АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 906
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Отидох при аг-то извънредно.
Не е гинекологично, праща ме на нефролог, каза че там са и съмненията.
Знам, че има все неразположения, но се стреснах, тази болка не ми беше позната.
Дано не психясам до април Grinning

# 586
Момичета, имала ли е някоя от вас болка ниско долу от ляво , почти до слабините.
Не мога да си обясня там рита ли, контракции ли са , какво е Sad Болката не е като при цикъл, остра е и е на моменти.
Sad
Аз имам подобно прерязване там, на моменти. Аг не ми обърна внимание, а днес на ФМ, казаха, че всичко е ок.

# 587
Добре дошла puhche05
По повод на болката и аз имах подобна болка през 4 месец и се оплаквах тук на момичетата. Болката изчезна в началото на 5 месец. Моята АГ предположи тогава, че може да е невралгия. Тогава два пъти по сред нощ ходих до спешния кабинет и други лекари ме видяха и казаха същото невралгия. Вече започнах 6 месец и вече се появиха други  оплаквания 😄 . Подути крака, опъвания навсякъде и тежест. Според мен всичко ще е наред при вас, но ако усетите по силна или постоянна болка отивайте при вашите лекари. 😉

# 588
Бонусите всеки месец се променят, за да не е скучно Grinning
Дано притесненията ни са по-малко Simple Smile хубав уикенд!

# 589
За болките вляво и вдясно, стига да не е нещо бъбречно, проверете за round ligament pain в интернет. Започва през 18 седмица някъде и продължава през цялата бременност и е нещо напълно нормално, ако всичко останало е наред. Едно момиче в друга тема ме светна:)

Аз вчера бях на преглед и тъй като имам течение от 2-3 дни, ми взеха секрет. Докторът ми внимаваше много и въпреки всичко толкова болезнено взимане на секрет не съм имала. Не беше болезнено самото взимане а този спекулум... звездички ми излязоха... Случвало ли ви се е? Отделно се притеснявам да не сме направили нещо на бебето защото почти не мърда от тогава... голяма съм паника:)

# 590
Ако дълго време не си водила полов живот, се случва. Ако ли не, заради самия спекулум.
Моята докторка е много нежна, но ми се е случвало да боли, даже и сега.
Бебето е добре , аз забелязвам, че в различните дни е различно активно. Simple Smile
И аз съм от паниките, щом вчера отвориха кабинета заради мен Grinning

# 591
Благодаря ти за отговора, дано всичко е наред. Сега се успокоих и се размърда:) Но това с взимането на секрет не бих го позволила повече. Даже имам зацапване сега, казаха ми да очаквам зацапването няколко дни...
Лошото беше, че теченивто ми си беше променило цвета към зеленикаво (за първи път получавам подобни цветове, съжалявам за поясненията) затова беше важно взимането на секрет по този начин...

# 592
  • София, България
Аз вече нямам никакви болки. Не че съм имала сериозни и преди, де. Но не мисля, че вече е нормално да имаме болки. Би трябвало повечето да са преминали, но пък всяка бременност си е различна. Simple Smile

Моето диване тази нощ в 3 часа реши, че трябва да ме рита много яко! Какво му стана, не знам, ама 15-тина минути бях подложена на сериозен тормоз...

Добре дошла на puh4e05! Честита двойна радост 🙂 много хубаво ❤️

# 593
  • София
Всъщност, болките тепърва предстоят - момичетата с втори/трети бременности сигурно ще могат да дадат повече детайли.
И да, описанията звучат точно като round ligament pain. Имам и аз от седмици, плюс започваща (и знам, че ще се засили) болка в кръста. Усещам и голяма тежест от растящото бебе, отделно дискомфортите от самия серклаж. И ми става все по-трудно да се обръщам от едната на другата страна в легнало положение.
Бебето вече си има нощна програма. Започна както при Purple_Peanut с 15-тина минути, вече е около час и половина, най-често между 1:30 и 3:00. И не е приятното гъделичкане като в началото, ами са едни понякога доста болезнени шутове.
Ама да са живи и здрави човечетата, да си ги износим, като се родят ще е още по-весело Simple Smile

# 594
Може и нищо да не излезе след МБ, аз мисля , че станах известна с трите си мб на три места, включително и дадох 98 лв за подробна мб в Геника и нищо Grinning
И моето доби такъв цвят, слагах някакви глобули и пак си остана така.
Да не са ти вземали цервикален секрет и затова да има зацапване?
При мен взимаха секрет от влагалището.

# 595
  • София
На мен ми взе ЦМ и МБ в 4ти месец, заболя си ме при взимането, повече от нормално, но не съм имала проблеми после.

За болките - тези придърпвания са си точно като вътрешни разкъсвания, но не бих ги нарекла предменструални болки. И според мен са нормални, но как ги усещате зависи от прага ви на болка. Аз ги усещам все едно нещо вътре се разширява и раздърпва и дори не им обръщам внимание вече.

Peanut, честити ритници! Purple Heart

Добре дошли на новите момичета Flowers Bouquet

# 596
Hoffnung123 значи не съм единствената, която се шашка толкова:) Всеки месец ми пускат кръв и урина и аз допълнително си доплащам за какво ли не, Б12, CRP, TSH... хаха, но за щастие, добре, че изследвах Б12, оказа се много ниско и затова хемоглобинът ми падна под 100 още в първите месеци. Сега се вдигна малко и е 100:)

# 597
Както беше казала една мама тук всяка бременност е различна и даже 2 бременности при една и съща жена не си приличат.Моя приятелка забременя някъде 2 месеца след като беше родила с секцио, тя нито болка нито разпъване нито дърпане не е имала даже до последно се напред назад беше. Казвам го за мамите които се притесняват аз забременях отново след 4 месеца и бях с секцио. Имам болки, придърпвания особено около разреза, да притеснявам се и то много дали ще стигна до края с двамата мъници и се надявам въпреки че има опасност от разкъсване. НО ИМ говоря много и си мисля само положителни неща не си мисля за самата болка.

# 598
Аз миналата седмица пуснах микробиология на вл.секрет (нямах болка при вземането)  и стерилна урина. И двете са чисти. Чудя се това достатъчно ли е, за да съм сигурна,  че в момента нямам никаква инфекция,  или трябва да изследвам още нещо. Какво се пуска, за да се види има ли белтък в урината?
Първата ми бременност беше преди 14г и убий ме не мога да си спомня имала ли съм подобни болежки. Помня само, че нито четях, нито се притеснявах за каквото и да е. Правех каквото ми кажат лекарите (тогава не бях в БГ, даже не бях здравно осигурена ) и хич не го мислех. А сега съм в абсолютна паника и все се питам какво още да проверявам. ТСХ го следя всеки месец.
Лошото е, че прочетох доста тежки случаи на преждевременно родени близначета и сега най-много се моля да стигнем поне да влезем в 9месец

# 599
  • София
Какво се пуска, за да се види има ли белтък в урината?

Стерилна урина. В резултатите си има ред "Белтък" и ако при теб е "-" значи нямаш. Като цяло е рано да се следи белтъка.

Не чети за прееклампсията. Оцениха ли ти риска от прееклампсия на ранния скрининг? На мен да и съм с много висок риск - 1:21 да я развия преди 37 г.с. Бях много наплашена и си мерех кръвното по 3-4 пъти на ден. Нищо не може да се направи, освен да си пия аспирина и да бъда на белтъчна диета. Като цяло никой не може да те предпази от това - или се развива, или не, така че няма какво да го мислиш.
А за близначетата - почти винаги се раждат по-рано. Най-много последните седмици да си в болница, за да доизносиш и да не се налагат кувиози. Имах позната, която беше около месец преди раждането в болница и накрая ги роди по 2 и нещо кг, без нужда от престой в кувиоз!
Ако се следиш редовно, особено в по-високите седмици, лекарите си знаят работата.

Общи условия

Активация на акаунт