АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 990
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
Ами чух се с личната, според нея да изчакам. Ако съм само с гърло осилококциум и прополки. Каза че до като не влезна в 5месец не иска да пия нищо друго, стига да не е нложитешно разбира се. Да пия чай и това е за сега

# 421
Права е , аз вчера въпреки кошмарния ден , не посегнах към по-сериозни хапчета за глава. Иначе следящата ми каза, че може един нурофен, но се “стиснах” и реших да търпя.

# 422
За нурофена бих искала второ мнение. Аз съм много доволна от нурофена, но знам, че при бременност е противопоказен.

# 423
Добро утро и от мен Simple Smile
При мен преди 4 седмици се появи едно зацапване, което беше странно защото ту го имаше, ту - не, но се увеличаваше с времето. След 2 прегледа в спешното на Надежда, на които ми изписаха утрогестан, се кротнах в къщи и с лекарствата + много лежане изчезна за 2 дни. На УЗ преглед за БХС Михова видя ниско прикрепена плацента, а като се записах на ЖК докторката също я видя само като и казах за кървенето, даже изказа съмнения че може да стане превия, но това е още рано да се каже. Отделно видя нещо свързано с шийката на матката което я притесни и започна да ме вика през 2 седмици на преглед. Не сподели нищо повече, каза че засега ще следим - първия път измери 3,2 , втория - 3,11... реално размера намалява, не се увеличава, нямам идея какво може да я е притеснило. За възрастта никой нищо не споменава, резултатите ми от БХС са добри въпреки възрастта.
Отделно и физически не се чувствам добре, нямам енергия, не ми се излиза, когато се движа повече ми се появят болки които изчезват само с лежане. Това много ми тежи защото аз съм физически активен човек, обичам движението и миналата бременност правех йога и ходех всеки ден между 8000 и 10000 стъпки.
Май стана малко дълго Simple Smile но това е от мен. Малко съм се притеснила. Силно се надявам да се развият добре нещата и да удържа поне до 7 месец.

На мен като се разболях преди 3 седмици ми изписаха Инфлуцид и капки за нос Грип стоп + парацетамол, койта аз не пих защото нямах температура. Бих казала, че се пооправих доста бързо. Личната каза, че мога да взимам и Осцилококцинум вместо Инфлуцид.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 12:15 от ViliTod

# 424
  • София, България
Почивай си повече. Сама си се убедила, че две бременностти може да бъдат коренно различни Simple Smile Всичко ще е наред, мисли положително и нещата ще се наредят.  И на мен ми се иска да ходя и тичам постоянно, но дори без никакви проблеми не смея да си позволя да прекалявам с движенията Simple Smile Ще издържим някак още няколко месеца и после ще е яко търчане по децата Smile

# 425
Добро утро и от мен Simple Smile
При мен преди 4 седмици се появи едно зацапване, което беше странно защото ту го имаше, ту - не, но се увеличаваше с времето. След 2 прегледа в спешното на Надежда, на които ми изписаха утрогестан, се кротнах в къщи и с лекарствата + много лежане изчезна за 2 дни. На УЗ преглед за БХС Михова видя ниско прикрепена плацента, а като се записах на ЖК докторката също я видя само като и казах за кървенето, даже изказа съмнения че може да стане превия, но това е още рано да се каже. Отделно видя нещо свързано с шийката на матката което я притесни и започна да ме вика през 2 седмици на преглед. Не сподели нищо повече, каза че засега ще следим - първия път измери 3,2 , втория - 3,11... реално размера намалява, не се увеличава, нямам идея какво може да я е притеснило. За възрастта никой нищо не споменава, резултатите ми от БХС са добри въпреки възрастта.
Отделно и физически не се чувствам добре, нямам енергия, не ми се излиза, когато се движа повече ми се появят болки които изчезват само с лежане. Това много ми тежи защото аз съм физически активен човек, обичам движението и миналата бременност правех йога и ходех всеки ден между 8000 и 10000 стъпки.
Май стана малко дълго Simple Smile но това е от мен. Малко съм се притеснила. Силно се надявам да се развият добре нещата и да удържа поне до 7 месец.
Това, че измерва шийката по-малка на втория преглед означава, че се скъсява. Добре е, че те вика на 2 седмици, за да следи. По-добре повече почивай и лежи, после пак ще си активна. Щом засега нищо не ти е казала, не я притеснява толкова шийката, но според мен лежане, никакъв секс, по-малко стрес и всичко ще е наред. Моя приятелка беше със скъсена шийка, но много повече от твоята, просто мина на режим пазане и не до 7ми месец, ами до 37 гестационна седмица изкара.

# 426
Даааа, вече с нетърпение чакам момента, в които ще мога да се движа без проблем Simple Smile
Засега съм се кротнала доколкото мога с малкия, затова си търся и детегледачка.
Благодаря ви много за инфото и подкрепата Simple Smile

# 427
Аз съм с полип на шийката и се примирих, че не трябва да прекалявам, но три см е добре, това е добре, че си на две седмици, и аз мисля , че май повече почивка изписват на всички , защотоо и на мен ми казаха без прекаляване, и аз съм с ниска плацента, но и според мен е рано да се каже дали ще е превия. На две места ми го казаха Simple Smile почивай и се остави да те глезят Simple Smile

# 428
  • София
Vili, в коя седмица си?
Обмисляла ли си консултация с още един специалист?
В никакъв случай не искам да внасям притеснения, но скъсяването на шийката изобщо не е шега. На твое място бих направила консултация с още някого. И, да, не си и помисляй за нещо друго, освен лежане. И аз съм много активна, и на мен ми липсва и движението, и спортуването, и ходенето на работа, обаче лежа и драскам дните по календара като затворник. Това е положението Simple Smile

# 429
В 15 + 5, това май означава 16 реално.
Обмислям да искам още едно мнение, но не знам към кой да се насоча. Иска ми се доктора да е от Майчин дом или Токуда за се "подсигуря" в случай на по-ранно раждане (заради неонатологиите). Мислех си за Дяволов, но четох че той обръща внимание само ако някой те препоръча, пък аз нямам такъв човек... в Токуда нямам идея при кой бих могла да отида, аз предпочитам лекарки като цяло, по-спокойна се чувствам.

# 430
  • София
Силно ти препоръчвам още едно мение, да. 3 см в 16-та седмица мисля, че изисква допълнителна консултация, макар и само за твое спокойствие.
Аз се следя в Токуда при д-р Герганова, но при нея в момента записват часове за 19.12. Можеш просто да звъннеш на регистратура, да обясниш и да помолиш да ти дадат максимално бързо час при някого - там всички лекари са ОК (много препоръчвам и Атанасова), на мен единствено Колева не ми допада, и то без някаква определена причина, има много положителни отзиви за нея.
Иначе тук във форума съм чела за лекар,  мисля че д-р Христов в Надежда, за когото казват, че е едва ли не бог при скъсена шийка.
Консултирай се, почивай, бъди спокойна и всичко ще бъде ОК, но наистина моят съвет е да не разчиташ само на мнението на един лекар и следенето през 2 седмици.

# 431
Мина моята втора ФМ. Бебето се развива много добре, направиха му всички измервания Blush. Върви с почти 2 седмици напред (в момента съм в 19г+2д), както от последния преглед при следящата ме АГ. Вече тежи 378гр.  Потвърдиха ми, че ще трябва да раждам секцио, имайки в предвит годините ми и вероятността да е голямо бебе. На мен ми се иска да е естествено, но вече пореден доктор ми казва, че трябва да е секцио. Важното е бебето да е добре Blue Heart
По между другото аз съм се родила 4,500кг., 56см.

П.П. Разбрах защо усещам натиск и тежест ниско долу в дясно. Бебето седи там Grinning

# 432
  • София, България
Ако държиш на естественото раждане, не мисля, че годините и размерите на бебето в 19г.с. са някакъв критерии. Разбирам да си 32-35 седмица и да ти дадат реална информация, но в 20-та си е рано още Simple Smile Изчакай, не се настройвай веднага за секцио. Макар че ако си при доктор, който държи за секциото мисля, че каквото и да правиш накрая пак ще те накарат да те срежат Sweat Smile

# 433
Purple_Peanut съгласна съм с теб, но съм след ин витро и репродуктивната ми лекарка беше казала, че трябва да съм секцио. Може би затова всички лекари като видят, че пише ин витро и веднага казват секцио. Иначе моята следяща АГ не държи на секциото. Ще видим накрая какво ще стане Grinning

# 434
Melodiq, в момента имам 2 доктора - една за морфологиите и една за ЖК. На БХС оглежда шийката, мери и не каза да има нещо притеснително.
Идеите за проблемите със шийката дойдоха от докторката от ЖК.
На 16-ти съм пак на преглед при феталната и реално съм решила да изчакам дотогава за да видя тя дали ще потвърди.
Възможно ли е за 2 седмици шийката да е започнала да се скъсява при положение че преди това е била ок?
Тогава вече ще търся още едно мнение ако се налага.

Общи условия

Активация на акаунт