АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 923
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
О да, термометъра е нужен и то не само за бебето. Даже в някои болници като Шейново го изискват. Аз лично го ползвах много в началото, защото ми се получаваха бучки заради запушване на каналчета на гърдите и следях да не вдигна температура.

# 181
Здрасти мамчета! Аз бях на лекар днес, видях бебчо как си мръдка Simple Smile Simple Smile Simple Smile Видях го и да се прозява, беше много сладко направоооо се разтопих. Всчико е ок, върви с около седмица напред (17 + 4 го отчете, иначе съм в 16 +4) - 189 гр. е, ама см не разбрах....нещо ми обясняваше за главата и  коремчето 17, 9 на 17,9 на 17,9 ама загубих връзката, ако някой има предположения ще се радвам да разгадае - винаги го има риска да не съм разбрала правилно.

# 182
Вече нали гледат размерите на главичка, коремче, крайници
AC - обиколка на коремче
BPD- диаметър на главичката
CRL -дължина от главичка до дупе
HC-обиколка на главата
FL- дължина на бедрена кост

Дано съм била полезна Simple Smile

# 183
Вече нали гледат размерите на главичка, коремче, крайници
AC - обиколка на коремче
BPD- на главичката
CRL -дължина от главичка до дупе
HC-мисля че е на краче дължина

Дано съм била полезна Simple Smile

Благодаря ти, ще погледна пак снимките има ли нещо, записано за дължина на бебето, но май така ми се чу 17,9 коремче, главичка и още нещо. Ама това см ли са? Много съм неориентирана, вижда ми се много в см, малко в мм....объркана съм Grinning Питах я дали е съразмерно, че всичко да му е еднаква дължина и дали е нормално и я разсмях Grinning

# 184
Имах грешка , редактирах, погледни пак Simple Smile

В см би трябвало да е, като цяло при мен след размера пише това на коя седмица отговаря, така най-лесно се ориентира човек Simple Smile

# 185
Имах грешка , редактирах, погледни пак Simple Smile

В см би трябвало да е, като цяло при мен след размера пише това на коя седмица отговаря, така най-лесно се ориентира човек Simple Smile

На мен май такива данни не ми дава, аз си поисках снимка за таткото и ако на тези дето ми даде има нещо ще е супер. Ще погледна по тези обяснения. Благодаря много!

# 186
За бебе най-удобен, поне за мен, е термометър за чело. Имам за ухо на Браун, прекрасен е и мери точно, както и живачен и обикновен...но ако трябва с тях да премериш температура на спящо бебе, без да го събудиш, е мисия невъзможна.

Добър вариант е и термометър биберон, като този. И като цяло това комплектче е удачно Simple Smile

# 187
това в каква връзка🙄

# 188
  • София
Anwen, абсолютно подкрепям. Имам този https://apteka.framar.bg/30035653/електронен-инфрачервен-термоме … -микролайф-nc-100 откакто имам дете - нито веднъж не ме е подвел, за толкова години единствено веднъж съм му сменяла батерията. Много съм доволна

# 189
 Аз имам за чело, обаче понякога показва  с 1гр по-ниска Т. В нас имам и обикновен електронен и живачен.

# 190
  • София, България
Ехаа 1 градус е доста голяма разлика. Ако си я има постоянно разликата, просто я вадиш като мериш и получаваш температурата, ама ако я прави от дъжд на вятър не е окей.
И аз мислех да търся някакъв за чело. Този, показан от Melodiq няколко пъти го засичам с добри мнения.

# 191
Ами моя струваше мин 50лв. И не винаги показва 1гр, зависи от позицията. Моят съвет е да имате по 2 термометъра различни за сверка. Аз съм на тръни, защото детето ми направи като по-малко Т гърч и меря с няколко. Да не говорим че и електронните се развалят понякога. Веднъж усещах че е ужасно топъл, а Т беше 36. Беше се развалил термометъра. Добре че имам няколко.

# 192
  • Sofia
Здравейте , мами! На 25 г съм имам едно дете на 3 г. Надявам се да ме приемете в групата, ако може и във фейсбук.

# 193
Здравейте, мами. Коремчетата започнаха да растат, а зимата идва. Засега зимното ми яке ми става, като гледаме още 1 месец със сигурност няма да имам проблем с него, но се замислям за яке от типа хем за бременни, хем (евентуално) за носене на бебето др зима. Някоя от вас ползвала ли е, откъде е закупено. Тези, които гледах стартират от 200 лв и са в порядъка около 250 лв., което си е инвестиция, особено ако се окаже, че и бебе номер 2 не е фен на носене в раничка...

# 194
погледни в уайкики ,те са по 100 и нещо , поне миналата бяха , с допълнителна приставка са.
Но още е рано ,може би ноември ще ги пуснат. В сайта ги няма още.

Общи условия

Активация на акаунт