Студенти в Холандия/Нидерландия - 4

• 74 903
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Благодаря Ross  и dioni за уточненията!
Аз си мислех за нещо от НАП, но там се подава декларация, само ако имаш доходи.
От НОИ не се сещам какво може да издадат, но ще питам. Чудех се дали декларация, евентуално нотариално заверена би свършила работа, ама.....не знам дали ще им е достатъчно официално.

# 586
Благодаря Ross  и dioni за уточненията!
Аз си мислех за нещо от НАП, но там се подава декларация, само ако имаш доходи.
От НОИ не се сещам какво може да издадат, но ще питам. Чудех се дали декларация, евентуално нотариално заверена би свършила работа, ама.....не знам дали ще им е достатъчно официално.

Удостоверение за осигурителен доход, най-вероятно УП № 15?
Все пак това е официален документ, с изходящ номер, подпис на длъжностно лице и печат на официална  институция.
http://www.nssi.bg/forusers/procedures/242-procesooa/959-procudosttrsd
Заявление:
http://www.nssi.bg/forusers/forms/117-oaforms/3710-pril611
Цена на услугата:
http://www.noi.bg/forusers/faq/292-faqbgudoosd/1377-faqarh10

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 16:06 от Judy

# 587
  • София
На мен работодателя ми я извади като справка от нои, но изрично ми каза че аз като имам ПУК код мога и сама да вляза и да си я извадя - онлаин и за съпругът ми така и направихме.

# 588
По назад в темата се писа мисля по отношение на здравните застраховки.Но моля,споделете още веднъж,че колкото наближава времето за заминаване и това супер ме притеснява.Тук в България ли да направя и къде или там?

# 589
Здравейте отново мами, имам въпрос относно настаняването в необзаведева квартира без подови настилки, контакти и т.н. Моля ако някой е минал вече през това да сподели, има ли евтини фирми които поставят мокет, ламинат? Поставянето на контакти и електро услуги? Предполагам че услугите за транспорт на мебели също не са евтини? Моля ако имате някакъв опит за Айндховен става въпрос да кажете вариантите Blush

# 590
  • La casa de Mickey Mouse
Здравейте отново мами, имам въпрос относно настаняването в необзаведева квартира без подови настилки, контакти и т.н. Моля ако някой е минал вече през това да сподели, има ли евтини фирми които поставят мокет, ламинат? Поставянето на контакти и електро услуги? Предполагам че услугите за транспорт на мебели също не са евтини? Моля ако имате някакъв опит за Айндховен става въпрос да кажете вариантите Blush

Не искам да те отчайвам, но тези услуги са много скъпи. Минимума е 20 евро на час. Ако разликата между обзаведена и не обзаведена квартира не е фрапантна, аз не бих си го причинила. Смятам, че инвестицията е не оправдана.

# 591
Здравейте! Има ли някой с актуална информация за Breda university специално за Tourism management и Leisure and events management?

# 592
  • По широкия бял свят
Актуална информация за какво?

# 593

Не искам да те отчайвам, но тези услуги са много скъпи. Минимума е 20 евро на час. Ако разликата между обзаведена и не обзаведена квартира не е фрапантна, аз не бих си го причинила. Смятам, че инвестицията е не оправдана.
Благодаря ти, наистина нямах идея че е толкова скъпо.Мислех че може от там от където си купиш ламинат, мокет да го поставят срещу не много голяма сума, както тук

# 594
Всъщност проучете си.
Синът ми нае необзаведена квартира и от магазина, от който си купи мебелите, поне транспортът му беше без пари. Сглабяха той и още няколко негови приятели после.
А мой колега ходи с дъщеря си да й оправя една подобна стая сам. Хем багажи да пренесат и да я настани.

# 595
  • София
Здравейте отново мами, имам въпрос относно настаняването в необзаведева квартира …  ако имате някакъв опит за Айндховен става въпрос да кажете вариантите Blush
В Айндховен имате ИКЕА, там можете да намерите килими на прилична цена. Ако намерите такъв, който да покрива голяма част от стаята, това би било лесен вариант. Също и мебели може от там да се вземат добри и на добри цени. Най-евтиното легло е 30 евро, а доставката за всички стоки е не-повече от 39 евро. Освен това така, както е и в други градове в Холандия, всички магазини за обзавеждане са на едно място, така че с едно отиване можете да откриете всичко необходимо.

# 596
Много благодаря на всички за отговорите, най много ме притеснява това че трябва да се монтират лампа, контакти, да се свърже пералня, пода е на неравна замазка а помещението с много чупки, все дребни неща но като няма кой да ги направи си е проблем. От всичко детето май може само да си боядиса стените:) , а при мебелите и електроуредите виждам че доставките са скъпи и ако са от различни места излиза направо невъзможно

# 597
Здравейте, синът ми учи в Хага. Другата година ще е на обмен в друга държава. Изпитите му приключват юни месец. Взели сме билет за 26.06. за България. Знам, че квартирата е сериозен проблем, затова пиша тук, ако мога да съм полезна на някого.. Договорът за квартирата му е до края на юли. Т.е. той има два месеца да отправи предизвестие, че напуска един месец по-рано. Ако някой желае да я вземе за месец юли, да каже. На място може да си харесате друго, или пък да се договорите с хазяйката, да останете там. Двете стаи се дават само на един човек(не че не е имал гости, за по ден, два, бях му взела надуваем матрак за такива случаи). Квартирата е на 10мин. пеша от университета и гарата. Цената е 375€ за месеца. Всъщност това са две малки стаички в апартамент с обща баня и обща кухня. В едната стая има гардероб, бюро и балконче. А в другата стая е леглото. Който се интересува, може да ми пише за повече информация.

# 598
Много полезно е, че пишете за квартирата. Всички знаем колко е трудно с намирането. И ние търсим квартира, но в Маастрихт.

# 599
Наистина полезно.Ние намерихме за Лайден.Ако не излезе нещо по -близо до университета и по изгодно-тя
ще.Но продължаваме да търсим.Отново поставям въпроса за здравната застраховка

Общи условия

Активация на акаунт