АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 52 001
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, обръщам се към Вас, тъй като днес много ме притесни лекаря при който се следя.
Според нея два от показателите ми от БхС не са наред: MoM (free beta HCG) е 1,57, а MoM (PAPP- A) е 0,64. Това, което ми лаза е, че първият не трябва да надвишава втория, което при мен не е така. Това правило биохимичния риск за синдром на Даун в такова съотношение 1: 588. Изпраща ме отново, но при друг специалист.
Това страшно ме разстрои , място не мога да си намеря. Чувствам се като виновна, объркана и много изплашена.

# 406
Силвия, ти прави ли ранната фетална? Къде се следиш?
Според мен специалист по фетална морфология би разсеял съмненията.
Погледнах моите , но при папп-а мерните единици са други.
1 на 588 не е висок риск.

# 407
  • София, България
Силвия, най-големия въпрос е кой ти прави замерванията?
Ако не си била при специалист по Фетална морфология, и аз съм на мнение, че е по-добре да отидеш. Запиши си час за ФМ при специалист и си вземи и текущите резултати.
1:588 е добре. Не е най ниския риск, но и не попадаш във високо рисковата група. И въпреки всичко, това изследване е просто статистика...

# 408
  • София
Момичета, обръщам се към Вас, тъй като днес много ме притесни лекаря при който се следя.
Според нея два от показателите ми от БхС не са наред: MoM (free beta HCG) е 1,57, а MoM (PAPP- A) е 0,64. Това, което ми лаза е, че първият не трябва да надвишава втория, което при мен не е така. Това правило биохимичния риск за синдром на Даун в такова съотношение 1: 588. Изпраща ме отново, но при друг специалист.
Това страшно ме разстрои , място не мога да си намеря. Чувствам се като виновна, объркана и много изплашена.
Първо се успокой, БХС е в по-голямата част статистика. Моят резултат е още по-висок 1:490. И аз минах през тези притеснения, но аз съм на 38 почти и високия риск е свързан и с това. Ти на колко години си? Изчаках и втората ФМ при проф. Марков и тя беше идеална. И на първата и на втората ФМ всичко беше идеално. Това е по-важното.  При теб как мина ФМ? Рискът не е толкова голям, така каза доктора. Въпреки, обаче, че всички показатели са перфектни и няма данни за Даун, се раждат деца с този синдром. Затова те съветвам да си направиш пренатест, който ще ти даде отговор. Въпреки, че вярвам на проф. Марков, заради възрастта ми, аз моя тест го направих днес и чакам резултати до 10 дни. Моля се да е отрицателен. Съветвам те и ти да си направиш, за твое успокоение. Резултатът от БХС не значи нищо друго, освен, че има риск, но то в кое ли няма риск. Пожелевам ти спокойствие и успех.

# 409
Искам да кажа на тези мами които са с такива данни за биохимичен скрининг нисък, не се притеснявайте все още ми тежи но ще кажа. Първата ми бременност беше с по малки стойности, но преди да изключат некадърниците апарата на малкия той беше много добре и нямаше нищо,а на ФМ доктор Марияна Цанкова ми каза че дори и ниски нямало значение.

# 410
На 28 години съм, първа бременност.
Добър специалист по фетална морфология да ми препоръчате?

# 411
  • София
На 28 години съм, първа бременност.
Добър специалист по фетална морфология да ми препоръчате?
За кой град? Аз съм при проф. Марков и съм много доволна, наистина е добър специалист.

# 412
Д-р Стратиева, Чавеева, Марков, Чачева. Има още , нека и другите момичета да кажат.

# 413
Аз съм избрала Михова, в Надежда. И миналия път ходех при нея и бях доволна.   Според мен гледа внимателно и ако има съмнения за нещо - обяснява, праща на допълнителни прегледи ако има нужда. Ако няма часове при Чачева според мен тя също е добър избор.

# 414
Силвиа, както и другите са казали 1:588  не е толкова висок риск. Не мога да коментирам другите стойности, не ги разбирам. Но мисля, че по важен е комбинираният риск, който изчисляват въз основа на бсх и други мерки от ФМ и кръвните резултати. Мисля, че твоята докторка те препраща точно на такъв специалист, който да доизчисли комбинирания риск. Знам, че е притеснително ( аз при първата бременност имах доста по лош резултат и също се бях много уплашила, но всичко мина добре.  Опитай да мислиш хубави неща, да си мечтаеш. Успех, мила. Пиши като мине другия преглед!

@Вили, а ти защо си рискова бременност, заради възрастта или нещо друго? Ако ти се споделя , разбира се!

# 415
Здравейте,
Писах и във фейсбук, ама май не всички членувате там. Ще питам и тук. Тези.от вас, който профилактично пиете биозин мама, усещате ли да имате ефект?
На мен гърлото ми е слабо място, миналия.месец 2 пъти ме боля, сега пак. Ще звъня естественно на личната, ама все пак, какво е вашето наблюдение?
А взимали ли сте резиста форте?
http://neopharm.bg/resista-forte

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 06:45 от Dessi*

# 416
Добро утро на всички Hug
Dessi* не съм запозната с биозин мама, тъй като не съм го пила. Това, което си показала на линка по долу ми изглежда доста добро, но нека се включат и другите с мнение.

# 417
  • София
Dessi, аз няколко пъти писах за Резиста Форте - и миналата бременност, и сега ми е направо безценна. Страшно много помага не просто за засилване на имунитета, но и в случай на разболяване. Ако се разболееш от нещо, го караш толкова леко и кратко, че просто не е за вярване. Около миналата Нова Година, когато бях бременна, детето домъкна от градина 2 зверски вируса с много висока температура и много силна кашлица. Единия го влачи почти 3 седмици, пи и антибиотик. Мъжа ми също се разболя, и той вдигна висока температура. И с двата се заразих (няма начин, като се грижиш за болно дете в продължение на седмици, какъвто и имунитет да имаш, няма как да удържиш) - изкарах вирусите с еднократно вдигане на 37.6 и по два дни подкашляне.
По-миналата седмица детето се разболя от някакъв вирус само с кашлица, без температура, но кашля 10 дни, денонощно, непрекъснато. Като усетих че започвам и аз да кашлям, ужасно се притесних, защото съм със серклаж и много интензивна кашплица би могла да повлияе на шийката на матката - е, подкашлях (ама само подкашлях) два дни и това беше.
Направих си труда да се разровя и да прочета и резултатите от клиничните изследвания на Резистата - ами, струва си, определено.
Аз лично в началото на есента си направих един курс (не цял месец, както пише на опаковката), но поне 14 дни по два пъти на ден, след това я вземам ако усетя, че започвам да се разболявам, или ако покрай мен има болни. Хубавото е, че ефектът въврху имунитета започва 2 часа след прием, не е необходимо голямо натрупване. Освен това има локален пробиотик за гърлото, който повлиява много добре. Същевременно не пренавива имунната система, което е много важно.
Единствения негатив е вкусът - особен е, на мен не ми е чак неприятен, но определено не е вкусна.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 08:59 от Melodiq

# 418
Ами аз да се включа за биозина -според мен не е толкова добър, и мен първо в гърлото ме “удря” и с биозин не виждам никаква разлика, ще си доизпия опаковката и спирам Simple Smile

# 419
  • София, България
Аз го пия Биозина. Не съм се разболявала до момента. Имаше доста болни около мен. Гърлото на няколко пъти ме боля, ама май ми изсъхва. Но не съм много критерии, понеже всяка зима карам точно по една болест и никога не е свързана с повръщане и разстройство. Само кашлица и хрема.

Все пак не мисля, че върши някакви чудеса, но пък си го пия профилактично. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт