АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 953
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за темичката!
Може ли да ме добавиш и мен - 23г. първа бременност, термин 28.04.2019

# 271
Здравейте момичета, аз съм в 17 г.с. и 6 дена, лекарката ни каза, че 90% момиче. За усещането, първият път беше като треперещ мускул, 16 г.с ме боцна все едно някой те бута с пръстче, само че отвътре беше много странно и не бях сигурна дали това е бебка, но след това започна системно през няколко дни си я усещам и как мърда и си ме рита. А въпроса ми е следния понеже много често взех да забравям да си пия фолиевата киселина и незнам дали е проблем. Не посмях да попитам лекарката да не би да ми се скара. Вие как сте с фолиевата киселина и проблем ли е че я забравям.

# 272
Комбинирани витамини за бременни взимаш ли?

# 273
Не, нищо друго не пия.

# 274
  • София, България
Честито момиченце (за сега), Jessy. Simple Smile
За витамините - питай лекарката ти, но е добре да приемаш витамини. В повечето има и фолиева киселина. А дали е проблем, че я забравяш - не мисля. Те на някои жени даже им я спират след 3-тия месец.  Аз си изгради навик всяка сутрин след закуска си пия хапчета, вечер след вечеря веднага капсулата Омега 3. Просто навик... Ако не можеш, настрой си на календара на телефона да ти напомня всеки ден по едно и също време Simple Smile

# 275
А как сте с храненето, момичета? На мен апетита продължава да ми се увеличава. Основните ми хранения са с качествена и разнообразна храна, нооо..през другото време все разни теста и сладки неща ми се хапват. Neutral Face  Успявам да заместя някое друго с плодове и ядки, но не ми се разминават и гореспоменатите. Започнах от 50кг., преди 3 седмици бях +3 килограма, сега имам чуството, че още 3 съм качила, а не съм стигнала средата още. Disappointed Relieved

# 276
Момичета от вчера и днес като ходя до тоалетна ми пари, а резултатите от урината са ми добре, на някоя случвало ли се е? Почнах да пия уринал надявам се да ми помогне, пише че е на билкови основа.

# 277
Момичета от вчера и днес като ходя до тоалетна ми пари, а резултатите от урината са ми добре, на някоя случвало ли се е? Почнах да пия уринал надявам се да ми помогне, пише че е на билкови основа.

Пробвай да си останеш половин ден вкъщи и се опитай да изпиеш два литра вода в рамките на час. Така действам като усетя, много помага.
Братовчедка ми е лекар и ми го е казвала. Simple Smile

# 278
При прегледа ми вчера ми казаха, че бебето е супер, но съм с плацента превия... Ужасно се притесних, тъй като не ми дадоха много напътствия какво да правя - споменаха ми само без физически натоварвания. А аз и в момента не се натоварвам. До преди 4 дни ми казаха, че е просто ниско разположена и ще се вдигне 6ти-7ми месец...Някой води ли се рискова бременност или има ли наблюдения за някой лекар, който има опит с рисковите? Бих искала второ мнение.
Наталия, уринал ми казаха да не пия при бременност, естествено не ми обясниха защо. Уринала имаше друг заместител, но не  помня кой, най-добре питай лекаря си. Аз също имам болки, даже сега моят приятел отиде да ми занесе стерилната урина. Засега съм само на но-шпа, но при мен болките са в пикочния мехур. Какви изследвания ти пуснаха?

# 279
Чувала съм като имена Велев в Шейново и Дяволов в Майчин дом, за Велев съм чувала хубави неща Simple Smile Успех и повече почивка !

# 280
Добро утро момичета!
Да се похваля, че вече по усезаемо от два дена усещам малкия човек Blue Heart . Усещането е несравнимо, караме да се усмихвам по цял ден 😜. Пожелавам на на тези, които до сега не са го усетили бебето, в най скоро време да го усетят 🤗

ПП На 9-ти съм на втора ФМ и вече нямам търпение да вида бебчо отново.

# 281
  • София, България
Дяволов и аз съм го чувала.
Успех и не се притеснявай. Има такива случаи и при правилно проследяване, завършват много добре Simple Smile Само трябва да си максимално спокойна.

С яденето... Ми зле съм. Апетитът се увеличава. 🙄
Макар че последните 3 дни не съм имала нужда от следобедна закуска, което ми стана малко странно, но съм сигурна, че е нещо временно. Grinning
+2 кг съм, което за 15-16 седмица е супер. Но вече с всеки ден се увеличават 😁

# 282
А доста си добре с тези +2кг, аз съм с+8кг за няма и 19седмици. Предполагам много наваксах, когато ми беше лошо и можех само хляб да ям.

# 283
Аз ходих при Велев в Шейново много е добър и внимателен и мисля при него да раждам секцио понеже се водя рискова бременност, сега имам преглед за 13 при него да мерим бебчовците. А иначе съм на 5 в понеделник при моята АГ. Интересното при мен е имам корем като за бременна в седми месец, Но съм качила само килограм.

# 284
Аз очаквам вече докторката да започне да ми се кара, но какво да направя - не мога без хляб , купувам си ръжен или Вита, но пак хапвам. Една вечер си казах : само салата. познайте - на сутринта: гладна като вълк.
Аз снощи осезаемо вече усетих бебо, тази сутрин пак. Simple Smile
Хубав уикенд , момичета!

Общи условия

Активация на акаунт