АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 948
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Колкото и да ми се иска да пазарувам, имам абсолютно всичко....Купища дрехи, всякакви уреди (стерилизатор, машина за подгряване на мляко(нова новеничка, не съм я ползвала даже веднъж), уред за готвене на пара и пасиране), всякакви шишета, два вида помпи за кърма, столчета за хранене, играчки, шезлонги, люлки и всичко, което може да му хрумне на човек.
Истината е, че повечето неща са абсолютно излишни, ако кърмите и сте привърженици на привързаното родителство. Може да инвестирам в нови пелени за многократна употреба и слинг...но не съм убедена още.
Количка също мисля да не купупувам - имам две.  А и предпочитам да съм мобилна и да не съм ограничена от терена Simple Smile Затова ще заложа и този път на слинг.

# 166
В отговор на това, което написа Anwen, ще бъде наистина много полезно ако мами, които стават родители не за първи път, ни насочат за неща, които са абсолютно ненужни и обратно.
Това е само предложение. Тъй като аз изчетох много и има много дълъг списък, а едва ли всичко влиза в употреба.

По отношение на количката, съм затруднена, тъй като нашият татко е дооста висок, та се чудя дали въобще ще има нещо, което да е удобно и за него.

# 167
  • София
Anwen, дали можеш да споделиш препоръки за слинг за новородено (ако си използвала) - знам, че е много индивидуално, но все пак споделеният опит е голяма ориентация.
А многократни пелени при новородено ползвала ли си, защото аз започнах на доста голямо бебе, и имам от едноразмерните - не знам струва ли си да инвестирам в размер за новородени, или просто да изчакам да дойде време за тези, които имам...

Благодаря ти Flowers Rose

# 168
  • София, България
Дори да ми е първо дете, съм напълно съгласна, че не всичко е нужно и се използва. Изобщо нямам намерение за момента да купувам бънджита, люлки, шезлонги и пр..... А ако случайно са ми крайно нужни, то те са толкова преходни, че бих заложила на нещо от ОЛХ-а.
Единствено за количка съм решила, че ще дам повече пари, защото мисля да съм максимално навън и искам да съм сигурна в количката си, да ми е удобна и лека, да е удобна и на детето. Просто така съм си решила Simple Smile

# 169
Аз също имам много неща, които мисля да ползвам пак. От количката съм адски доволна, супер удобна ми беше, а и я взех в неутрален цвят, така че ще влезе пак в употреба. Кошара, помпа, стерилизатор, както и някои красиви пелени, които съм си запазила от първото ми дете - също. Мисля да купя слинг също, но не съм ползвала и ще бъда благодарна на съвети.Както и за столче за хранене и повивалник. Всъщност, мисля да взема скрин и подложка за повиване отделно, за да мога да си ползвам скрина и след това.

# 170
Мелодия, за новородено на най-удобни ми бяха еластичен слинг шал и баба слинг, като втория съм го ползвала до 2 г. възраст. Намирам го за много по-практичен от бебешките носилки, с които така и не се "харесахме".

За многократните пелени много зависи колко голямо се роди бебето. Ако е по-слабичко с тънички крачета, повечето пелени не уплътняват добре и бебето е все мокро и недоволно...Не съм ползвала МП за новородено, стори ми се излишна инвестиция. На 2 месеца бебето беше вече достатъчно "голямо" за едноразмерни пелени. Аз лично мисля да изчакам...а и в началото ще ми е нужно

По принцип съм против излишните покупки...но таткото беше много ентусиазиран Simple Smile и изкупи света... Имахме и прекрасна количка, високопроходима и удобна за дълги разходки, с чудна кошница за багаж, но бързо се отказахме от нея. Обичаме да пътуваме (по света и у нас) и количката ни беше само в тежест.

# 171
  • София
Мелодия, за новородено на най-удобни ми бяха еластичен слинг шал и баба слинг, като втория съм го ползвала до 2 г. възраст. Намирам го за много по-практичен от бебешките носилки, с които така и не се "харесахме".

За многократните пелени много зависи колко голямо се роди бебето. Ако е по-слабичко с тънички крачета, повечето пелени не уплътняват добре и бебето е все мокро и недоволно...Не съм ползвала МП за новородено, стори ми се излишна инвестиция. На 2 месеца бебето беше вече достатъчно "голямо" за едноразмерни пелени. Аз лично мисля да изчакам...а и в началото ще ми е нужно

По принцип съм против излишните покупки...но таткото беше много ентусиазиран Simple Smile и изкупи света... Имахме и прекрасна количка, високопроходима и удобна за дълги разходки, с чудна кошница за багаж, но бързо се отказахме от нея. Обичаме да пътуваме (по света и у нас) и количката ни беше само в тежест.

Много, много благодаря !

# 172
Аз съм с 2 момичета така че ще се наложи всичко да купувам отново само че за момче... Имах 3 колички и ги продадох, мисля каква да е новата. За дрешки ще съм пестелива, защото с каките направих тази грешка да купувам по много и сега имам кашони от който някой дори не са обличани просто толкова бързо растът когато са бебчета.

# 173
  • София
Peg Perego с шаси Book 51 и Pop Up седалка  Simple Smile Jane Muum ми беше вариант, но сенника хич не ми харесва. А и мъжа не я хареса изобщо.

А какво не ти хареса на сенника? Сравнявам двете марки и гледам, че на Jane e много по-голям. Това ли не ти хареса? Честно казано нищо не разбирам само от снимки, трябва да видя наживо.

За слинга - и аз много искам, но ще видя чак към края или даже след раждането - все си мисля, че ще зависи от физическото ми състояние дали ще мога да го нося в слинг.

# 174
И аз мисля да ползвам слинг, замислях се и за ергономичната раница. Интересуваме и мен повивалник да е отделно за да може да се ползва и след това скрина. Така, че и аз събирам мнения Blush

П.П. Днес попаднах на сайт, който дава под наем колички, шезлонги, бънджита и т.н. За бебета. Голяма част от нещата има вероятност да се ползват най много 2-3 месеца.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 21:35 от mimmmozka

# 175
  • София, България
AllegrA, сенникът на Пег Перего става много голям Simple Smile Покрива до борда/крачетата на бебето. На Муум е доста по-малък и доста кофти изпълнение, провисва неприятно, не ми хареса определено. Но да, абсолютно задължително трябва да се видят наживо. Аз тръгнах с едни идеи, харесах друга количка Simple Smile

# 176
Момичета, някоя от вас приемала ли е домашен  сироп от бъз за повишаване на имунитета? Дали е безопасен за плода?

# 177
Остави го за след като родиш Wink Не е безопасен.

# 178
  • Пловдив
Аз мисля, че какво ни трябва и какво не, е доста относително. Аз мислех, че няма да ми трябва шезлонг после се оказа, че се родих с такъв. Мислех си, че ще ползвам слинг, но така и не успях да го сложа и да нося каката с него така, че да ми е удобно и се отказах. Сега съм решила да пробвам ергономичните раници, само тях не съм пробвала. Мислех си, че няма да ми трябва помпа, но без нея първия месец не мога изобщо да се оправя, а има майки дето и без помпа са изкарали и т.н.

За дрешки и аз не искам повече да купувам, защото в момента няма къде да ги слагам изобщо, но пък има толкова сладурски неща, че сигурно няма да се спра и ще продължа да купувам Blush.

Иначе за мен като се замисля задължителни неща са - легло, количка, повивалник, който е на високо, за да не се налага да се навеждам, ваничка, ерго раница или нещо за носене, защото с две деца са ми нужни и две свободни ръце, помпа, протектори за зърна, защото моите до сега все са се разранявали, мин. две шишета, биберон за всеки случай, каката ползва, а пък малкия не, шезлонг, който може да се мести лесно заедно с бебето, стол за хранене, възглавница за кърмене, особено ако бебчето е малко. Бебефон ще го добавя тук, но ако ви е едно дете можете и без него.

Към не задължителните бих сложила люлка, стерилизатор, уреди за притопляне, даже и слинг и ерго раница, защото каката така си я отгледах, но сега с три, няма да стане, бънджи, проходилка. И въпреки, че ги смятам за не задължителни не бих отказала, ако някой ми подари люлка и стерилизатор Laughing. Пак уговорката е, че сме толкова различни, че за някои нещо без което не могат, може да се окаже ненужно за други.

# 179
  • София, България
Точно така е. За едно дете едно е нужно и се използва много, за друго - не Simple Smile За това не трябва да се бърза с нещата, които не се знае дали ще влезнат в употреба. Още повече, че много хора подаряват. Simple Smile

Сред задължителните неща бих добавила термометъра, за който повечето хора не се сещат, но е доста важен да го имате под ръка. И то хубав, сигурен термометър.

Миналата нощ успях да се наспя Grin Сега тая следващата сигурно пак ще будувам Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт