АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 52 021
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте мили дами.Бременна съм в 15г.с. по изчисления на докторът ми терминът ми се пада на 28.04.2019.Живея в Ирландия,и здравната системата тук е много по различна от БГ.
Току що се регистрирах,търся определен отговор.Изчетох доста въпроси и отговори но никъде не видях това което ме интересува.Извинете ме ако се повтарям с въпроса си.
В рамките на 2седмици за втори път получавам почти пълно заглъхване на ушите + шум за цял ден.Меря си кръвното нормално е.При някоя от вас това получавало ли се е по време на бременност,и ако да бихте ли ми дали повече инфо от какво би могло да е.
Малко се притеснявам заради бебчето а часът ми за личният доктор е след няколко дни.
Благодаря предварително !
Здравей и добре дошла на мен постоянно ми се случва, не е опасно от бременността е особено когато ми падне кръвното много. Казаха ми че всичко ще премине като родя. 🙂

# 361
LK90, на мен ми се е случвало също, не чак за цял ден, но единият път веднага след това припаднах, така че внимавай! Кръвното много бързо се променя.

# 362
LK90, имах същия проблем, оказва се ,че през бременността, хормоните ни карат да отделяме повече течности и секрети, евстахиевите тръби се пълнят с течност също и ушите могат да се запушат. Ако нямаш други симптоми като запушен нос, температура или застрашаващо ниско кръвно, не бих се притеснявала много.
Доста е дразнещо, аз дори си взех от свещите за уши, за съжаление без ефект. Отпушиха се сами след около 2 седмици. Разходките ми помагаха, а и дъвчех много дъвка:)

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 07:50 от Анонимен

# 363
Аз в началото имах  запушена евстахиева тръба - постоянни заглъхвания. Две неща ми изписаха -капки и упражнения с надуване на бузи и Запушване на нос, за две седмици влязох в релси.
Бременността явно предразполага към такива бонуси Simple Smile

# 364
  • София, България
На мен ми заглъхват от ниско кръвно. Моето е 90/60 откакто съм бременна, явно сутрин пада още повече и са ми заглъхнали първия час след ставането. Понякога се случва и през деня Simple Smile Но пък ти казваш, че си го мерила и ти е нормално...

# 365
Дъщеря ми Симона е в 16-17та седмица. Ако си спомняте, имаше главоболие преди, но сега отшумя. Вече не я боли глава. Но все още има обриви по лицето. Имате ли вие такива обриви и с какво ги третирате?
Иначе в събота беше на преглед, всичко е наред, след две седмици каза, че ще й правят изследвания - какви точно не знам.
Тъй като тя е в Америка, чакаме одобрение за медицинска застраховка. Дано бъде одобрена.

Относно храненето ви - хапвате ли разнообразно? Притеснява ме, че дъщеря ми не обича твърде месо и набляга повече на въглехидратите.

# 366
  • София, България
Обривите може да са се получили от някой крем или храна. Много зависи какви са обривите.

Относно месото - много жени не могат да понасят месо, особено по време на бременността. Нормално е, мирище неприятно. Може би ще е хубаво да понамали гадните въглехидрати и да ги замени с полезни такива и с повече салати и плодове. Ама то много неща са хубави да се направят, но не ги правим Sweat Smile И аз сега си хапвам доста въглехидрати, но ям и месо. Simple Smile
Като ѝ направят изследванията ще се види дали липсата на месо се е отразила. Принципно е хубаво да се приемат хранителни добавки ако не яде месо. Тя пие ли някакви витамини?
Радвам се, че главоболието е преминало. Много е неприятно!

# 367
Преди да забременея не сядах на маса без месо.     От вторият месец, месо не  хапвам почти....и аз наблягам предимно на тестото. Последният ми хемоглобин беше 129, другата седмица ще пускам пак изследвания и ще  видим. Пия Биозин  и Елевит.

# 368
  • Пловдив
На мен ми излезна обрив по краката и дупето вчера бях на кожен и тя каза, че е от вируса които изкарах..
Но зависи какъв е най добре да я види кожен лекар мен ме лекува само с джинджира бебе и вит Ц, но за нея Незнам може от храна да е.

# 369
Значи аз имам сини петънца по целите бедра и крака имах ги и през първата бременност, обрив имах по ръцете всичко отшумява като роди да не се притеснява. А за месо и аз моите бебчовците ще ги правя вегитарианци😂. Не съм много по месото, имам нисък хемоглобин абее аз съм пълна с екстри, но те да са добре.Не се притеснявайте за дъщеря си.

# 370
Аз хапвам месо, не е без хич, но не е от любимите ми сега. Хемоглобина последно беше 115, изписаха ми хапчета. Обриви нямам, но от две вечери ужасно сърцебиене, а пулса ми е увеличен малко - от 71-71 на 85-6, но го чувствам много гадно.

# 371
Понеже ходих на фетална ехокардиография и споделих на доктора същото -че пулсът ми е стига до 90.
Каза нормално, понякога от ходене стигал до 120.
Пиеш ли магнезий, да знаеш , че той помага Simple Smile Ако нямаш някакъв проблем от преди, не се притеснявай Wink

# 372
На мен хемоглобина последно ми беше много добре, ще го вида другата седмица колко ще покаже. До сега не са ми излизали обриви или петна, според мен е хубаво кожен лекар да си каже мнение ако се появят. За пулса моя от както съм бременна е доста ускорен. Следа ТСХ, защото беше се завишило след стимулацията. От както почнах хапчета за ТСХ-то горе долу се нормализира, но от една седмица пак си го усещам доста ускорен.

П.П. По време на бременност до колкото знам пулса е по ускорен от нормалното. Причината не винаги е някаква друга.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 15:23 от mimmmozka

# 373
Може и да сте споделяли, но да попитам - момичетата от София къде смятате да раждате? Има много време и живот и здраве да си дочакаме термин, но аз се следя в кварталната поликлиника и трябва да се ориентирам да тръгна и при някой, при когото да раждам.

# 374
Аз се следя при АГ във Вита при, която ходя на профилактични прегледи още преди да забременея вече почти 20г. При нея мисля да раждам. Тя е акошеро гинеколог и отделно се занимава с патологични бременности. Единствения недостатък доскоро беше, че понякога доста се чака пред кабинета и. От известно време ми прави впечатление, че си влизам на време за часовете  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт