АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 915
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Anwen, направи ми деня с това да те прочета!

# 571
 Ехо Simple Smile Аз се покрих тези дни, но с баткото е болен от миналата седмица и от събота сме в болница, че беше с гнойна ангина, бронхит и много висока Т. Покрай него и престоя тук естествено и аз лепнах нещо. Гърлото много ме боли, носа тече, кашлям ужасно. За щастие вече съм по-добре - разминах се само с билкова сиропче, Инфлуцид, тонзилотрен, ефизол и много инхалации. Утре живи и здрави би трябвало да ни изписват, но последните две седмици бяха ужас Cry

В петък съм на преглед, нямам търпение да видя бебчо. Много се притеснявам с тази кашлица да не му стане нещо.

# 572
Аз пък се лекувам с домашни лекарства, ракия, мед и черен пипер за гърло а носът го отпушвам пак с ракия. Не искам да си и помислям за лекарства дори и да са безобидни сиропчета, защото пак се притеснявам да не му стане нещо с тази ракия, даже снощи мисля че я напих 😁, 20 грама ракия са си 20 грама, не беше толкова активна колкото предните вечери дано всичко е наред. В понеделник сме неща преглед и чакам с нетърпение да си я видя. 😊

# 573
  • София
И аз благодаря за поста на Anwen, адекватен и полезен! Пожелавам ти и на теб тройно здраве Simple Smile Възхитително е, че и с трета бременност не пиеш добавки!

# 574
  • София
Аз преди 2 седмици бях болна, ходих до личната и ми изписа детски сироп за кашлица, бебешки спрей за носа и прополки. Но като цяло много трябва да се пазим, АГ каза ако усетя че пак започвам да се разболявам, да пия по 2 Биозин мама на ден, за да подсилвам организма.

Този "Биозин мама" предписват ли ви го или си го вземате по ваше усмотрение? Четох, че много майки го пият.  На мен не са ми го изписали.

# 575
На мен ми е изписан още в 10 седмица, профилактично, без да имам никакви оплаквания.

# 576
  • София
Скрит текст:

Добър вариант е и термометър биберон, като този. И като цяло това комплектче е удачно Simple Smile

Бях му хвърлила око, но за съжаление е спрян от продажба този комплект. Единственото, което намирам да се доближава е това: https://www.baby.bg/luvion-komplekt-termometri-exact-70.html, но за първи път чувам марката. Вероятно ще рискувам Simple Smile

ktara, възглавницата за бременни изглежда ето така: http://avmebeli.com/vazglavnitza-za-bremenni-i-karmene-komfort-.html. Има различни размери. После може да се ползва и за кърмене. И в двата случая е артикул, който се ползва за удобство. Аз и преди да забременея спях на една страна с възглавница под крака, не мога да си представя какво бих правила без възглавница с големия корем Stuck Out Tongue

# 577
  • София
Аз минавам пак да си похваля Резистата.
Взимах си я вчера и днес сутринта, освен леко запушен нос и дискомфорт в лимфните възли на врата, нищо друго ми няма. А вчера не можех да дишам от болки в гърлото. Ще си я вземам още няколко дни, но се надявам, че съм приключила с това разболяване Simple Smile

Днес отидох и си отрязах косата. Винаги съм била с много дълга коса и съм харесвала много дълги коси, но от няколко месеца имах желание да я скъся драстично. Ми, доволна съм, пък Simple Smile

# 578
  • София, България
Леле Melodiq, ако ти кажа, че и аз от 6-7 дена като съм се заинатила, че искам да пострижа моята, ще ми повярваш ли?! И моята е много дълга и твърдо съм решила, че ще я отрежа. Преди сватбата ми беше "ще изчакам да мине сватбата", после "а бе ще изчакам да забременея и ще я отрежа" , ама сега и ти ми вдъхна кураж Sweat Smile Махам я и моята!

Hoffnung123, бързо оздравяване! Какви са тия антибиотици пък сега... Вкъщи, книжките и бързо да се оправяш! Heart

Биозин Мама започнах да взимам след като се консултирах с АГ-то ми. Не ми е давала специална рецепта, но не взимам нищо преди да се консултирам с нея.
Мисля, че Инфлуцид-а също е добър в това отношение.

Палмърса спрях да го ползвам! Имам една цяла туба използвано 3-4 пъти от нея. Ако някоя от вас я иска с удоволствие ще я предоставя.

Аз не съм съгласна, че по време на бременност организмът се мобилизира. Поне не съм съгласна казаното да се приеме за общо състояние.  При някоя жена може и да е така, но при друга се случва точно обратното. А аз лично познавам жена, която след прекаран грип по време на бременност, бебенцето отключва заболяване. Така че нещата са тоооолкова индивидуални.... Ако някоя от вас има съмнения, че започва да се разболява, моят съвет е да не се оставяте без да се консултирате с лекаря си. Никой не е казал, че директно трябва да минавате на антибиотик. Но консултацията според мен е задължителна. Wink

В baby.bg има намаления днес и утре, ако някой се интересува Wink

Давайте предложения за заглавие за новата тема! Sweat Smile

# 579
Мелодия, аз също отрязах моята дълга коса. Просто така и съм мн щастлива Simple Smile

# 580
Здравейте! Записвам се е аз при вас.
 Терминът ми е определен за 29 април, но понеже съм с близнаци,  ще се радвам да добутаме и до 1 април. Това ми е втора бременност,  имаме си и 13г батко😊
Пожелавам лека бременност до края на всички ни!
Връщам се да изчета
темата, че току-що я открих☺

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 15:31 от puh4e05

# 581
Момичета, имала ли е някоя от вас болка ниско долу от ляво , почти до слабините.
Не мога да си обясня там рита ли, контракции ли са , какво е Sad Болката не е като при цикъл, остра е и е на моменти.
Sad

# 582
Hoffnung123, аз днес цял ден съм с някаква странна болка, долу ниско, някъде около яйчника. Малко ми напомня на болките в началните месеци. Не знам дали е нещо притеснително..

# 583
Аз почти през цялото време усещам всякакви бодежи, придърпвания и болежки ту отляво, ту отдясно. На моменти съм сигурна, че е от движенията на бебчетата,  но пак не ми е напълно спокойно. Отскоро ми е дискомфортно и нощем- като се обръщам от една страна по гръб, имам чувството, че минава половин -една минута, докато се намести всичко в корема ми

# 584
Аз имах болки на моменти в средата, друг момент отляво или отдясно, непостоянни. Това беше в 4тия месец. На 2ма лекаря казах, не бяха много впечатлени, но и двамата казаха "трябват хапчета". Първо бях на ношпа и не ми помогна. После на магнезиев диаспорал, горе долу помогна. А сега съм на магнерот и нямам болки или далеч не такива, но мисля, че просто при мен мина този период с болките (обяснението уж беше разтягане). Сподели с лекар, но мисля, че е нормално. Доколкото разбрах ключовото е да не е много болезнено и да не е постоянна болката. Сега си усещам дискомфорти от какво ли не, но не им обръщам твърде много внимание Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт