Лежащи мами - 42

• 49 107
  • 772
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Djidjii, вкъщи сме си вече, щастието е неописуемо , въпреки, че вече съм на автопилот Wink  Пожелавам ви на всички едно такова чудо !

# 631
Мила мамина душица. Пожелавам и всичко най-добро. Бамболинка, бъдете живи и здрави и само хубави моменти заедно 💝😍👶.

# 632
Честито, бамболинка! Да ти е жива и здрава сладурката!
Искам да попитам вече родилите лежащи мами с проблемни шийки.. как ви препоръчаха АГ-тата да раждате? Естествено или секцио? Аз един път съм го коментирала с моето АГ. Сега на следващия преглед ще го обсъдим по-подробно. Тя ме насочва към естествено раждане, ако е възможно разбира се, като най-добро за мен и за бебето, а и много се надявам да успея да стигна поне началото на 9ти месец и всичко да е наред. Ще има ли последствия за шийката след нормално раждане?

# 633
  • София
Бамболинка прекрасна е 😍
Жива и здрава да е бебка, много да ви радва ❤ Ще премине и автопилота, но и той е хубав 😍 Наслаждавай се на всеки миг с нея!!!

# 634
Сладко патенце е малката, супер е. И с лилав гащеризон накипрена! Purple HeartSparkling Heart

Пипи - родоразрешението не зависи от шийката, в смисъл - секцио е, когато риска при естествено е много голям или просто не може да се случи. Това, че е скъсена не води автоматично до секцио или естествено.

# 635
Връщам се от преглед. Шийката е набъбнала от терапията и за 2 седмици от 3см на 3.31. Мери я и с вагинален и с коремен.
Но.. плацентата ми е почти превия.  А 15ти беше на 1см от канала сега е почти изцяло. Каза никакво вдигане на тежко, секс, само лежане. Всичко, което до сега спазвах.
Направо чудесен подарък за утрешния ми юбилей 😕.

# 636
Момичета, днес бях на преглед за второ мнение. Оказа се, че нямам скъсяване на шийката и тя си е съвсем наред, твърда и затворена. Каза ми да намаля магнезия, а ношпа само ако има някакви болки. Отмени ми и лежащия режим. Само без вдигане на тежко и претоварване, което си е стандартно.

# 637
  • Варна
2-рото мнение,  сигурно ли е? 
Ако трябва и трети лекар потърси,  а ако наистина следящият ти АГ не е прав,  аз не бих му се доверила повече и бих го сменила.... Дано наистина всичко да е наред,  но имай едно на ум.

# 638
Монамур, шийката ти е супер! Не се тревожи. Наистина е малко кофти с плацентата, но нали не е превия? По запознатите да кажат до кога е възможно да се вдигне. Моята беше в началото много ниско, до канала, но вече се е вдигнала достатъчно, за да не я мислим, но пък проблемът при мен си остава шийката. Всичко ще е наред, изкарай си един хубав празник и поне тогава не се тревожи:)
Връщам се от преглед. Шийката е набъбнала от терапията и за 2 седмици от 3см на 3.31. Мери я и с вагинален и с коремен.
Но.. плацентата ми е почти превия.  А 15ти беше на 1см от канала сега е почти изцяло. Каза никакво вдигане на тежко, секс, само лежане. Всичко, което до сега спазвах.

Пчеличке, супер новини, дано наистина е така. Много кофти като се получава такова разминаване, защото как да си сигурна на кого да се довериш..ако искаш потърси и трето мнение, за да се затвърди едно от двете, но на мен ми се случи в МД в спешния кабинет някакъв специализант ли беше не знам, да ми я измери 2 см, бях в шок, защото тогава не знам изобщо дали бях влязла в трети месец...след това на сумати доктори отидох в различни клиники, всички ми я мериха около 30-35мм

Момичета, днес бях на преглед за второ мнение. Оказа се, че нямам скъсяване на шийката и тя си е съвсем наред, твърда и затворена. Каза ми да намаля магнезия, а ношпа само ако има някакви болки. Отмени ми и лежащия режим. Само без вдигане на тежко и претоварване, което си е стандартно.

# 639
Monamour, и аз съм с превия тоталис. В началото се бях спекала ама после си казах така и така ще лежа... Единственото сигурно с превия тоталис е че ще се ражда секцио и мен моят доктор ме предупреди, че е много вероятно да се прокърви по някое време и да отивам в болницата. Но спокойно, всичко ще е наред и ще гушкаме бебчета Heart Eyes

# 640
Мерси момичета за милите думи. Аз също видях на ехографа и си изглеждаше като тотална превия. На 11ти съм на преглед при доктора,при който ще раждам и ще коментираме колко е ниска, но със сигурност е под сантиметър.
Не знам дали ще се вдига, 26 седмица и 5 дни съм.
Иначе лежане и пак лежане. Каза ,че шийката е затворена и вагинално с ръка я прегледа след мое разрешение.
Взе ми и микробиология, надявам се силно да съм изчистила Ешерихия,че поне от това да си отдъхна.
Пчеличке, супер новини. Аз бих се консултирала с още 1 доктор и ако и той потвърди това,че шийката е ок бих сменила следващия ме лекар.

# 641
Не всеки умее да мери цервикса правилно. Да не кажа ... малко са специалистите. Минала съм поне през 10 доктора, които се кокорят, като бухали на монитора. Нито ме карат да сменям позиции, за да я измерят под напрежение, нито нищо.

# 642
Така е. Моето аг ми побутва леко корема, кара ме да се напъвам както като ходя до толетна, понякога слагам ръце под кръста и винаги ми записва най-късата дължина. Не разбирам много, но имало нялолко начина за мерене, разликата обаче не е повече от 2-3 мм. Моята вече се е скъсила с няколко мм и има нещо като триъгълник във вътрешната част, но е затворена и ме успокои, че ще издържи, изобщо не се притесни. А и ме беше предупредила, че очаква леко скъсяване в 28 седмица. За сега съм спокойна, на 11 пак ще я гледаме и започваме с тоновете.

# 643
Пчеличке, при кой ходи за второ мнение? За по-сигурно мога да ти препоръчам Христов в Надежда. Ако стигне до серклаж ще ти го направи много кадърно.

# 644
И аз препоръчвам др. Христов, на мен за една седмица от 2.4см /  по спомен/ се беше скъсила на 1см. Направи ми серклаж с който успях да износя бризнаците си до 9м.

Общи условия

Активация на акаунт