% е много,  ако наистина е измерена правилно.  Ако приемем,  че шийката ти е била около 4 см,  сега е под 2 см,  което е индикация за серклаж. Бебето те първа ще расте и натежава.

# 617
Ами не ми е казвала за серклаж. Може би, защото нямам разкритие и болки. Съвсем случайно го установи това скъсяване. Каза ми само една седмица легнала и с лекарствата и в понеделник ако няма подобрение ще ме приемат в отделение.

# 618
Ами не ми е казвала за серклаж. Може би, защото нямам разкритие и болки. Съвсем случайно го установи това скъсяване. Каза ми само една седмица легнала и с лекарствата и в понеделник ако няма подобрение ще ме приемат в отделение.
шийката не може си върне старите размери, така че подобрение няма как да има от към дължина! Потърси второ ако трябва и трето мнение !

# 619
А микробиология имаш ли скоро? В бременната тема ти бяха писали, че трябва да се разбере от къде идва скъсяването. И това е много важно наистина. Инфекция може да скъси доста шийката, а сега видях, че са 60% което наистина си е доста за тези седмици. На мен АГ ми направи и отделно за уреяплазма и микоплазма, защото правят големи бели, а може да нямаш симптоми. Също беше писано за слаба шийка, контракции като причина. С твоето АГ задължително трябва да разберете причината. За серклаж още не ти е късно. Наистина консултирай се с още един лекар.

# 620

То оставаше и разкритие да имаш в 18та седмица. Потърси второ мнение, защото такова голямо скъсяване, толкова рано, не е нормално и е редно да обсъдите поне серклаж. Лекарката ти изглежда безкрайно некомпетентна и безхаберна.

Но Шпа НЕ СЕ ПРИЕМА при проблеми със шийката, защото я изглажда и размеква! Подпомага се с магнезий и прогестерон.

# 621
Началото на януари правих микробиология, цитонамазка и секрети. Всичко беше чисто. Декември правих ПКК и урина. Бяха излезли бактерии на урината, но после пусках стерилна и беше чиста.
2-3 дни преди да отида вчера ми изтръпваше корема. Странно ми е изведнъж да се появи такъв проблем. До сега карах много лека бременност, ходех на работа, правех упражнения... Сега какво стана не ми е ясно.
Явно ще се ходи при друг за мнение.

# 622
Това че всички секрети са чисти е чудесно. Поне се отхвърля като възможна причина. И аз имах скъсяване, не съм имала инфекции, направих серклаж в 21+ г.с. Правилно са те посъветвали по-горе, потърси и друго мнение.

# 623
Абсолютно подкрепям, шийката ти няма да се възтанови. От тук нататък те чака лежане, не седене, а само лежане и добра медикаментозна терапия. Не си прави експерименти с това АГ, което посещаваш в момента. Как така с магнезийй и но шпа е решила, че след седмица ще се оправиш? Най добре се срещни с лекар, който е компетентен по рискови бременности, защото това не е шега, нищо че до скоро всичко е било наред..

# 624
  • София
На същото мнение съм като момичетата по горе. Отиди задължително на второ, трето мнение! Не искам да те плаша, но не е шега работа....
Бях със шийка 4 см в 18 седмица, в 20 та вече беше 1,5 см , въпреки лежането и серклажите( 2 на брой) 
Родих в 28 ма седмица , като успях да стигна дотам единственно заради серклажите!

# 625
  • София
happy_feet честито бебче, да е жив и здрав Самуил 🤗 Скоро да сте в къщи заедно 😘
Бамболинка прекрасна е малката принцеса 😍 Как сте, вече в къщи с бебка? ❤
maiathebee - лежане само по възможност 🤗
Да се похваля, след като ме изписаха с конус и шийка 13 мм. Една седмица лежане в къщи и ставане само до wc и до банята на бързо, конуса се беше затворил и шийката беше 20 мм. Днес бях пак на преглед сле още една седмица шийката е 27 мм., конуса каза, че е затворен - само като се размърдам имало съвсем леко, но каза че е добре. Док.каза, че се бориме седмица за седмица. И днес пак се учуди как се е затворил, но е факт 😍 Бебето вече е 2023 гр., в 33 г.с.
Според мен лежането и спокойствието си оказаха своето 🤗

# 626
Здравейте.
Мисля,че това което твърдите не е вярно.
До определена седмица шийката може да се удължи до колкото ми е известно поне.

Моят съвет е да обсъдите серклаж,в действителност скъсяването не е никак малко.
Като цяло потърсете второ мнение, аз също съдейки по опита ми мисля, че но шпа не е подходящ медикамент в случая.
Успех!
шийката не може си върне старите размери, така че подобрение няма как да има от към дължина! Потърси второ ако трябва и трето мнение !

# 627
До колкото знам не я удължава, просто я кара да набъбне и то с локално приложение на прогестерон. Само с магнезий не става.

# 628
Не се удължава, набъбва, което пак е нещо, особено когато вече има фуниевидно отваряне отгоре, поне спира мехура да почне да се вклинява и съответно да се пукне.

# 629
Както salsisha е писала може само да набъбне, но не и да си върне размерите от преди скъсяването. Съответно и трябва адекватно лечение. Аз имах  късмет, че шийката ми омекна,но не се скъси и не поддаде от толкова много нош па, но в повечето случей шийката не издържа. Така че по-добре момичето да потърси и друго мнение и съответно адекватно лечение! Тя е писала че и изтръпвал корема, което може да значи контракции и това е опасно!

Общи условия

Активация на акаунт