На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 20

• 83 484
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, edna....! Ще погледна. Мислех си, че може да направим списък с препоръчваните продукти и че вероятно би бил по-полезен, ако са придружени със снимки, но нищо. Ако го видя, ще го снимам.

В тази връзка... Синарче, искаш ли да сложим такъв списък в първи пост?
И към останалите... Ако ви харесва идеята, може всеки да каже какво препоръчва и да се "сглоби" един опис. Може да се направят раздели: перилни, почистващи, козметика, хранителни, домакински и пр.
Скрит текст:
Не знам доколко е удачно, но във всяка тема този списък може да се допълва и така бихме спестили моментите, в които всички се изреждаме, за да кажем с какво перем и какъв препарат ползваме за чистене на банята, примерно.

kokor4eto, да, съботният пазар е зад Марги.

[/quote
Страхотна идея, това ще бъде от голяма помощ за такива като мен,  начинаещи в турския шопинг.

# 316
Хубаво би било на първата страница да бъдат линковете към  отделните магазини, както бяха поснати преди няколко страници.

Ако някой се интересува от H&M , защото при мен не се отваряше.
https://www2.hm.com/tr_tr/erkek/urune-gore-satin-al/pantolon.html

Доматеното и пиперковото пюре, доколкото разбирам могат да се купят от пазара и от магазините. А на каква цена са?

# 317
  • Пловдив
Честно казано и аз съм си мислила за нещо като албум на първа стр., но освен снимки после ще почнат да искат и цени, които са супер променлива величина, пък откъде го купи ................ще изпаднем в полемика и ..............
От друга страна Синарчето само трябва да "прихваща" снимки и да копира отпред, и съответно пак няма да е угодила на някой.....................
Идеята е супер, ако имаше опция като във ФБ при качването на снимки да има дата, текст, коментар ..............и да може всеки да го прави, да не тормозим един да ни угажда на прищявките...........

# 318
  • В светлината на слънцето
Идеята за препоръчани продукти със снимки на първа страница е много добра. Макар да чета отскоро тази тема, намирам, че би било полезно.
В тази връзка искам да помоля, ако е възможно да се добави на първа страница постът на Emmilly няколко страници по-напред (по-точно стр. 20, пост 285) с подробно описание на магазините и линкове към сайта на всеки от тях. Много, много, много полезен пост! Спестява доста колебания, въпроси, а и дава чудесен ориентир. Браво! Flowers Bouquet

# 319
  • Варна
Ами, то че не се чете от всички, не се чете, ама поне част ще видят там, а други ако питат, можем да ги препратим нататък. Така информацията ще е концентрирана на едно място и дори и за по-често ходещите на моменти може да е полезна, при изготвяне на списъка за пазаруване.
Скрит текст:
Аз често забравям основни неща, ако не съм си ги записала. Обикновено не се разхождам лежерно из магазините и търся конкретни неща. То няма как всичко да се огледа. Като имам списък, е друго. Нищо, че обикновено количката е пълна, преди да е започнат той, ама това е друго... И току след връщането се "пляскам по челото" и се сещам че не съм взела нещо важно...
До такава степен ми изпушва главата, че... Наскоро споделих, че съм забравила да купя лосион на детето... даже имаше предложения от някои от вас да ми купят... Е, оказа се, че съм взела, ама го видях след няколко дни... прилежно прибран в чекмеджето. Flushed

Ако няма да подразня (отново), бих могла да се наема да направя списъка с линкове. Т.е. всеки продукт (или поне тези, за които има такава възможност) да върви с препратка към изображение или страница в нета. Така ще има и визуална представа за съответната стока, което си е важно за повечето хора.

Ако сте съгласни (искрено се надявам и Синарчето да приеме идеята), пишете, когато ви е удобно, какви са вашите фаворити и аз ще ги свързвам с линкове. Разбира се, който иска, може директно така да ги дава. Лека-полека да започваме да оформяме списъка, защото темите вървят бързо. Да можем поне първичен вариант да сложим в следващата. Ясно е, че той после ще търпи допълване и актуализиране.

doroty3, линковете към магазините ги има в първи пост. Ако говориш за магазините в Ераста, за които се бе потрудила Емили, то предполагам, че ще бъде включено.
Цък за пюретата в Мигрос. За съжаление я няма марката, която купувам (а съм я взимала от Кипа), но поне ориентир за цените може да е.

makak, ние че не можем да угодим на всички, не можем. И сега даваме отчет за цени, качваме и снимки, и пр.
Скрит текст:
И го правим ден през ден, и се изреждаме по 20 човека да кажем почти едно и също. Става въпрос за случаи, в които влиза нов човек и пита примерно какво сирене или какъв прах ще му препоръчаме. Тогава подобен опис би бил полезен, според мен. Не говорим за ангажиране на Синарчето да "прихваща" всеки положителен отзив. Става дума за често препоръчвани продукти, от повече от един човек,. Все пак не са милиарди стоките, които често купуваме и препоръчваме. Ако всеки има достъп до редактиране на този списък, ще стане хаос. А авторът на темата ще го обновява, евентуално, еднократно, при пускане на нова тема.
Много пъти сме казвали, че това с цените е относително, а ако продуктите вървят с линкове, както предложих, за повечето от тях ще може да се видят и ориентировъчни цени.
В никакъв случай не искам да налагам на автора на темата идеите си. Затова неколкократно казах, че очаквам нейното мнение по въпроса.
Целта ми винаги е била да сме полезни. Очевидно това не се разбира, та каквото - такова.
Ако се стигне до консенсус, ще помогна за осъществяване на идеята. Ако не - здраве!

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 13:32 от beljata

# 320
  • Бургас
Здравейте, и аз с уговорката, че не искам да бъда разбрана погрешно, приветствам идеята за списък.
Да, вярно е отскоро съм в темата, с нищо не съм допринесла за развитието и, но пък отивайки веднъж в годината на шопинг в Турция ще знам какво върви в момента, кои продукти вече не се търсят и може би не се предлагат/както четох за Ариела на петна-течен/.
Би било много полезно да има препратки към линкове и така ще се получава актуална информация и за цените.

Благодаря, че споделяте толкова много и полезни неща, момичета!
Успешен ден!

# 321
Хубаво би било на първата страница да бъдат линковете към  отделните магазини, както бяха поснати преди няколко страници.

Ако някой се интересува от H&M , защото при мен не се отваряше.
https://www2.hm.com/tr_tr/erkek/urune-gore-satin-al/pantolon.html

Доматеното и пиперковото пюре, доколкото разбирам могат да се купят от пазара и от магазините. А на каква цена са?
[/quote
В събота купихме от Синият пазар в пласмасови опаковки 1650 или 1750 беше чушково или доматено на цена 22,50 лири от марката преоръчана от belqta !!!

# 322
  • у нас
Аз нямам нищо против идеята. Само си мисля, всеки като ползва различни неща, то ще трябва да изброим целия асортимент на магазина. Stuck Out Tongue Winking Eye Беличке, събирай линковете и като пускам нова тема, ще ми ги пращаш. Става ли? Иначе, поста на Емили съм си го записала за следващия път да го сложа в първия линк.

По-напред Макачето беше пуснала снимка на паркингите около Петъчния пазар. Беличке, снимката, която си качила е точно на този паркинг, който използваме от много години, но последните две-три беше затворен и си буренясваше. Най-после им дойде акъла да го отворят/близо година/ и да събират парички. За нас сумата е смешна и то за цял ден /тук в Бс за час синята зона е 1 лв, а паркингите са по два лева/.

Преди малко си извадих списъка с набелязаните покупки и гледам, че пак съм забравила да потърся Тала / в нета има за косопад и против растеж на космите след премахването им/. Но пък си взех ножчета за бръснене Мак 3 с 40% намаление. И то бяха последните.

Някой попита за препарати за съдомиялна или подобно беше. Тези дни имаше 25% намаление /до 12.10/. В периода 17-20 октомври има 25% намаление на уреди - ютии, преси за коса, тостери , роботи , ел. кани и тн.

# 323
Момичета някой купувал ли е от този зехтин че сега е доста намален в Кипа

?

# 324
  • Варна
Пантофке, ползвала съм олиото на същата марка и е добро. Ако бях там, бих го пробвала, но няма да свАря промоцията. Под 20 лири за литър е много изгодно. Пък и не е 5 литра - и да не ви допадне, все ще свърши.

Синарич, благодаря! Ще се постарая да го започна тия дни, че следващите две седмици са ми наполовина "неприсъствени. Все пак мисля да слагам основно продукти, които са препоръчани от повече от един човек и един вид са "проверени". Естествено, че няма как да изпишем абсолютно всичко, което сме купували и ползвали във времето.

Моля всеки, който има желание, да напише любимите си продукти (т.е. такива, които целенасочено е купувал повече от веднъж)
Скрит текст:
от хранителни (млечни, сладкарски, олио/зехтин, ядки, макарони, пакетирани храни); напитки - безалкохолни, кафе, чай; перилни - течни и прахообразни, както и омекотители; почистващи (за котлен камък, обезмаслители, за кухня  пр.); козметика; домакински (съдове и инвентар - тук моля  да се придружава препоръката с реална снимка и пояснение за марката и мястото, откъдето е закупен, тъй като разнообразието е огромно, а за конкретния модел няма как да дам препратка... марката и мястото все пак са някакъв ориентир); бебешки стоки (основно специализирана козметика и перилни, примерно)... и ако се сещате за още често купувани групи стоки.
Мисля, че пердета и дрехи нямат място в такъв списък, тъй като при тях всичко е въпрос на момент на закупуване. И за домакинските е относително, ама...
В тази връзка... Синарич, в първи пост може да се добави информацията за улицата с концентрация на магазини за пердета и домашни потреби. Няколко пъти я споменаваме последните дни.

На първо време, спрямо скорошните коментари в темата, се сещам за...

Скрит текст:
хранителни:
- млечни на Pınar, Sütaş, Torku, İçim (моля за примерни продукти (извън маслата), от които сте доволни, за да дам конкретни линкове - разнообразието е огромно иначе);
...
- суфлетата на Ülker, какаовите кремове ("течни шоколади") на Sarelle;
...
- зехтин на Komili;
- макарони с марка Filiz и Barilla;
- червена леща - дайте марки
- пиперкови пасти (люта и сладка), както и доматено пюре на Öncü;
...

напитки:
- лимонадата на Uludağ;
- чайове на Lipton и Doğadan;
- кафето на Mehmet Efendi и Tchibo;
...

перилни:
- добре познатите Ariel, Persil, Perwoll;
- местните марки  Alo, ABC, Rinso;
- омекотителите Yumos и Vernel;

почистващи:
- DOMESTOS;
- АСЕ;
...

козметика:
- шампоаните на BIOBLAS и IPEK... (чакам и други, за да е по-досадно Wink);
...

домакински:
...
(шА си снимам прословутия тиган, давайте и вие... тук няма как да чакаме двойно и тройно потвърждение за конкретен модел тенджУра... ще се доверяваме сляпо)

бебешки:
- еднократни пелени PAMPERS (не че не се знаят, но ще кача линк към магазинските цени, които в момента май не са по-лоши от "борсовите")
...
(предлагайте и други харесани пелени, както и мокри кърпи, шампоани и др. "bebek" консумативи)

Аз мога да препоръчам и други работи, но ще изчакам и останалите да се включат с конкретности.

# 325
  • Стара Загора
Аз се включвам с почистащ препарат за банята.
Por coz.
Много съм доволна точно от този. Щото има и друг, конкретно за баня, но не е толкова добър.
Разбрах, че чистел и ръжда, но не съм пробвала лично.

# 326
  • Бургас
А как се разбира кой зехтин е студено пресован и кой помас? Например този от последната снимка какъв е?

Нещата от които сме доволни в темата ли да ги постваме или на ЛС

# 327
  • Пловдив
Това е един от любимите ми препарати за "СУХО" пране, пръскаш и бършеш
https://www.google.bg/search?q=sir+aspirins&safe=active& … rc=JMIxIOOURJ-z6M:

отивам да си видя таблетките за съдомиялна, но се сещам също и за АВС против котлен камък за пералня.

https://www.happy.com.tr/pril-bulasik-makinesi-tableti-klasik-105-li

https://urun.n11.com/tablet/fairy-81-platinum-yikama-kapsul-bula … erjani-P183796071

https://urun.n11.com/camasir-toz-deterjan/abc-kirec-onleyici-15- … 3-adet-P145170294

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 20:19 от makak

# 328
Здравейте, следя ви от доста време. Някой знае ли дали в Одрин има магазин за интериорни врати?

# 329
  • гр. Бургас
Аз се включвам с почистащ препарат за банята.
Por coz.
Много съм доволна точно от този. Щото има и друг, конкретно за баня, но не е толкова добър.
Разбрах, че чистел и ръжда, но не съм пробвала лично.
      Лалка, аз също съм много доволна от тази марка! Къде чисти ръжда, от тъкани или предмети? Заинтригува ме, нямам ръжда, но все пак да знам.

Общи условия

Активация на акаунт