Градинарство – моето хоби 21

• 47 970
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Днес купих семена, за първи път купих моркови на лента. Може ли някои които е садил семена на лента да ми каже на какво разстояние трябва да сложа следващия ред . Видях,че пише,че е дълга 7м. Смятам да направя на дължина около 1м. Бях се отказала да садя моркови,защото никога не ми се получават, все са мънички, криви ,гъсти и т.н.

# 316
  • Враца
Аз също не вадя лалета, кокичета и нарциси. Миналата година лалета бяха станали много гъсти и ги извадих и разсадих. Поне това успях да свърша.
Както тръгна от миналата година тази година ще ви пускам само теменужки, глухарче и диворастящи растения.

# 317
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Днес купих семена, за първи път купих моркови на лента. Може ли някои които е садил семена на лента да ми каже на какво разстояние трябва да сложа следващия ред . Видях,че пише,че е дълга 7м. Смятам да направя на дължина около 1м. Бях се отказала да садя моркови,защото никога не ми се получават, все са мънички, криви ,гъсти и т.н.

Цитат
При редова сеитба на моркови на равна повърхност се сее на 4-редови ленти: 70 см между лентите и по 30 см между редовете в лентата.

от тук

# 318
Трябва ми идея с какво да покрия дълга телена мрежа, за да скрия комшийския пейзаж. Търся сравнително евтино пълзящо, бързорастящо, не особено претенциозно, а ако цъфти по някое време ще е супер. Ориентирах се към т.нар грамофонче, но четох, че е едногодишно. Предпочитам многогодишните, некапризни. Мястото е провертиво, предимно слънчево или частична сянка, но нямам достъп до вода наблизо и ако трябва поливане няма да е повече от един- два пъти в месеца.
Благодаря предварително!

# 319
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
орлов нокът=лоницера.
Simple Smile расте сравнително бързо, покрива гъсто мрежата за кратко време, дребни не много атрактивни цветчета, но много ароматни.

# 320
Да. Добри е права, и аз препоръчвам орлов нокат, наистина много приятно ухае нашият е микс жълт и бял. Имахме три но оставихме само ефин, защото много се разраства и обхваща всичко, после няма спасение от него. Въпреки че го изкоренихме, той пак се появи и расте доста бързо. Но пък е красиво, ако не пречеше на лозята нямаше да хо махнем, но той пречеше на лозята и правеше сянка на розите

# 321
И дивата лоза е хубава,супер лесно се хваща,расте сравнително бързо,не цъфти,но на есен става уникално красив червен цвят.

# 322
Да взема и аз да си кажа - и аргутата става, че даже има и хапване. Simple Smile

# 323
Много ви благодаря за съветите. Диорелка, кивито четох, че било претенциозно и ми се струва не много удачно в моя случай. Иначе ми пусна мухата за едно друго място Simple Smile
Добри, Исмаил, доколкото разбирам орловият нокът е доста агресивен. Гледах снимки, става и обемен. А оградата, която ще покрия е до зеленчуковата ми градинка. Притеснявам се, че ще е прекалено плътна и дебела сянката, която ще хвърля. Представях си нещо по- рехаво и феерично, а не толкова гъсто, плътно и обемно. Или поне ако е плътно, да не става толкова обемно.
Дива лоза надявам се, че вече нямам. С огромни усилия премахнах такъв натрапник от комшиите. Харесва ми, но при нас не се получава този красив ефект като по снимките.

# 324
Хм странно защо не се получава. Тук при нас расте самичка в коритото на едно поточе и есента става уникално!

# 325
Здравейте. Моля препоръчайте ми някое красиво, но не капризно цвете. Искам да купя за подарък на майка ми, но искам да е някакво цвете което да е красиво, но същевременно не капризно като циклама теменужка, и гузмания който ние винаги успяваме да ги уморим, орхидеите също не ни оцеляват

# 326
  • Враца
Антуриум, спатифилум.
За орхидеята се учудвам. Това е единственото ми подарено цвете което 5.5 години е живо.

# 327
Исмаил, ако търсите саксийно цвете за подарък на мама, препоръчвам вризеята с едноцветните листа. Цветът е много ефектен- ярко червен с нетипична форма. Изглежда много интересен и издържа с месеци. При мен точно шест. Преди дни започна леко да позеленява, но дори така не е грозна. Даже ми напомняш, че все ще питам- след прецъфтяване как точно се реже цвета?

Благодаря за включилите се в дилемата с покриването на оградата. Ще дам отчет за резултата Simple Smile

# 328
Някой има ли такъв египетски лук ?  http://www.egyptianwalkingonion.com/

Kristaline, аргутата не била капризна, а и пишат, че ставала най-добре на мрежи, огради, също много студоустойчива. На сорт Исай не му трябвали мъжко и женско растение, самоопрашвал се.
Поръчах си есента от института в Пловдив, но не я засадих и още си стои в опаковката от поръчката, прекара зимата на открита тераса, капнах й малко вода 2 - 3 пъти и това е. Виждам, че са набъбнали пъпки. Надявам се да успея скоро да я сложа в саксия.

# 329
Исмаил, ако търсите саксийно цвете за подарък на мама, препоръчвам вризеята с едноцветните листа. Цветът е много ефектен- ярко червен с нетипична форма. Изглежда много интересен и издържа с месеци. При мен точно шест. Преди дни започна леко да позеленява, но дори така не е грозна. Даже ми напомняш, че все ще питам- след прецъфтяване как точно се реже цвета?

Благодаря за включилите се в дилемата с покриването на оградата. Ще дам отчет за резултата Simple Smile

Благодаря ти. Но точно това цвете винаги ни умира. Капризни цветя ние наричаме циклама, теменужка, гардения, вризея, гузмания, цинерария и орхидеите, тези цветя винаги умират. Пет орхидеи уморихме, и от другите по няколко броя умират. Обичаме ги, харесват ни но ни умират. А какво ще кажете за Филодендрон, четох че не е капризен, и е от рода на трилистника. Грижите му като за трилистник ли са? Ако и за него са същите грижи значи става, защото трилистник 2 броя д и гледаме от повече от 10 години. Същото ме интересува и за Антуриума

Общи условия

Активация на акаунт