АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 52 002
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Здравей, аз съм с ниска плацента и лечението ми е точно с магнезий, Утрогестан, лежане, никакъв секс, никакво физическо натоварване. Доколкото знам дали ще се вдигне плацентата зависи от нарастването на матката, затова с напредването на бременността има такава вероятност. Плацентата сама по себе си няма как да се премести, защото е фиксирана. Идеята на медикаментите е да поддържат матката неконтрахираща, защото колкото по - ниско е плацента с нарастване на бебето и натежаването му има опасност от кървене, отлепване. Та затова ми е чудно защо магнезият и лежането да не са правилният подход при ниска плацента и как сексът помага, тъй като има опасност точно от контракции (второто мъжа ми го пита, на мен ми е все едно). А според него каква е твоята плацента - превия или ниска, защото са различни двете?

# 331
И аз съм на утрогестан намалих го по 2 на вечер, магнезий сутрин и вечер, но шпа 3х2,дуфастон 2х1 и фраксапирин всеки ден и аз нося две момчета, обиколила съм много доктори на мен ми ги изписаха за задържане. Това което ти казваш доста ме озадъчи. 🙄

# 332
  • Пловдив
При плацента превия и ниска плацента секса е изключен напълно до раждането!
Няма как секса да измести плацентата.

# 333
Аз апелирам съвсем положително всеки да си слуша доктора, има доктори , които с лека ръка махат лечение и назначават нови.
Не подценявам Сигридов в никакъв случай , но не мисля , че бог.
Беше направил изключително груба грешка с моя близка, която изживях и няма как да забравя, в случая абсолютно изключено да отида.
Всеки си решава сам за себе си и на всеки случая е различен Simple Smile
Вчера търсех инфо за плацентата, кога се вдига , в коя седмица , моята също е ниска, но получвам отговор има време...

# 334
В никакъв случай не казвам слушайте мен а не вашия лекар, не случайно споменах, че моят случай е индивидуален, вашият също. Вчера бях твърде щастлива и написах  много от нещата казани на мен, редактирах поста, така, че да не объркам някого  с лечението си. Това, което исках да кажа всъщност е, че диагнозата, която ми поставиха е напълно грешна, тъй като плацентата ми не е превия, а е просто ниска. Уролог не успя да види 3 камъка в бъбрека ми по 4мм, а аз ревях от болка ниско долу, стигаща до десния бъбрек, мислейки, че правя аборт. за тези камъни ми назначиха утрогестан и ударна доза магнезий (още не мога да си оправя стомаха). Това което исках да кажа е да си бременеете щастливо, и винаги търсете друго мнение, ако ви кажат, че имате сериозен проблем. Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 08:23 от Анонимен

# 335
Аз също съм с ниска плацента и до колкото знам трябва да се вдигне до към 6-7м. Сега съм в 5м, 18с+6д и като ходя в края на този месец при моята АГ, ще я питам кога се вдига точно. Но и аз съм на мнение, че всеки трябва да слуша лекаря си в, който има доверие.
Уважавам др Сигридов и неговата работа и не ги оспорвам.

# 336
  • София, България
Jaqcui , радвам се, че си се успокоила Simple Smile

Факт е, че много лекари изписват една шепа лекарстава "ей така за всеки случай", наплашват пациентите си, не съм сигурна с каква цел .... да си вържат гащите може би, ако в действителност нещо се случи?! Сигридов за едни е бог, з адруги е дяволът, просто различни случаи.

Но от толкова четене на какво ли не, съветът ми би бил ако получите кофти информация, ако започнете да се терзаете, че нещо е рисково, просто потърсете още едно мнение. Няма да загубите нищо и това със сигурност не значи, че вашият лекар не е прав. Но и лекарите са хора, не са роботи и те правят грешки. И на някои техниките са стари...

Във фейсбук повечето може би сте прочели за онова момиче, на което ѝ казаха, че има сериозно отлепена плацента и лежа 3 седмици без да мръдне дето се вика, а накрая Сигридов видя, че просто е била бременна с близнаци и единият ембрион е паднал. Ей такива неща се случват, на по-стари техники, наплашват я и ако не се усети да отиде на още едно мнение лежи цялата бременност за нищо. Просто разни случаи... второто мнение е важно според мен, не само за бременност, а за всякакви по-сериозни проблеми. Simple Smile

# 337
Purple_Peanut, точно това се опитах да кажа, аз отказвах да повярвам на лекарите, че болките ми са контракции, въпреки, че не знам какво са, но се надявам да разбера какво са болезнените края на март или април. Тъй като четох много в разни чужди форуми на въпроса "какво да правя сега" отговорът беше "trust your body". Това ми се стори най-логичното нещо, а и откакто имам green light съм много щастлива:).
Колкото до остарялата техника, колкото и да искам, не мога да повярвам, че техниката в Надежда е остаряла... Да не говоря за отношението на доктора, който ме прегледа и пита "Къде си тръгнала да раждаш, знаеш ли колко повече боли"... Няма да коментирам повече.

# 338
  • София, България
Всъщност точно вчера четох, че във втория триместър започвали подготвителните контракции, но не би трябвлао да са болезнени. Но пък в крайна сметка телата ни са различни, дано болките наистина не са притеснителни. Simple Smile
Да, в Надежда надали са им стари техниките Grin

# 339
  • София
Здравейте, момичета! Да се отчета от днешния преглед - мина много добре, проф.Марков каза, че няма нещо да не му харесва на бебето, всичко и е наред. Тежи цели 193 грама и си отговаря точно на седмицити 17с.3д. Все пак, остави на мен да направя избор дали да правя пренатест или не и аз ще имам да мисля. Цяла нощ преди прегледа, сънувах ужасни сънища и сега се успокоих като мина прегледа. След 6 седмици съм отново на преглед, каза че има неща от мозъка, които още на са се доразвили и е хубаво да се видят в по-голяма седмица. Хубав и успешен ден от мен!

# 340
  • София, България
Той Пренатеста е хубаво, ако се прави, да се направи докато може да се прекъсне бременността.
Освен ако, независимо от резултата сте твърдо решени да си го гледате и просто искате да сте подготвени. Simple Smile
Иначе резултатите отнемат едно известно време, заради изпращането в чужбина и реалното изследване.
Теб кое те притеснява? Възрастта ти ли?

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 12:20 от Purple_Peanut

# 341
Много ли се чака при проф. Марков

# 342
  • София
Много ли се чака при проф. Марков
[/
Аз винаги си запазвам час месец по-рано и не съм имала проблем.

# 343
Ако някой иска да иде на фетална морфология при д-р Чавеева и няма запазен час, отстъпвам моя за другата седмица, тъй като вече ходих.

# 344
Ами то и аз мисля месец по-рано, но ми казаха че се чакало, както и на регистратурата ми обясниха че зависи какъв случай има.
Чавеева само от понеделник до петък ли е, има ли вечерни часове, или събота? Звънях, но е заето.

Общи условия

Активация на акаунт