АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 52 007
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Нищо, че не съм от София, аз традиционно ще раждам там. Мъжът ми е от София и не ще и да чува да си раждам тук в Пловдив. Та решила съм отново да раждам в Шейново при доктор Абаджиева, с избор на екип и ВИП стая, ако имам късмет, защото второто го родих там и се почувствах все едно съм на почивка, въпреки лекото усложнение след раждането.
Хехе, това е и моята лекарка Simple Smile Много си я обичам, внася ми едно спокойствие, че съм в сигурни ръце!
Наистина е прекрасна, такова спокойствие ми внесе. Страхотна!

Родилните зали бяха уникални, слушах си музика цяла нощ преди най-накрая да стигнем до раждането и ми беше много спокойно. После бях на етажа, май трети, в който тоалетната е една, но имах късмет, никога не е била заета, не се засякох с никого докато бях там. Е не е кой знае какво и в стаята и в тоалетната, но аз единствено търсех спокойствие. И на мен ми допада начина на водене на бебетата. С каката бяхме заедно през цялото време и на втория ден едва не колабирах, защото не спах нито нощта на раждането, нито следващата нощ. А с малкия си починах и се възстанових много добре и мисля, че и за него беше по-добре, майка му да е с всичкия си. А нали ми е трето, вече не ми трябва кой знае каква помощ, но за първо раждане е добре да има някой да помага и за кърмене и за пелени. Определено се радвам, че с каката бях с още две жени в стая, за съжаление от Окръжна персонала и лекарите също не бяха особено от помощ, даже заради тях се вкарах в кошмар след това.

# 391
  • София
Аз съм се насочила към д-р Йончев от Шейново. Някой има ли някакви впечатления и отзиви от него?

# 392
Момичета, някоя от вас имала ли е силно главоболие и ако да какво пихте?
От снощи ми е , днес пих един парацетамол, но имам чувството, че въобще не подейства. Sad
Питах преди за дъщеря ми - и тя имаше силно главоболие. Сега е отшумяло или не е толкова силно. Всичко е от хормоните и преминава в един момент. Може парацетамол, но-шпа.

# 393
Момичета, някоя от вас имала ли е силно главоболие и ако да какво пихте?
От снощи ми е , днес пих един парацетамол, но имам чувството, че въобще не подейства. Sad
Питах преди за дъщеря ми - и тя имаше силно главоболие. Сега е отшумяло или не е толкова силно. Всичко е от хормоните и преминава в един момент. Може парацетамол, но-шпа.

преди време бях писала за техника, която на мен ми помогна.
копирам отново коментара:
"И мен преди седмица ме измъчваше страшно главоболие, до степен да ми се гади от болка. Първият ден не пих нищо и си го изтърпях. На следващия ден, тъй като не желая да пия лекарства, прочетох някъде ИЗ форума, за една техника на дишане, която наистина ми помогна.
Пробвай следното нещо: запуши едната ноздра и вдишай дълбоко с другата, след като вдишаш дълбоко, издишай с тази, която си запушила. Като издишаш, вдишай със същата, докато другата е запушена. Редувай ги. Прави го около пет- десет минути.
На мен наистина ми помогна и главоболието спря.
Естествено, ако същото не се дължи на кръвно.
Но пробвай, нищо не коства."

# 394
Здравейте, чета ви от известно време и бих искала и аз да се присъединя към вашата група. Новорегистриран потребител съм. Казвам се Виолина, на 39 г., от София, втора бременност. Термина ми е на 28.04. Първото ми детенце е момче, сега се надявам на момиче, но засега са ми казали със сигурност.

# 395
  • София, България
Здравей, Вили и добре дошла Simple Smile

Аз за главата онзи ден пийнах парацетамол, но никога не ми е помагал. Преди бременността само чист аналгин ми помагаше. Просто си легнах и чаках да мине. Винаги съм страдала от главоболие, надявам се по време на бременността да нямам сериозни кризи.
На 14-ти съм на очен лекар, имам сериозни подозрения, че вече не виждам нормално с едното око и съм си за очила, та от там ми идват проблемите с главата. По този повод, нали няма проблем да ми разширяват зениците с капки?

Единствената причина да се откажа от държавната болница е лошото отношение, за което съм чела през годините. Вече може да не е така, да са наложили някакъв контрол. Искрено се надявам и ви пожелавам да не попаднете на лошо отношение, момичета. И се радвам, че не сте имали сблъсък с някоя откачена акушерка.
То не че и в СофияМед не стана скандала с онази акушерка, но поне знам, че ще си почина след раждането, а пък аз съм много емоционална и малко да ми се повиши тон и се разстройвам. Та предпочетох да съм на сигурно, с добро отношение и за късмет намерих сериозен специалист Акупер-гинеколог.

Да ви се похваля, дойде ми първата покупка, която съм направила за бебето - количката Relaxed Нямам търпение да я разопаковам, а предполагам, че трябва да се сглобява. Ще стискам до довечера. Като малко дете пред коледната елха стоя пред тия кашони Sweat Smile

# 396
Purple_Peanut честито за покупката Hug. Със здраве да си я ползвате.

Аз утре съм на втора ФМ и силно се надявам всичко да е наред и с малкия мишок Blue Heart

# 397
Аз се следя при Йорданов и живот к здраве искам при него в Девата Simple Smile
А мамите от Бургас къде възнамеряват да раждат?
Аз също мисля там да раждам. Първия път бях сравнително доволна, като изключим лекаря- др.Татарова. Отзиви за други лекари имате ли ?

# 398
Здрасти, Вили! Ние сме на един и същ термин и години. Simple Smile Моето първо дете е момиче на 3, сега все още не знаем пол. Твоето момченце на колко е?
Аз понякога се замислям за годините, че 39 не са малко, ти имаш ли притеснения? Другите бъдещи мами на към 40 - какво мислите? На днешно време като че ли е ок, но аз си спомням моите родители когато бяха на 35 Simple Smile

# 399
Аз се следя при Йорданов и живот к здраве искам при него в Девата Simple Smile
А мамите от Бургас къде възнамеряват да раждат?
Аз също мисля там да раждам. Първия път бях сравнително доволна, като изключим лекаря- др.Татарова. Отзиви за други лекари имате ли ?

Какво е изключението за Татарова? Лоши отзиви ли има?

# 400
Раждах при нея първия път. Също като при Anwen , оказа се че ме е зашила некадърно, съответно имах проблеми след това.

# 401
Аз понякога се замислям за годините, че 39 не са малко, ти имаш ли притеснения? Другите бъдещи мами на към 40 - какво мислите? На днешно време като че ли е ок, но аз си спомням моите родители когато бяха на 35 Simple Smile
Аз съм на 40. Бях се отказала и се настройвах как ще си живеем с мм като младоженци и ще чакаме внуците, но съдбата е решила друго. И аз се замислям, връхлитат ме страхове, но имам много приятелки родили след 40-42 и са страхотни майки.Нищо сигурно няма, но наистина мисля, че 40 не са много за да станеш родител. Конкретно майка ми ме е родила на 35, а сестра ми на 39.И това преди 35-40 години, когато повечето са раждали преди 30. Винаги съм имала много добра връзка с нея, до ден днешен всичко и споделям.Готина и в крак с времето вече баба е.

# 402
Момченцето ми скоро ще стане на 2г и 6м... аз така или иначе станах родител на стари години Simple Smile)) това не ме притеснява особено, важни са децата и да ги има, дори и на по-късен етап. Аз имам приятелки родили към 42, така че 40 е все още ок за мен.
Притеснява ме обаче малката разлика и напоследък много си мисля как ще съвместя всичките си дейности, особено в началото. Аз в момента си търся момиче, което да ми помага почасово с малкия защото не ходи на ясла. Ако някоя от вас е използвала/използва подобни услуги ще се радвам ако може да ми препоръча сериозен човек.
Иначе вече съм в болнични, но макар че съм си в къщи имам рискова бременност и честно казано ме е малко страх да оставам сама с малкия през деня.

# 403
Браво, Ава, за хубавата връзка с майка ти! Simple Smile
Наистина днес 40 не е както на времето.. Около мен повечето приятелки родиха доста по- млади, но виждам, че има и много бъдещи мами на нашите години. И като цяло годините за раждане на 1во и 2ро дете са доста повече отколкото е било преди. Като говорих с моята гинехколжка при предната бременност, на 36, каза, че само възрастта не я прави рискова. Ако всичко е наред, дори й над 35 г, бременността може да си е съвсем нормална. Дано!
И да понякога плановете се променят. Simple Smile Важното е да сме живи и здрави, другото ще се подреди!

# 404
Аз съм на 39г  и това ми е първа бременност. Много ми се искаше да стана родител по-рано, но така се случи ..... Радвам се, че въпреки всички трудности и ние ще си имаме бебе Blue Heart
Въобще не ме плаши това, че съм на 39. Чувствам се много добре и все още ходя на работа. Все пак понамалих малко темпото Blush. Надявам се да се чувствам така и до края Grinning

Общи условия

Активация на акаунт