Коледни подаръци 2018-2019

• 105 528
  • 984
  •   1
Отговори
# 315
  • В сбъднатите си мечти :)
Аз съм много назад с подготовката...

На свекърите ще вземем барбекю за терасата, допълнено с комплект халби за бира. Вчера бяхме с ММ на разузнавателна мисия на гости да премерим терасата,за да преценим кой модел/размер ще е оптимален Grinning Те са готини, ще оценят подобен подарък

За малката подаръка вече дойде - дървената кухня от Икеа. Стои скрита в офиса на ММ, че иначе няма да можем да я опазим до Коледа.

За безценния ми мъж мислех за часовник - много обича, а мин година му взех един доста официален марков. Не го сваля... мисля да му взема още един да ги сменя.
Той сега има РД на 30ноември и за именния ден мисля да му взема статуетка за офиса на Темида примерно, че е адвокат (https://megamallbg.com/statuetka-temida.html?fbclid=IwAR1UmEAg6z … 6OOa2lCQNjVF8xGN8) или комплект колан и кортфейл на Пиер Карден... Още се двоумя :/ Ако някой се сеща по-интересен подарък за адвокат да свирне  - и без това преди празника приятелите ни ще ме питат за съвет какво да му купят :p

За моите баба+дядо 1, баба +дядо 2 ще взема коледни неща - покривка, чашки,чинийки, декорация някаква + едно плато меденки, които винаги правя през целия декември.

За на ММ бабата и дядото трябва да е нещо практично, те не са типа хора, които биха се зарадвали на нещо Коледно Sad Живеят на село и всичко, което имат не искат да го сменят. Та отпада варианта за  нови прибори или сервиз за хранене...Там съм шах и мат Sad

Зълвито е пристрастена към лакове, но се лакира сама и не иска да е гел лак, мин.година предложих лампа за гел лак и отказа... Може би някой комплект домашен за маникюр. Или

На бъдни вечер винаги виждаме и братовчедката на ММ, която също ми е мъгла какво да й взема :/ Жена на 35, без специфично хоби, обича красивите неща, носи на майтап, не е сухарка и не е семейна. Може би някаква коледна декорация... Или... идеи:?...
За нашите... отношенията ни са ужасни и не ми говорят от месеци, та тях няма да ги мисля за сега :/

# 316
  • Ланкър, планините Овнерог
За адвокат се сещам и за хубава хиикалка/писалка.

# 317
На мен идеята за статуетка с Темида много ми допадна, също и за луксозна писалка.
Може да разгледаш и визитници, тефтер.

# 318
На мен ми трябва нещо за на ММ родителите. Проблемът е, че с "маминка" и двете ясно знаем, че не се харесваме, при срещи сме неутрално любезни, кимаме си куртоазно и чакаме в тишина причината, поради която сме се засякли да свърши по-бързо. Та ми трябва някакъв подарък за отбиване на номера, колкото да съм се отчела с нещо. За жалост алкохол не става, заради проблемите на баща му, а и като цяло те са с доста висок стандарт на живот, така че разни сувенири и прахосъбирачки също не стават. Идеално е нещо, което като дам, отсреща високомерно да кимнат и поне да не го изхвърлят веднага или оплюват 2 месеца пред кокошките на работа ако не друго Grinning

# 319
  • София
Chrissy не поправя коли, просто се интересува. Възможно е да е само с ръчен багаж, така че и това трябва да се вземе предвид. Grinning
Кафемашината е хубава идея, но по- скоро ми се ще да я използвам като общ подарък за свекърите, може би за следващата Коледа.
А майка ми използва една кафемашина, която е толкова стара, че от дете я  знам. И въпреки, че преди няколко години спечели чисто нова кафемашина от една томбола отказва да я ползва. Joy
Фен съм на Дан Браун, но " Произход" му е най- слабата книга за мен.
Аз искам да видя одеялата.

# 320
... Та ми трябва някакъв подарък за отбиване на номера, колкото да съм се отчела с нещо. За жалост алкохол не става, заради проблемите на баща му, а и като цяло те са с доста висок стандарт на живот, така че разни сувенири и прахосъбирачки също не стават. Идеално е нещо, което като дам, отсреща високомерно да кимнат и поне да не го изхвърлят веднага или оплюват 2 месеца пред кокошките на работа ако не друго Grinning

Имаме едни такива близки приятели, които са с доста по-висок стандарт н живот от нас. Винаги са ми трудни по празници. Защо не й вземеш двойка от онези високите дървени котки?  Казват,че котката ще пази дома. Още повече ,че според Фън Шуй е носител на благоденствие и късмет в къщата, където са подарени. Ако искаш да се подмажеш качествено вече може на всеослушание да обясниш как си направила асоциация с котката-пазителка на дома и свекървището... Grinning Тези имам предвид...
https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0 … c=WJBG_N2SBt7EIM:

Друго, което бих взела на такъв човек е някаква от онези коледни декорации, които са много финни и красиви - говоря за типа бели и светло кафяви декорацийки, които си имат цял сектор по Коледа в Джъмбо.. Не знам дали се сещаш Sad Миналата година на тях им купих от "Немски магазин" висока бяла дървена къщичка с лампички и беше мн мн красива. Супер трудно е да подаряваш на някого с възможности... Всъщност до какъв бюджет говорим?

...Chrissy не поправя коли, просто се интересува. Възможно е да е само с ръчен багаж, така че и това трябва да се вземе предвид. Grinning...

Ето тук има оригинлни аксесоари за авто-фенове Simple Smile  Има много готини неща, ние за приятел часовник май на Мерцедес поръчахме. Дано ти даде поне някаква насока за подаръка...  https://autospot.bg/%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D … D0%B0%D1%80%D0%B8
Виж и тук https://autopro.bg/aksesoari/avto-fen-artikuli

PS : sea.sea, поправям се - не е бил часовник на Мерцедес, сега като видях цените ме заболя сърцето... не знам какъв е бил... или тогава асортимента е бил друг  Grinning Има мн скъпи неща в сайта, но има и на поносими цени...

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 09:21 от ๑ஐღ Елиза ღஐ๑

# 321
На хора с висок стандарт не бих купила никога нещо от Джъмбо! / и на хора с нисък стандарт не бих, но това е друга тема/
Котките са прахосъбирачки, според мен.
Хамстер, купи им книги или билети за театър

# 322
На хора с висок стандарт не бих купила никога нещо от Джъмбо! / и на хора с нисък стандарт не бих, но това е друга тема/
Котките са прахосъбирачки, според мен.
Хамстер, купи им книги или билети за театър

Нямах предвид да е от Джъмбо, не можах да измисля как да обясня за какво говоря, за това дадох примера със сектора от Джъмбо ... Simple Smile
То като ще са билети, по-добре да е за опера... На театър човек ходи доста по-често ...
Оптимално ако човек може да си го позволи, е ваучер за магазин DUKA в моловете /поне във Варна е в единия мол/.
Прекрасен магазин, много го харесвам и ако някой ми подари нещо подобно, ще му се зарадвам много Simple Smile  За тук говоря - https://duka.bg/

PS : Мразя да получавам книги...  никой не може да уцели какво харесвам, обикновено съм си накупила каквото излезе и ме интересува. А и винаги за друг човек ми изглежда като подарък, който е "да не е без хич". на тиган бих се зарадвала повече Grinning

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 09:49 от ๑ஐღ Елиза ღஐ๑

# 323
  • На брега на реката
Книга бих подарила. Особено ако проуча каква тематика им е интересна. То е ясно, че могат да си я позволят, но нали по Коледа сме добри.
Сега, ако искаш отмъщение и да те забележат, правиш удар с някоя психологически-анализираща литература Joy
Харесахме маса за игра 16 в 1. Децата веднага замениха по един от подаръците в списъка и я искат за общ подарък. Че и аз и баща им ще играем. На 6.12 я пускат на тукашния Лидл, дано е хубава Simple Smile

# 324
На хора с висок стандарт за отбиване на номер, още повече когато не те харесват, белгийски шоколади. Няма да го хвърлят със сигурност или ще го преподарят и някой ще го хареса.

# 325
Бюджетът за "маминка" е възможно най-малък - това са все едно изхвърлени пари, искам да изхвърля колкото се може по-малко.

Edit:
На хора с висок стандарт за отбиване на номер, още повече когато не те харесват, белгийски шоколади. Няма да го хвърлят със сигурност или ще го преподарят и някой ще го хареса.

А, как не се сетих за шоколади. Отписах алкохола, а забравих шоколада Grinning Благодаря!

# 326
  • там където има винаги вятър
sea.sea, Елиза - за баба и дядо на село Има много хубави плетени кошници, а знаеш и те какво харесват и за кое не биха дали пари.  Rolling Eyes

Мин. година взех такива панери/ тия дето се правят от хартия/ и накупих зехтин, сосове, мелнички с разни подправки, хималайска сол....нищо особено, но за което децата/семейни/ няма да дадат по 5-6 лева, а се използва в домакинството  Peace Тогава обикалях Лидъл, Била....
За тая година съм в  newsm78, но днес вече им взех по един спрей против залепване за 4.99, че и тримата обичат да правят сладкиши  Wink Абе поне веднъж в седмицата се пече нещо  Joy

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 11:07 от mama iasi

# 327
Момичета, дайте идея как оригинално да подаря самолетни билети, при все че ще за след 5 месеца и реално още няма да са излезли 😁

# 328
  • Берлин
Момичета, дайте идея как оригинално да подаря самолетни билети, при все че ще за след 5 месеца и реално още няма да са излезли 😁
Аз подарих на семейството на брат ми пътеводител,а вътре сложих разпечтката на билетите. В подаръчна кутия.
Мечтая да заведа мама в Париж. Купих френски сапун в метална кутия с кадър от Прованса и Айфеловата кула. Датите на малко картонче вътре

# 329
  • На брега на реката
В карта с интересните забележителности за дестинацията, с пътеводител или книга със забележителностите. Ние подарихме на родителите ми самолетни ваучери за посока по избор, без да описвам цената на билетите, сама си го оформих на бланка и ги разпечатах на твърда хартия. Беше яка реакцията, гледаха и не разбираха какво имат в ръцете си.

Общи условия

Активация на акаунт