АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 980
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
Забравих да кажа не знам колко сте качили вие обаче аз имам корем като за бременна в седми месец [а съм края на 4] и само 1 килограм съм наддала.

# 286
Наталия, а секрет кога са ти взимали последно? Паренето при уриниране може да значи и гъбична или бактериална инфекция (доколкото съм чувала). Определено сподели с АГто си и дано не е нищо сериозно Simple Smile
А аз... Въпреки че не съм слаба и ми е първа бременност усещам бебето от 16 седмица! Вече съм 17та и не усещам просто мехурчета, сега повече наподобява нещо като потреперващ мускул, дори не знам как да го обясня, но е много вълнуващо и даже и мъжа ми го усети веднъж Simple Smile Онзи ден се бях притеснила, защото много се бях ядосала за нещо, ама направо ми се бяха насълзили очите от яд и после усещах бебето поне 15 минути да не се спира, явно съм му повлияла, ама с негативни емоции Sad
Качила съм 1-2 кг и само на корем и съм много щастлива от този факт Blush но не ям много здравословно както си бях обещала, но последно като ядох само салата ми беше толкова зле след това на сутринта, че не бих повторила, трябва поне да има и хляб.

П.С. Докато пиша това пак се размърда, разбира като говоря за него/нея, та имате поздрави от малкото човече Simple Smile Green Heart

# 287
  • София
Аз пия Неоренал за кръв в урината (имам история с песъчинки в бъбреците) по съвет на следящата ме АГ. Чета, че Уринал съдържа екстракт от червена боровинка, а Неоренал - от бреза. Действа ми добре, стимулира отделянето на урина. Ще видим на прегледа..
Във Фрамар пише: "Голямо предимство на Уринал е, че може да се използва по време на бременност и кърмене. Съдържа само естествени съставки и при употребата му не се наблюдават неблагоприятни ефекти върху организма.", но аз все пак не пия абсолютно нищо без да е потвърдено от АГ. Например - аспирин - забранен е за бременни, но аз точно него пия заради висок риск от преекламсия и след потвърждение от АГ. Даже в аптеката ми се смяха, че показах рецепта за аспирина, но аз заявих: "бременна съм и нищо не пия просто ей така".

# 288
Zaya, нямам бактерии, инфекции или гъбички всички резултати ми излязоха преди няма и две седмици затова се учудвам. В предната бременност даже и бяло течение нямах и всички ми се чудих че бременните имали. Алегра и аз като теб преди съм страдала от бъбреци, уринал пия по една...две таблетки.

# 289
Nataliq777 ти нали си бременна с близнаци, предполагам и затова корема ти се струва по-голям 😉. Една приятелка като беше бременна с нейните близнаци,  корема и изглеждаше по-голям на фона на други бременнни. Тя самата беше качила много малко килограми за цялата бременност.

# 290
Nataliq777 ти нали си бременна с близнаци, предполагам и затова корема ти се струва по-голям 😉. Една приятелка като беше бременна с нейните близнаци,  корема и изглеждаше по-голям на фона на други бременнни. Тя самата беше качила много малко килограми за цялата бременност.
Да с близнаци съм 😂ами аз до края може и да се търкалям.

# 291
Здравейте,
Някой ходил ли е в Марковс при д-р Павлова и д-р Атанасова скоро? Записахте ли се вече а ФМ?

# 292
Момичета обръщам се най вече към тези с втора и трета бременност понеже съм с малка разлика от секцио (предното) усещам едно придърпване все едно че те режат с нож на моменти чак болезнено. Има ли някоя която изпитва същото?

# 293
Здравейте и от мен Simple Smile Отдавна не съм писала, но ви следя редовно Blush

За храненето - не знам + колко кг съм, но определено предимно ми се ядат въглехидратни неща - пица и някакви постни манджи (боб, леща, ориз и тн). Месо се насилвам да ям, но определено мога без него. Вече коремчето е доста голямо (миналата бременност така бях в 5ти-6ти месец) и хората го забелязват, дори редовно ми отстъпват място в метрото.

Бебето още не го усещам, но мисля че е нормално (16 седмица съм), предполагам че съвсем скоро ще започнат шутчетата Grinning

За феталната, аз имам час за началото на декември при проф. Марков. При другите докторки, които преглеждат там не съм ходила, само при него си ходя аз.

Довечера съм на преглед при мойта АГ и вече нямам търпение да видя малкото човече Heart

# 294
Здравейте на всички! Чета ви от самото начало и не знам защо не се включвах, но вече ще се запиша. На 40г., 16 седмица,  трета бременност. Имам две момичета на 16 и 12 години, в очакване на още едно момиченце сме.
Момичета обръщам се най вече към тези с втора и трета бременност понеже съм с малка разлика от секцио (предното) усещам едно придърпване все едно че те режат с нож на моменти чак болезнено. Има ли някоя която изпитва същото?
Аз съм така след два пъти секцио яко ме опъва и дори видимо в двата края на шева има опъване.Все по трудно ще става, но мисля, че е очаквано. Доктора каза да не се притеснявам стига да не е много силна болката.
Аз също съм при проф.Марков на втора фетална в началото на декември. И независимо, че казват, че с всяка следваща бременност  се усеща бебето по-рано аз още не съм.Надявам се до седмица-две да започна.

# 295
Моята лекарка роди за трети път миналата година и казваше, че най-късно се усеща третото заради мускулатурата от предишните две секцио Simple Smile
Много се радвам на жени, които се решават на трето дете Simple Smile

# 296
  • София
Здравейте на всички! Чета ви от самото начало и не знам защо не се включвах, но вече ще се запиша. На 40г., 16 седмица,  трета бременност. Имам две момичета на 16 и 12 години, в очакване на още едно момиченце сме.
Аз съм така след два пъти секцио яко ме опъва и дори видимо в двата края на шева има опъване.Все по трудно ще става, но мисля, че е очаквано. Доктора каза да не се притеснявам стига да не е много силна болката.
Аз също съм при проф.Марков на втора фетална в началото на декември. И независимо, че казват, че с всяка следваща бременност  се усеща бебето по-рано аз още не съм.Надявам се до седмица-две да започна.

Поздравления за смелостта! Да са ти живи и здрави останалите момичета. Аз също съм със секцио от преди 10 години и засега нямам проблем. На предишния преглед проф. Марков спомена нещо, че операцията ми е далече и няма да имам проблем, каквото и да значи това.  Nataliq777, стискам палци да не те боли много и да отмине тази болка, но може и да имаш придърпване, защото опрецията ти е доста прясна, от април, ако съм запомнила правилно. Лекаря ще я следи. Стискам палци да нямаш проблеми.
И аз утре съм на втора фетална при проф. Марков. Първият преглед мина добре, доктора нямаше никакви забележки, но БХС ми излезе с висок риск, но той каза, че нищо няма да правим до утрешния преглед. Малко съм притеснена от утрешния преглед и се моля всичко да е наред. Утре ще докладвам как е минало.

# 297
Здравейте момичета!

Усеща се леко приповдигнат дух в темата, което много ме радва Simple Smile

За феталната морфология - имам час при проф. Марков за края на ноември, а междувременно ще мина на ФМ и при лекарката, при която смятам да раждам.

Водят ме с рискова бременност, но това е единствено заради възрастта ми. Иначе засега всичко е наред, слава Богу. Всички изследвания са ми в норма, но това е нормално, според двете АГ, които проследяват бременността ми, тъй като тялото се мобилизира, за да може да запази бременността и да даде най-доброто, което може за развиващия се плод. Но после....след раждането и до година след това, всичко се разбърква неконтролируемо. Особено щитовидната жлеза.

За килограмите - все още съм на минус 6-7 кг. Но има доста време до 40 г.с. Blush

Наталия, пусни стерилна урина. Нещата много се променят за две седмици...не бих разчитала на стари резултати...

Маргафуци, успех и дано всичко е наред!

Това ми е поредна (трета) бременност и бебето го усещам най-рано от предишните две. Още около 12 г.с. го усетих за пръв път. Но и нямам секцио до момента. Особено ясно го усещам вечер, когато съм в задушно помещение, когато съм била прекалено дълго време седнала или когато летя със самолет.

Честно казано не си представям какво бих правила ако ми се наложи да си стоя вкъщи...много активен човек съм, обичам работата си и пътуваме изключително много със семейството в свободното ни време. А и с две по-големи деца ангажиментите са си от сутрин до вечер. Simple Smile Кръжоци, спорт, езици...

За пазаруването - вече споделих, само нещо ако преценя, че има нужда от подменяне, или някоя много неустоима дрешка Grinning

И не на последно място - добре дошли на всички нови момичета!

Успешна седмица на всички и само добри новини да споделяме!

# 298
  • Пловдив
Аз съм с трета бременност, но пък нямам секцио и до сега, надявам се и с тази, проблеми не съм имала. Придърпвания нямам от към 10-та седмица. Към 12-13 ми се стори, че усещам бебчето и затова предположих, че този път съм със задна плацента, и така и излезе. Аз съм чувала, че с предна плацента се усеща по-късно заради това, че има повече плътност от бебчето до корема, заради плацентата. Аз бях с предна предишните две бременности и ги усетих много късно, след 20-21-ва седмица. Сега от 13-та насам не съм го усещала за съжаление, чакам с нетърпение този момент, едно от любимите ми неща от бременността.

При мен, откакто не ми е лошо си похапвам и имам апетит, въпреки че ям от всички около мен най-малко, но пък пак си пълнея. Вече съм +4 килограма и ми се струват много и не знам защо качвам толкова. А на мен от миналата седмица всеки път ми отстъпват място в автобуса и ми е малко гузно. На вас с третите бременности голям ли ви е корема? На мен ми е доста и като ми отстъпват място и ми е тъпо, защото се чувствам доста по-добре от преди и не съм с напреднала бременност.

# 299
На вас с третите бременности голям ли ви е корема? 

Да, определено е голям Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт